7 vinkkiä kodin sisustamiseen neonvaloilla

Sinun ei tarvitse asua kaupungissa, eikä sinulla tarvitse olla baaria tai kauppaa koristellaksesi valokylteillä. Viime vuosina neonvalotrendi on yleistynyt ja vaihtoehtoja on paljon.
7 vinkkiä kodin sisustamiseen neonvaloilla

Kirjoittanut Jonatan Menguez

Viimeisin päivitys: 31 maaliskuuta, 2023

Olet ehkä nähnyt neonvaloja tuttujen kodeissa tai sosiaalisten verkostojen julkaisuissa. Ne sopivatkin erinomaisesti tiettyjen huoneen alueiden korostamiseen tai opasteiden sijoittamiseen käytäviin. Mutta nämä ovat vain muutamia esimerkkejä kodin sisustamiseen neonvaloilla.

Jotta voit nauttia niiden silmiinpistävästä estetiikasta menemättä yli laidan, on hyvä tietää muutamia vinkkejä niiden käyttämiseen. Kerromme ne täällä.

Mitä neonvalot ovat?

Neon on inertti kaasu , jota esiintyy maan ilmakehässä. Kaksi brittiläistä kemistiä löysi sen 1800-luvun lopulla.

1920-luvulla siitä tuli muotia kylttien ja mainosten valaisemiseen erityisesti New Yorkin keskustan väkirikkailla kaduilla.

Tämäntyyppisen valaistuksen silmiinpistävä tehokkuus syntyy putkien sisällä olevasta jalokaasusta. Neonvalot voivat kuitenkin koostua heliumista, argonista, ksenonista ja muista kaasuista. Jokainen tarjoaa eri väristä valoa.

1950- ja 1960-luvuilla ravintolat ja kahvilat alkoivat käyttää niitä useammin. Siitä lähtien neonvalot on liitetty läheisesti tämäntyyppisiin tiloihin sekä baareihin ja myöhäisillan klubeihin.

Sisustustrendit, jotka sisältävät neonvalaistusta kotona, ovat yhä yleisempiä.

Neonvalot saivat alkunsa kaupoissa ja suurkaupunkien kaduilla.

Miksi sisustaa koti neonvaloilla?

Näiden valojen eksentrisyys kodin strategisissa paikoissa tarjoaa tilaan hauskan ja modernin komponentin. Tämäntyyppisellä valaistuksella on mahdollista lisätä tietyn sektorin huomiota, koska ne osuvat helposti silmiin voimakkaan kirkkautensa ansiosta.

Kodin sisustamiseen neonvaloilla on monia syitä ja etuja:

  • Monipuolisuus. Valmistajat tarjoavat kaikenlaisia malleja. Jotkut ovat jopa räätälöityjä asiakkaan valitsemilla muodoilla, kirjaimilla, symboleilla ja viesteillä.
  • Voit käyttää niitä eri huoneissa. Monimuotoiset formaatit tarjoavat mahdollisuuden sovittaa neonkoristeita kodin eri tiloihin. Tämä voi vaihdella hauskoista kuvista lastenhuoneeseen käytäväkyltteihin.
  • Persoonallisuus. Neonvalot tuovat tilaan ainutlaatuisen elementin. Ne ovat silmiinpistäviä ja alkuperäisiä, joten ne on yhdistettävä hyvin, jotta ne eivät mene yli äyräiden.
  • Ne voivat olla vintagea tai futuristisia. Kyltin tyypistä ja sijoituspaikasta riippuen on mahdollista sovittaa neonvalot sekä vintage- ja futuristiseen tyyliin.
  • Ne eivät käytä yhtä paljon energiaa. Verrattuna muihin yleisiin kodin valaisimiin neonvalaisimien virrankulutus on alhainen, joten ne on mahdollista jättää päälle pidempään.

Saatat haluta lukea tämänkin artikkelin: Avoin konsepti: sisustustyyli pieniin koteihin

Parhaat vinkit kodin sisustamiseen neonvaloilla

Neonvalaistuksen harmonisointi kodin tyyliin on mahdollista noudattamalla näitä suosituksia. Valinta vaihtelee seinien värin, huoneen ja henkilökohtaisen maun mukaan.

