Logo image
Logo image

Kuinka käyttää keltaista sisustuksessa?

4 minuuttia
Keltaisella värillä sisustaminen kirkastaa huoneen ilmettä ja tekee kodista tai työympäristöstä elävämmän, optimistisemman sekä iloisemman. Tämän päivän artikkelista löydät vinkkejä siihen, kuinka käyttää keltaista väriä sisustuksessa.
Kuinka käyttää keltaista sisustuksessa?
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Väripsykologian mukaan keltaisen käyttäminen sisustuksessa on loistava tapa saada aikaan ilon, innostumisen, hauskuuden, omaperäisyyden ja luottamuksen ilmapiiri. Yleisesti ottaen se on erinomainen vaihtoehto, kun haluat tuoda lisää valoa tilaan. Tämä sävy sekoittuu helposti muiden värien kanssa ja virkistää ympäristöä.

Lisäksi se on tällä hetkellä melko trendikäs muotoilu- ja muotimaailmassa. Sinun on kuitenkin tiedettävä kuinka hyödyntää sitä.

Ensinnäkin sinun ei tarvitse käyttää voimakkainta keltaista sävyä. Parasta on pelata useilla muunnelmilla ja sävyillä makuuhuoneessa tai olohuoneessa. Harmaat, siniset ja jopa violetit väri sopivat erinomaisesti näihin huoneisiin.

Jatka lukemista oppiaksesi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää erityisen keltaisen huoneen luomiseksi!

Syitä käyttää keltaista väriä

Vain rohkeimmat ajattelevat keltaisen värin käyttöä sisustuksessaan. Elämässä on kuitenkin hyvä ottaa riskejä. Keltainen väri mukautuu hyvin kaikkiin vuodenaikoihin, joten sen käyttö aksenttina saattaa riittää luomaan tarvittavan muutoksen mihin tahansa huoneeseen.

Etkö ole vielä vakuuttunut?

No, tässä on lisää syitä käyttää keltaista!

Keltainen väri lisää valoa

Onko kodissasi tai toimistossasi pimeää tilaa, jota haluat piristää? Keltaisen värin lisääminen voi olla ratkaisu. Itse asiassa tämä väri on ihanteellinen kirkastamaan pimeää ympäristöä.

Some figure
Oletko tuijottanut kodin hämärää tilaa, etkä löydä ratkaisua? Keltainen voi olla juuri sitä, mitä tarvitset.

Se on iloinen väri

Huoneet, joissa vallitsevat neutraalit värit, ovat yleisiä. Juuri tämänkaltaisiin huoneisiin keltainen väri tuo piristystä ja auttaa luomaan ilon ilmapiirin. Se voi parantaa harmaita, valkoisia ja mustia sävyjä. Kokeile ja huomaa, kuinka viihtyisäksi se tekee huoneen.

Se on mukautuva

Yksi keltaisen värin eduista on se, että se on melko monipuolinen. Voit siis liittää sen sekä lämpimään että kylmään ympäristöön. Lisäksi se sopii erinomaisesti lastenhuoneisiin ja työntekoon omistettuihin tiloihin.

Se välittää persoonallisuutta

Keltainen on kirkas väri, joka tuo oman persoonallisuutensa mihin tahansa tilaan. Älä pelkää olla omaperäinen ja innovatiivinen sisustuksesi kanssa, koska aina on hyvä hetki lisätä keltaisia sisustuselementtejä. Tämä kaunis väri herättää huomiota ja tekee tilasta kirkkaan.

Se on helppo löytää

Usko tai älä, voit löytää monenlaisia keltaisia ​​koriste -esineitä. Markkinoilla on tarjolla tavaraa kukkaruukuista suuriin huonekaluihin joko klassiseen tai minimalistiseen tyyliin.

Valitse ne makusi tai tarpeidesi mukaan, saatat jopa löytää hyvän tarjouksen jostain!

Se on ihanteellinen lapsille

Keltainen väri edistää luovuutta ja iloa lapsissa, joten se sopii hyvin heidän huoneisiinsa.

Siksi kaikki koristeelliset keltaiset elementit voivat edistää lasten luovuutta. Yleensä se herättää optimismia.

Valittavana on monia sävyjä

Itse asiassa keltaisia ​​sävyjä on yli sata ja jokainen niistä parantaa mielialaa. Kokeile sinapin sävyä, jos et vieläkään ole innostunut keltaisesta.

Totuus on, että voit löytää ympäristöösi ja makuusi parhaiten sopivan sävyn, ja se on loistava tapa saada aikaan uusi tunnelma.

