Logo image
Logo image

Oriental Chic: tyylikäs itämainen sisustus

3 minuuttia
Tällä itämaista alkuperää olevalla uudella tyylillä on mahdollista luoda tila, joka välittää tyyneyttä järjestyksen ja yksinkertaisuuden kautta. Kerromme, kuinka voit soveltaa sitä kotiisi!
Oriental Chic: tyylikäs itämainen sisustus
Viimeisin päivitys: 14 marraskuuta, 2022

Monissa viimeaikaisissa sisustustrendeissä on yksi tai useampi itämaisen kulttuurin elementti. Tosiasia on, että idän ja erityisesti Japanin käytännöissä on taipumus priorisoida malleja, jotka välittävät kodin sisustukseen rauhallisuutta ja yksinkertaisuutta. Siksi yksi vuoden 2022 käytetyimmistä trendeistä on tyylikäs itämainen sisustus, josta käytetään myös termiä “oriental chic”.

Tämä on trendi, joka kiinnittää erityistä huomiota estetiikkaan. Pehmeiden linjojen, neutraalien värien ja minimalististen huonekalujen avulla on mahdollista rakentaa erittäin seesteisiä sisätiloja. Tässä trendissä priorisoidaan tilan järjestelyn välittämää rauhallisuutta.

Millainen on tämä tyylikäs itämainen sisustus?

Uusi itämaista alkuperää oleva trendi on käytössä monien kotien olohuoneissa ja makuuhuoneissa. Tässä tapauksessa se on sisustustrendi, joka pyrkii luomaan järjestyksen ja rauhallisuuden tunteen. Siten nämä samat tuntemukset välittyvät tiloja käyttäville ihmisille – tämä on itämaisen sisustuksen etu.

Vaikka itämainen tyylikäs sisustus on yksinkertainen, se ei unohda esteettistä näkökulmaa. Päätavoitteena on saavuttaa harmonia rauhallisuuden, kauneuden ja mukavuuden yhdistelmänä. Tätä varten täytyy muistaa tietyt asiat. Tällaisia ovat lineaariset tekstuurit, neutraalit värit ja käsintehtyjen elementtien sisällyttäminen.

Tällä tavalla on mahdollista saavuttaa omaperäinen tyyli ilman suuria sijoituksia. Voit tehdä tämän ottamalla vanhoja esineitä uuteen käyttöön ja järjestämällä tilasi uudelleen. Samalla saat erittäin tyylikkäitä huoneita, jotka välittävät japanilaiselle kulttuurille niin tyypillistä rauhallisuutta ja hiljaisuutta.

Itämaisen sisustuksen yhteisiä piirteitä

Tyylikkään itämaisen trendin toteuttaminen on yksinkertaista ja se on paljon edullisempi toteuttaa muihin tyyleihin verrattuna. Tämä johtuu siitä, että se asettaa etusijalle kunnostetut huonekalut, antiikkielementit ja käsintehdyt komponentit.

Värivalikoima

Tila, joka pyrkii välittämään rauhallisuutta, järjestystä ja mukavuutta, sopii yhteen neutraalin värivalikoiman kanssa. Pehmeät sävyt, beige, valkoinen tai harmaa, toimivat erittäin hyvin.

Voit käyttää myös useita sävyjä. Myös väriyhdistelmät, kuten sininen tai pinkki, ovat mahdollisia, kunhan huoneessa vallitsee hillitty tunnelma.

Some figure
Minimalismi neutraaleilla väreillä näkyy myös muissa sisustustrendeissä, kuten skandinaavisessa sisustuksessa.

Lue myös: Wu Wei, ongelmanratkaisun taide

Minimalismi

Sisustuksessa minimalismi pyrkii vähentämään tilan taakkaa. Itämainen tyylikäs trendi noudattaa myös samanlaista ajattelutapaa.

Ensisijaisen tärkeää on, että ympäristöstä poistetaan se, mikä ei ole välttämätöntä ja mikä ei toimi. Tällä tavalla voit saavuttaa runsaasti vapaata tilaa.

Käsitöiden hyödyntäminen itämaisessa tyylikkäässä trendissä

Joidenkin käsintehtyjen huonekalujen tai koristeiden sisällyttäminen tukee tätä sisustustyyliä. Se on tapa lisätä tilaan eksklusiivisuutta, personointia ja henkisyyttä.

Siksi käsintehtyjen esineiden läsnäolo on välttämätöntä itämaisen tyylikkään kodin saavuttamiseksi. Puun käyttäminen materiaalina on erittäin suositeltavaa.

Epätäydellinen estetiikka

Tämä saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, mutta tässä japanilaista alkuperää olevassa trendissä on mahdollista tunnistaa kauneus esineistä, huonekaluista tai koristeista, joissa on käytön jälkiä. Tämä on tapa priorisoida materiaalin takana olevat tarinat.

Tämä ei tarkoita, että kaikki tilan elementit pitäisi olla rikkinäisiä. Pikemminkin kyse on tasapainon saavuttamisesta uusien ja käytettyjen esineiden yhdistelmässä.

Uudelleen käyttöön otettavat huonekalut

Yksi asia, joka tukee itämaisen sisustuksen käyttöä, on sen alhaiset investointivaatimukset. Tämä on erittäin hyödyllistä esimerkiksi uusissa huonekaluissa ja esineissä.

Tämän suuntauksen kannalta on arvokkaampaa kunnostaa vanhoja huonekaluja kuin ostaa uusia. Kalusteiden maalaaminen eri väreillä, korjaaminen tai tiettyjen komponenttien vaihtaminen voi olla ratkaisu, joka antaa kalusteille uuden elämän.

Näin on mahdollista uusia esimerkiksi isoäitisi vanha nojatuoli, perintövaatekaappi tai jo useita vuosia vanha pöytä ja tuolit. Itämaisessa tyylissä esineen taustalla oleva tarina on tärkeämpi kuin uusien asioiden kirkkaus, olipa kyseessä sitten jotain, joka on sinun tai jotain, jonka olet perinyt esivanhemmiltasi tai läheiseltäsi.

Some figure
Kuvien katseleminen itämaisista huoneista voi toimia oppaana, jonka avulla voit ymmärtää japanilaisen kulttuurin rauhan ja järjestyksen käsitteen.

Lue myös: Itämainen filosofia rahan säästämiseksi kotona

Tekstiilit itämaiseen tyylikkääseen sisustukseen

Rauhallisuutta ja mukavuutta tuovan trendin seuraamiseksi tekstiilien suhteen suositellaan luonnonkankaiden ja -kuitujen käyttöä. Puuvilla, pellava tai kookoskuitu ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja esineille, kuten liinavaatteille tai tyynyille. Tähän tyyliin sopivat myös käsinkudotut matot pehmeillä väreillä.

Itämaisen tyylikkään trendin merkitys

Sisustaaksesi kotisi tai tilasi tällä trendillä, sinun on pidettävä mielessä sen olennainen käsitteellinen merkitys. Itämainen tyylikkyys ei ole vain tapa kaunistaa ympäristöä tai etsiä rauhaa järjestyksen kautta. Se on myös tapa antaa esineille uusi elämä ja käyttää jo olemassa olevia elementtejä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.