Logo image
Logo image

Henkinen herääminen: 13 merkkiä

6 minuuttia
Tässä artikkelissa näytämme 13 erehtymätöntä merkkiä siitä, että olet oikealla tiellä kohti henkistä heräämistä.
Henkinen herääminen: 13 merkkiä
Viimeisin päivitys: 17 joulukuuta, 2022

Henkinen herääminen on ikään kuin toinen syntymä, jonka myötä ihminen jättää taakseen ennakkoluuloja, paheita, epävarmuutta, haluja ja ahneutta. Vaikka jotkut tutkijat väittävät, että se voi kehittyä yhtäkkiä, useimmille ihmisille se on asteittainen prosessi. Itse asiassa se voi olla niin asteittaista, että monet eivät ehkä edes tiedä olevansa henkisen heräämisen äärellä.

Henkinen herääminen voi tapahtua monien eri kanavien kautta. Toisin kuin yleisesti uskotaan, sitä ei aina tehdä henkisyyteen liittyvillä menetelmillä (kuten esimerkiksi meditaatiolla). Voit kokea hengellisen heräämisen alkoholista vieroittautumisen jälkeen tai äitiyden kautta. Seuraavilla riveillä kerromme 13 todistetta henkisestä heräämisestä.

13 merkkiä siitä, että olet keskellä henkistä heräämistä

Henkinen herääminen on käsite, joka löytyy eri kulttuureista. Monet aasialaiset ajatusjärjestelmät kannattavat sitä elämän ainoana tarkoituksena. Samaan aikaan länsimaiset uskonnot yhdistävät sen tavalla tai toisella periaatteisiinsa.

Viimeisten 100 vuoden aikana kyseinen termi on yleistynyt Carl Gustav Jungin panoksen ansiosta. Myös 1960-luvun liikkeet, kuten hippiliike, vaikuttivat epäilemättä asiaan.

On hyvin yleistä, että pohdimme olemmeko saavuttaneet viimeisen askeleen kohti todellista heräämistä. Vaikka jokainen ihminen kokee henkisen heräämisen eri tavalla, voimme tunnistaa 13 yleistä henkisen heräämisen merkkiä.

1. Olet arvioinut uskomuksesi uudelleen

Et voi sanoa, että olet saavuttanut henkisen heräämisen, jos et ole ensin arvioinut uudelleen kaikkia uskomuksiasi. Uskomuksesi elämästä, kuolemasta, uskonnoista, yhteiskunnasta, ystävistä, tulevaisuudesta, henkisyydestä ja käytännössä kaikesta ympärilläsi olevasta.

Tämä ei tarkoita, että sinun on muutettava mielipiteitäsi kaikesta, mutta olet ainakin oppinut katsomaan näitä asioita eri näkökulmasta. Uskomukset määräävät tapasi, jolla tulkitset maailmaa. Ja vaikka saattaa näyttää siltä, ​​et olet muodostanut näitä uskomuksia itsenäisesti. Suurin osa niistä on järjestelmän määräämiä.

Some figure
Henkinen herääminen sisältää uskomusten uudelleenarvioinnin, jotta uudet perustat antavat meille mahdollisuuden siirtyä eteenpäin.

Lue myös: Emotionaalinen uupumus: kun henkinen taakka painaa liikaa

2. Harjoittelet irtautumista

Tämä irtautuminen ilmenee kaikissa aisteissa. Selkein on asenteessamme materiaa kohtaan. Tavaroiden omistamisesta tai ostamisesta tulee toissijainen asia. Opit myös harjoittelemaan irrottautumista perheesi, ystäviesi, lemmikkisi, oikkujesi ja itse elämän hampaista.

Älä kuitenkaan tulkitse tätä merkkiä väärin. Kyse ei ole välinpitämättömyydestä, eristäytymisestä tai täydellisestä luopumisesta. Kyse on siitä, että opit tunnistamaan prioriteettisi. Olet myös oppinut, että liiallinen kiintymys johtaa pakkomielteeseen, kipuun ja jopa ahneuteen.

3. Olet yhteydessä luontoon

Tunnet olevasi yhtä maan, puiden, eläinten, taivaan ja ilman kanssa. Samaan aikaan pilvenpiirtäjät, moottoritiet ja tekniikka aiheuttavat vastenmielisiä tunteita. Kun olet yhteydessä luontoon, tunnet olosi rauhalliseksi ja rennoksi.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että sinun on muutettava maaseudulle tai muutettava pois kaupungista. Joskus sinulla ei vain ole valinnanvaraa. Mikään ei kuitenkaan estä sinua saavuttamasta tätä yhteyttä luontoon pienten pakohetkien kautta. Arvostat enemmän kaikkea, mikä liittyy maapalloon, sen ekosysteemiin ja planeetallamme eläviin asioihin.