Sisustaminen keltaisella värillä

Nyt kun olet kuullut tämän erittäin elävän värin käyttämisen eduista, sinun tulisi tietää tärkeimmät tavat, joiden avulla voit lisätä keltaista sisustuksessa.

Keltaista ei tarvitse käyttää kaikkialla sisustuksessa. Vain pieni aksentti riittää tekemään tilasta ainutlaatuisen.

1. Tasapaino

Sinun on tasapainotettava tämä väri sisustuksen suhteen, joten älä anna sen hallita työ- tai kotiympäristössäsi.

Haluat harmoniaa, joten varmista, että koriste -elementtien yhdistelmäsi ei ole liian aggressiivinen.

2. Sekoita keltainen ja neutraali väri

Tämä väri lisää kesän tunnelman, joten älä sekoita sitä muiden yhtä elävien väreihin, vaan yritä pysyä neutraaleissa väreissä tätä tarkoitusta varten.

Suositeltavimmat sekoitukset ovat:

  • Rauhoittava harmaa.
  • Sininen kaikissa sävyissä.
  • Vihreitä sävyjä, mutta mieluiten rauhallisempia keskisävyjä.
  • Violetti, toimii keskikokoisissa sävyissä paremmin kuin pehmeät ja sen on oltava tasapainoinen.
  • Ruskea lisää raittiutta ja antaa sille avantgarde -kosketuksen.
  • Puu ei sinänsä ole väri, mutta vaaleat ja keskisävyt sopivat hyvin keltaiseen.

3. Korosta tiettyjä esineitä

Onko sinulla maljakko tai koriste-esine, jolla on paljon tunnearvoa ja jota haluat korostaa? Maalaa se keltaiseksi, näin teet siitä huoneen keskipisteen.

Monet sisustussuunnittelijat asettavat tämänvärisiä elementtejä, kuten huopia, tyynyjä tai maljakoita tuomaan elämää ympäristöön. Älä kuitenkaan liioittele.

4. Kiinnitä huomiota keltaisiin paletteihin

Kromaattiset paletit ovat joukko olemassa olevia värejä ja tonaalisuuksia (muut kuin musta tai valkoinen, koska nämä eivät ole täsmälleen värejä). Keltaisesta on paljon erilaisia.

On tärkeää kiinnittää huomiota palettiin, jonka aiot valita, jotta se vastaa sisustuksesi nykyisiä sävyjä. Älä esimerkiksi sekoita “tipun keltaista” voimakkaiden sävyjen kanssa, vaan pidä kiinni keskisävyistä.

5. Rohkeus on välttämätöntä

Keltainen saattaa aluksi tuntua melko uskaliaalta väriltä, mutta sitä on kaikkialla. Käytä keltaista sisustuksessa, jos et pelkää ottaa riskejä ja haluat kokeilla jotain uutta kodissasi.

Mikä tahansa huone tai nurkka voi käyttää hieman keltaista, joten aloita asettamalla pieniä elementtejä ja katso, miten se mukautuu siihen, mitä sinulla jo on.

Some figure
Keltainen huonekalu voi olla hyvä valinta, kun haluat luoda huoneelle keskipisteen.

6. Ole varovainen keltaisen värin kanssa

Keltainen on väri, joka saa sinut hymyilemään ja tuntemaan olosi viihtyisäksi, mutta älä liioittele. Käytä sitä aksenttina verhoissa, maalauksissa, maljakoissa tai tyynyissä. Älä maalaa sillä koko huonetta, ellet halua asua banaanissa.

Koristele keltaisella värillä ilman pelkoa

Tärkein kysymys, jonka sinun pitäisi kysyä itseltäsi, on se, mitä osaa tilasta haluat korostaa. Voit esimerkiksi maalata makuuhuoneesi keskiseinän keltaisella, mutta voit myös laittaa keltaisen peiton sängyn päälle, jotta se olisi huomion keskipiste. Kaikki riippuu siitä, mikä miellyttää sinun esteettistä silmääsi.

Käytä rohkeasti keltaista sisustuksessa, mutta muista lisätä myös muita värejä kuten harmaa, ruskea tai puu. Pyydä neuvoja sisustussuunnittelijalta tietääksesi, miten saat kaiken irti siitä, mitä sinulla jo on.

Tavoitteena on, että tunnet olosi mukavaksi ja onnelliseksi. Tartu tilaisuuteen ja aloita uuden värin käyttö oman kotisi sisustuksessa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • García, J. “Psicología del color.” (2017).
  • Conde, Dominga González, and Encarnación Sueiro Domínguez. “Uso del color en la infancia.” Revista De Estudios E Investigación En Psicología Y Educación (2017): 085-088.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.