Logo image
Logo image

7 vinkkiä valkoisten seinien puhdistamiseen

4 minuuttia
Ei ole epäilystäkään siitä, että valkoiset seinät näyttävät kauniilta. Niitä voi kuitenkin olla vaikea pitää puhtaana. Näitä vinkkejä noudattamalla voit pitää valkoiset seinäsi puhtaina!
7 vinkkiä valkoisten seinien puhdistamiseen
Viimeisin päivitys: 23 marraskuuta, 2022

Valkoinen on väri, joka ei koskaan mene pois muodista. Valkoiset seinät tuovat tilaan lisää valoa ja tilavuuden tunnetta. Valkoiset seinät ovat kuitenkin melko vaikeita ​​ylläpitää. Pieninkin tahra voi olla hyvin havaittavissa seinän valkoisella pinnalla. Voit hyödyntää alla mainittuja 7 vinkkiä valkoisten seinien puhdistamiseen!

Sormenjäljet, huonekalujen aiheuttamat hankaumat, lasten kädenjäljet tai kerääntynyt pöly vaikuttavat valkoisiin seiniin enemmän kuin muun värisiin seiniin. Tämän vuoksi on tärkeää puhdistaa ne oikealla tavalla. Valkoisten seinien puhdistamiseen voidaan käyttää monia eri tuotteita, aina rasvanpoistoaineista ruokasoodaan.

Miksi nämä vinkit valkoisen seinän puhdistamiseen ovat tärkeitä?

Valkoiset seinät antavat huoneisiin tyylikkään ilmeen, lisäksi ne luovat tilavuuden tuntua ja ne on helppo yhdistää erilaisiin sisustustyyleihin. Jotta valkoiset seinät näyttäisivät hyviltä, ne on kuitenkin pidettävä puhtaina. Näiden seinien suurin haitta on, että ne likaantuvat helposti.

Pienet sormen jäljet valokytkimen ympärillä tai likaiset alueet, jotka ovat syntyneet pölyn kertymisestä, voivat pilata kaikki valkoisten seinien tuomat edut. Myös tuolit, pöydät tai kirjahyllyt voivat naarmuttaa seinän pintaa. Samoin lapset, voivat kosketella seiniä leikkiessään.

Kuinka usein valkoiset seinät tulisi puhdistaa?

Valkoiset seinät tulisi puhdistaa aina tilan perusteellisen siivouksen yhteydessä. Se on parasta tehdä silloin, kun siivoamme ja järjestämme tiloja – eli huonekaluja siirretään, maalauksia puretaan ja tuoleja nostetaan.

Näin on mahdollista käyttää kuivaa liinaa, joka poistaa pölyn seiniltä, ​​myös kaikkein vaikeimmissa paikoissa. On tavallista, että tällainen siivous suoritetaan kerran tai kahdesti kuukaudessa. Valkoiset seinät edellyttävät kuitenkin, että tietynlaiset tahrat puhdistetaan välittömästi.

Parhaat vinkit valkoisten seinien puhdistamiseen

Valkoisten seinien ylläpito voi olla monimutkaista ja vaatii välittömiä toimia. Usein se voi olla jopa turhauttavaa. Siksi on suositeltavaa noudattaa alla mainittuja vinkkejä valkoisten seinien puhdistamiseen.

1. Hanki tarvittavat työkalut

Tietynlaisen tahran poistaminen ei ole sama asia kuin yleispuhdistus tai pölynpoisto. Tästä syystä on tärkeää tunnistaa minkälaista puhdistusta seinät kaipaavat. Yleispuhdistukseen riittää sieni, keittiöliina, pyyhe ja mikrokuituliinat.

Monimutkaisempien tahrojen puhdistamiseen voit käyttää ruokasoodaa, yleispuhdistusaineita, astianpesuainetta ja hankausharjaa. Jos aiot käyttää puhdistusaineita, joissa on sekoitus erilaisia kemikaaleja, on suositeltavaa käyttää lateksikäsineitä käsien ihon suojaamiseksi.

Some figure
Kemiallisten pesuaineiden käsittely vaatii erityistä huolellisuutta.

Lue myös: Poista pahat hajut patjasta ruokasoodan avulla

2. Hanki erikoistuotteita vaikeiden tahrojen puhdistamiseen

Jos tahrat liittyvät ruokaan, juomaan tai muihin vastaaviin aineisiin, on suositeltavaa käyttää jonkinlaista monikäyttöistä puhdistusainetta. Rasvanpoistoaineiden levittäminen puhtaalla liinalla on yleensä tehokas tapa päästä eroon vaikeista tahroista.

Vaikeat tahrat tulee puhdistaa niin pian kuin mahdollista.