4. Olet oppinut tunnistamaan todelliset prioriteettisi

Kannattaako todella tehdä valtava uhraus tietyn esineen hankkimiseksi? Onko minun parempi viettää aikaani tämän henkilön vai jonkun muun kanssa? Tarvitsenko todella tätä herkkua juuri nyt? Nämä ovat esimerkkejä kysymyksistä, joita esität itsellesi tämän merkin myötä.

Sisäisen meditaatioprosessin kautta olet tunnistanut, mikä on sinulle tärkeää ja mikä ei. Olet luopunut kaikesta mikä ei tyydytä sinua, ei kiinnosta sinua tai uskot, että se ei hyödytä sinua. Tämä voidaan tehdä eri tavoin. Jotkut ihmiset muuttavat ruokavaliotaan, kun taas toiset vähentävät teknologian käyttöä minimiin, ja on niitä, jotka jopa lopettavat työnsä.

5. Tunnet olosi vapaammaksi

Vapaus on henkisen heräämisen perimmäinen tavoite. Toisin kuin yleisesti uskotaan, tämä ei kuitenkaan ole onnea. Vaikka onnellisuus tulee tavalla tai toisella, vapaus on itse asiassa askel, joka kertoo, että olet oikealla tiellä. Ymmärrät sen melkein heti.

Edelliset vaiheet antavat sinulle mahdollisuuden päästä käsiksi vapauden tunteeseen, josta et ole koskaan nauttinut elämässäsi. Vilpitön, puhdas ja paljastava vapaus.

6. Olet löytänyt tasapainon mielen ja kehon välillä

Nämä sanat saattavat kuulostaa hieman metafyysisiltä, ​​mutta itse asiassa ne vastaavat todellisuutta eri tavoin. Opit esimerkiksi, että fyysinen terveys on yhtä tärkeä kuin mielenterveys. Huolehdit kehostasi terveellisellä ruokavaliolla ja liikunnalla sekä sisällytät elämääsi tekniikoita, menetelmiä ja tapoja, jotka antavat sinulle mielenrauhaa ja rentouttavat.

Tämä on asia, jota usein mainostetaan, vaikka henkilökohtaiset kiinnostuksemme ja tavoitteemme ovat tietysti usein erilaisia. Lisäksi todellista tasapainoa ei aina saavuteta, koska useimmat ihmiset keskittyvät vain fyysiseen terveyteen.

7. Olet ystävällisempi

Ystävällisyys on toinen henkisen heräämisen tunnusmerkki. Ensin harjoittelet sitä itsesi kanssa ja sitten ympärilläsi olevien henkilöiden kanssa. Yhdistät sen myös yhteyteen, jonka olet luonut luontoon.

Ystävällisyys voi ilmetä vain toiminnan kautta. Ei riitä, että luulet olevasi ystävällinen tai että teet satunnaisia tekoja.

8. Et enää pelkää kuolemaa

Monille henkisen heräämisen tavoittelijoille tämä on yksi olennaisista vaiheista sen saavuttamiseksi. Kuolemanpelon karkottaminen on yksi monista tavoista, joilla voit harjoitella irtautumista. Kuolemanpelko on myös elämänpelkoa, joten et voi kantaa tätä raskasta reppua selässäsi ikuisesti.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että olisit välinpitämätön tai että haluat päättää elämäsi. Päinvastoin, ymmärrät, että kuolema on luonnollinen prosessi, jonka ei tarvitse ohjata tai rajoittaa elämisen kokemuksia ja opetuksia.

9. Et tunne oloasi epämukavaksi yksin

Tällä merkillä on vivahteita, koska yksi henkisen heräämisprosessin ominaisuus on tuntea syvää yksinäisyyden tunnetta. Tämä on hyvin ymmärrettävää, koska heräämisen aikana et usein tunne olosi mukavaksi yhteiskunnassa, joka on täynnä ylpeyttä ja pinnallisuutta, egomaniaa ​​ja tyhjiä ihmisiä. Jos sinulla ei ole ketään, joka ajattelee kuten sinä, tunnet tietysti olosi yksinäiseksi.