1. Räätälöidyt kyltit

Ei ole välttämätöntä, että kaikissa kylteissä lukee legendaarisesti baari tai tervetuloa. Koska neonvalot ovat tulleet muotiin kodin seinillä, monet valmistajat tarjoavat räätälöintipalveluita. Tällä tavalla on mahdollista sijoittaa sanoja tai lauseita, jotka ovat henkilökohtaisia ja jotka näyttävät hyvältä muun sisustuksen kanssa.

2. Älä liioittele

Kerman, beigen tai valkoisen sävyinen sisustus voi sisältää myös neonvaloja. Näissä tapauksissa on kuitenkin tärkeää, ettei väreillä liioittele.

Vaihtoehtoja eivät ole vain vihreä, sininen tai violetti. Valikoimasta löytyy myös valkoisia ja pastellivärejä, jotka yhdistyvät paremmin hienovaraisissa ympäristöissä.

3. Koristele lastenhuone neonvaloilla

Yksi suosituimmista paikoista tämän valaistuksen asentamiseen on lastenhuone. Eläinten, sankarihahmojen tai pilvien ja sateenkaarien muotoiset kuviot inspiroivat pienten mielikuvitusta. Neonvalolla seinien kaunistamisen lisäksi heidän ei enää tarvitse huolehtia pimeästä!

4. Neonvalot makuuhuoneessa

Jos päätät sijoittaa neonvalot makuuhuoneeseesi, on parasta turvautua hienovaraisuuteen. Monet ihmiset valitsevat aiheita, joissa on inspiroivia lauseita.

Jos seinät ja sisustus ovat tummat, käytä valaistuksessa vaaleita sävyjä saadaksesi ne erottumaan. Toisaalta on mahdollista käyttää violetteja tai tummansinisiä vaihtoehtoja intiimin tunnelman luomiseen ilman tavallista lamppua.

5. Vaihtoehtoisia tiloja neonvaloille

Tyypillisten huoneiden lisäksi käytäviä, toimistoja, kylpyhuoneita ja keittiöitä voidaan säväyttää neonvaloilla.

Saatavilla on myös pienempiä versioita, jotka voidaan sijoittaa hyllyille tai työpöydälle. Niillä voidaan korostaa muita koriste-esineitä.

Vinkit kodin sisustamiseen neonvaloilla.
Neonvaloilla varustetut sanat voivat toimia myös yöpöydän valona.

6. Kehykset ja peilit

Neonvalot ovat erittäin hyödyllisiä kehystettäessä tiettyä tilaa tai kohdetta, jota haluat korostaa. Voit tehdä tämän esimerkiksi kuville tai tauluille seinällä.

Ne ovat myös erittäin suosittuja peilien ääriviivojen rajaamisessa. Valkoiset sävyt korostavat lasia ja lisäävät luonnetta ja omaperäisyyttä.

7. Lisää vaihtelua seinien koristeluun

Yleisimmät seiniä koristavat esineet ovat maalaukset, julisteet ja valokuvat. Lisäksi valokyltin asentaminen tarjoaa vaihtoehdon näille elementeille.

Neonvalaistus voi korvata useita esineitä kerralla sen voimakkaan läsnäolon ja kirkkauden ansiosta. Ne sopivat myös tiiliseinille tai kuviollisille seinille.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea tämänkin: Miksi norsuja käytetään sisustuksessa ja koristelussa?

Ota tila huomioon sisustaessasi kotiasi neonvaloilla

Vaikka kylttivaihtoehtoja on pienempiäkin, tilan on oltava suuri, jotta neonvalo ei tunkeudu koko ympäristöön. Siten tämä estää valoja varjostamasta muita huonetta koristavia koriste-elementtejä. Lopuksi, ei ole suositeltavaa yhdistää neonvaloa muihin voimakkaisiin valoihin.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
8 vinkkiä vaatehuoneen valaistuksen uudistamiseen
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
8 vinkkiä vaatehuoneen valaistuksen uudistamiseen

Me kaikki haluamme vaatehuoneen, joka on tilava ja hyvin valaistu. Tänään jaamme 8 vinkkiä vaatehuoneen valaistuksen uudistamiseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.