3. Vinkkejä valkoisen seinän puhdistamiseen: puhdista ylhäältä alas

Valkoisia seiniä puhdistettaessa on suositeltavaa poistaa lika ylhäältä alas. Tällä tavalla kaikki irronnut lika ja pöly putoaa lattialle, josta se on helppo siivota. Poista pöly valkoisista seinistä pyyhkimällä ne kostealla mikrokuituliinalla.

Seinän yläosaa varten liina voidaan kiinnittää harjaan, jotta puhdistaminen olisi helpompaa. On tärkeää liottaa käytettyä liinaa mahdollisimman paljon. Tämä estää lian kerääntymisen kankaalle ja leviämisen seinälle.

4. Magic Eraser eli ihmesieni

Tämä on työkalu, jota tulisi käyttää vain ääritapauksissa, koska ihmesieni altistaa seinän pinnan kovalle hankaukselle. Se on valmistettu melamiinivaahdosta ja toimii samalla tavalla kuin hiekkapaperi.

Siksi se voi vahingoittaa joitakin pintoja, jos sitä käytetään liian suurella voimalla. Sitä ei suositella kiiltäville seinille. Kostuttamalla ja varovasti hankaamalla, se kuitenkin pystyy poistamaan vaikeita tahroja.

5. Pesuaine koville tahroille

Kaikista vaikeimpien tahrojen puhdistukseen on mahdollista käyttää astianpesuainetta. Se on tuote, jota käytetään harvoin sen päätehtävän ulkopuolella, mutta se on tehokas pintatahroihin, joita on vaikea puhdistaa.

Käyttääksesi sitä laita tippa pesuainetta sienelle ja levitä sitä tahraan, hankaa kevyesti, kunnes se vaahtoaa. Anna sen sitten seistä muutama minuutti.

Kun seinä on imenyt tuotteen, pyyhi alue lämpimällä vedellä kostutetulla mikrokuituliinalla. Jos tahra ei lähde ensimmäisellä kerralla, toista prosessi.

6. Ruokasooda

Yleistuote, joka on tehokas myös puhdistukseen, on ruokasooda. Valkoisten seinien tapauksessa se tulee levittää samalla tavalla kuin pesuainetta.

Sekoita kolme ruokalusikallista ruokasoodaa ja yksi ruokalusikallinen vettä astiassa. Lopputuloksena syntyy seos, jossa on tahmea koostumus.

Aseta se sitten tahralle, kunnes se peittyy kokonaan. Anna sen istua pidempään kuin pesuaine ja kun se on kuivunut, hiero aluetta mikrokuituliinalla.

On tärkeää, että kangas tai paperipyyhe on hieman kostea.

Some figure
Ruokasooda on monikäyttöinen puhdistusaine ja sitä pitäisi löytyä jokaisesta kodista.

Lue myös: Pyyhkeiden pesu ruokasoodalla

7. Vinkkejä valkoisen seinän puhdistamiseen: erityiset tahrat

On tapauksia, joissa on pölyä on päässyt kertymään seinän ylänurkkaan tai huonekalu on hangannut seinää vasten, mutta myös satunnaisten onnettomuuksien sattuu:

  • Sormenjäljet: On yleistä, että sormenjälkiä löytyy läheltä ovia, naulakkoja tai valokytkimiä. Yleensä ne voidaan poistaa yleispuhdistusaineella. On tärkeää, että et kastele puhdistettavaa aluetta tai liinaa liikaa. Jos likaantunut alue on lähellä virtapiiriä, katkaise ensin sähköt.
  • Muste- tai veritahrat: Näitä tahroja on melko vaikea poistaa. Valkaisuaine voi olla tehokkain tapa poistaa tämänkaltaisia tahroja. Valkoisessa seinässä ei kuitenkaan saa olla koristekuviointia, ja tuote on laimennettava veteen valmistajan ilmoittamissa suhteissa. Levitä liinalla ja käytä suojakäsineitä.
  • Lyijykynä: Tälle ongelmalle on yksinkertaisempi ratkaisu. Lyijykynän jäljet ​​voidaan yleensä poistaa pyyhekumilla.
  • Kosteus: Pinttyneet kosteuden aiheuttamat tahrat voidaan poistaa myös valkaisuaineella. Levitä sitä jäykkäharjaisella harjalla ja käytä aina kasvomaskia sekä käsineitä ja silmäsuojia. Valkaisuaine on laimennettava vähintään kolmenkertaiseen vesimäärään.

Älä nojaa tai koske seiniin tarpeettomasti

Puhdistaaksesi valkoiset seinät tehokkaasti ja pitääksesi ne hyvässä kunnossa, älä nojaa tai koske seiniin tarpeettomasti. Kun puhdistat seinää, tee pyöriviä liikkeitä joko harjalla, liinalla tai pyyhkeellä.

Hankaa vain likaantunutta aluetta, koska ylimääräinen maalipinnan hankaus voi vahingoittaa sitä. Poista lopuksi vesijäämät.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.