Avoin konsepti: sisustustyyli pieniin koteihin

Oletko koskaan ajatellut yhdistää kylpyhuonetta pukeutumishuoneeseen tai keittiötä ruokailutilaan? Tämä on osa "avoimen konseptin" sisustustyyliä. Tässä artikkelissa kerromme kaiken mitä sinun tulee tietää tästä sisustustyylistä!
Avoin konsepti: sisustustyyli pieniin koteihin

Viimeisin päivitys: 27 joulukuuta, 2022

Jos haluat hyödyntää kotisi neliöitä tehokkaammin, avoin konsepti on sisustustyyli, jota tulet rakastamaan. Tässä on kyse eri asuintilojen yhdistämisestä ja multikäytöstä, ja se on erittäin hyödyllinen keino luoda tilavuuden tuntua pieniin asuntoihin.

Nykypäivänä monet haluavat käyttää kotinsa neliöitä tehokkaammin. Tämä johtuu myös siitä, että tarpeemme ovat muuttuneet, eivätkä perheet ole enää niin suuria kuin ennen. Yhden hengen asuntokuntia on entistä enemmän. Samoin suurissa kaupungeissa asunnot ja asuintilat pienenevät.

Tilojen yhdistäminen auttaa hyödyntämään pieniä tiloja parhaalla mahdollisella tavalla

Mikäli olet aikeissa remontoida kotiasi, tulee sinun ensin ottaa selvää siitä, minkälaisia vaihtoehtoja markkinoilla on. Jotta voit yhdistää asuintiloja, sinun on mahdollisesti kaadettava seiniä (varo, ettet kaada kantavia rakenteita, pylväitä tai palkkeja).

Katsotaanpa, mitkä kotisi tilat voidaan yhdistää.

1. Yhdistetty keittiö ja ruokailutila

Kyse on näiden kahden alueen erottavien seinien kaatamisesta. Perinteisesti olemme halunneet pitää nämä alueet erillään, mutta tässä tapauksessa erottaminen tehdään eri tavalla. Kahden huoneen välisen tilan rajaamiseksi ja avoimen konseptin ylläpitämiseksi voit kokeilla saareketta, pöytää tai vaikkapa mattoa.

Tällä tavalla voit olla vuorovaikutuksessa muun perheesi kanssa illallista valmistaessasi. Jos et pidä ruoanlaitosta syntyvistä hajuista, jotka tunkeutuvat muihin tiloihin, voit asennuttaa liukuvat lasiovet eristämään keittiötilan.

Sitten, kun olet valmistanut aterian, voit yksinkertaisesti avata ovet, jolloin ruokailutila ja keittiö muuttuvat yhdeksi isoksi tilaksi. Älä unohda integroida liesituuletinta keittiöösi, se auttaa poistamaan ruoanlaitosta syntyviä epämiellyttäviä hajuja sekä savua.

Avoin konsepti vaatii siisteyttä keittiössä.
Keittiön päivittäinen siistiminen on erityisen tärkeää kodeissa, joissa tämä tila on yhdistetty muihin tiloihin. Loppujen lopuksi, keittiöön on aina suora näköyhteys!

2. Yhdistetty kylpyhuone ja pukeutumishuone

Näiden kahden alueen yhdistäminen luo erittäin hienostuneen vaikutelman. Kuvittele: astut suihkusta suoraan pukeutumishuoneeseen. Kuvittele hyvin varustettu pukeutumishuone, jossa on peilit, matot ja kaunis muotoilu.

Parasta on, ettei sinun tarvitse mennä makuuhuoneen kautta pukeutumishuoneeseen. Niin typerältä kuin se kuulostaakin, sillä on suuri ero, varsinkin jos sinulla on kumppani.

Sinulla ja kumppanillasi voi olla erilaiset aikataulut, joten on  hyvä idea olla häiritsemättä toisen henkilön unta. Yllä mainittujen tilojen yhdistämisen myötä sinun ei tarvitse sytyttää makuuhuoneeseen valoja valmistautuessasi työpäivään.

3. Yhdistä makuuhuone, kylpyhuone ja pukeutumishuone

Tämä voi olla riskialtis veto, jos jaat huoneen muiden ihmisten kanssa. Loppujen lopuksi monet meistä haluavat olla yksityisyyttä, kun olemme kylpyhuoneessa.

On kuitenkin materiaaleja, joiden avulla voit mennä kylpyhuoneeseen rauhallisin mielin. Voit esimerkiksi harkita automaattisesti huurtuvan lasin lisäämistä.

Kaikki riippuu siitä, mitä etsit ja miten iso budjetti sinulla on. On myös erittäin tärkeää, että et unohda käyttää kylpyhuoneessa hajunpoistoon liittyvää tekniikkaa hajujen poistamiseksi.

Mitä sinun tulee ottaa huomioon?

Muista, että kyse ei ole vain pinnallisista asioista, tilan on myös oltava käytännöllinen, jotta saneerausprojekti ei pääty katastrofiin:

  • On suositeltavaa palkata asiantuntija. Muista, että esteettisyyden lisäksi on huomioitava muitakin seikkoja, kuten korkeuserot, sähköjohdot, vesi- ja viemäriputket sekä valaistuksen sijoittelu.
  • Sinun tulee ylläpitää järjestystä ja puhtautta tilassa. Jos sinulla on esimerkiksi yhdistetty olohuone ja keittiö, vierailla on suora näköyhteys keittiötilaan, koska välissä ei ole seiniä tai ovia erottamassa sitä.
  • Muista valita ovellinen vaatehuone, ei avoin, koska se voi auttaa ylläpitämään tilan siisteyttä.
  • Yritä pitää huonekalut ja sisustuselementit hyvässä kunnossa.

Vaikka avoin konsepti vaatii yleensä merkittäviä investointeja, muista, että sen avulla kiinteistösi arvo nousee.

Itselle sopivan kokonaisuuden luominen voi viedä hetken. Älä kiirehdi asioita ja suunnittele kaikki mitä haluat etukäteen.

Avoin konsepti luo tilavuuden tuntua

Isoin syy siihen, miksi ihmiset usein päätyvät yhdistämään eri asuintiloja, on tilavuuden tunteen lisääminen. Tämä johtuu siitä, että asuinalue ei ole jaettu pieniin osioihin niin kuin perinteisessä kodissa.

Mitä mieltä olet tästä sisustustyylistä? Suosittelemme konsultoimaan asiantuntijaa ennen kuin alat remontoimaan kotiasi tämän sisustustyylin mukaan. Sinun tulee varmistaa, että et tee mitään, mikä voisi vaarantaa kotisi rakenteita.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.