Ajan myötä tämä tunne kehittyy sitten yksinäisyyden tunteeksi. Kyse ei ole itsesi eristämisestä, vaan siitä, että toisin kuin useimmat ihmiset, sinulla ei ole ongelmia yksin olemisen kanssa. Toisin sanoen voit elää onnellisesti itsesi kanssa.

10. Haluat olla hyödyllinen henkilö

Et voi seisoa toimettomana sellaisen yhteiskunnan edessä, joka tuhoaa itsensä. On hyödytöntä vain puhua erimielisyyksistä; teot ja esimerkki ovat parempia työkaluja kuin sanat. Paras tapa tehdä tämä on omaksua hyödyllinen asenne, joka auttaa sinua ratkaisemaan ympärilläsi olevat pienet tai suuret ongelmat.

Hyväntekeväisyysjärjestöihin liittyminen, planeetan suojelemiseen tähtäävien aloitteiden käynnistäminen tai tukeminen sekä keskustelujen pitäminen yhteisössäsi tietyn käyttäytymisen edistämiseksi ovat vain muutamia esimerkkejä tästä. Älä lukitse itseäsi taloosi koko päiväksi mietiskelemään ajatuksiasi, sillä se ei ratkaise mitään.

Some figure
Henkinen herääminen rohkaisee meitä auttamaan muita ja muuttamaan yhteiskuntaa parempaan suuntaan.

Lue myös: Tapaa 13 tärkeintä espanjalaista filosofia

11. Harjoitat ehdotonta rakkautta

Toinen loistava esimerkki henkisestä heräämisestä on ehdoton rakkaus. Sinun täytyy alkaa harjoittaa ehdotonta rakkautta ensin itseäsi ja sitten muita kohtaan. On erittäin tärkeää, että noudatat tätä järjestystä, muuten se on tekopyhää.

Ehdoton rakkaus on rakkautta, jota harjoitat ilman ehtoja, seurauksista huolimatta ja ilman emotionaalisia tai fyysisiä rajoituksia. Tämä on monelle todellista rakkautta.

12. Herkkyytesi on lisääntynyt

Yksi niistä tavoista, joilla tämä henkisen heräämisen merkki ilmenee, on edellinen eli rakkaus. Tunnet kaikkia tunteita herkemmin kuin aikaisemmin, etkä pelkää ilmaista niitä.

Toisin sanoen, et elä tunteiden, kuten kivun tai vihan, vankina. Et enää tukahduta näitä tunteita, vaan ilmaiset niitä terveellä tavalla. Olet viisaampi valitessasi, mitkä tunteet asetat elämässäsi etusijalle.

13. Tunnet olosi rauhalliseksi

Rauha on viimeinen esittelemämme erehtymätön merkki henkisestä heräämisestä. Jokainen ihminen kehittää sisäistä rauhaa eri tavalla. Joku saattaa löytää rauhan muutettuaan kaupungin laitamille; muut voivat kehittää sitä ilman ongelmia vilkkaassa kaupungin keskustassa.

Joka tapauksessa sisäinen rauha auttaa sinun selviytymään emotionaalisesta epätasapainosta, levottomuudesta ja ennakkoluuloista, jotka voivat syödä sinut päivä päivältä. Se on pysyvää ja sitä vahvistavat erilaiset toiminnot, jotka olet tunnistanut miellyttäviksi. Sisäisen rauhan voit saavuttaa, kun imetät lastasi, meditoit, leikit lemmikkisi kanssa tai laitat ruokaa.

Henkisen heräämisen merkit eivät aina tapahdu missään tietyssä järjestyksessä

Sinun tulee muistaa, että yllä mainitsemamme merkit eivät aina tapahdu kronologisessa järjestyksessä. Ne eivät ilmene peräkkäin, koska jokainen henkinen heräämisprosessi on erilainen.

Saatat myös kehittää vain joitakin merkkejä ja silti käydä läpi henkistä heräämisprosessia. Varmaa on, että jos olet oikealla tiellä, ei kestä kauan kunnes huomaat sen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Athan, A., & Miller, L. Spiritual awakening through the motherhood journey. Journal of the Motherhood Initiative for Research and Community Involvement. 2005; 7(1).
  • Galanter, M., Dermatis, H., & Sampson, C. Spiritual awakening in alcoholics anonymous: empirical findings. Alcoholism Treatment Quarterly. 20014; 32(2-3): 319-334.
  • Sol, M., & Luna, A. The spiritual awakening process. Luna & Sol Pty Ltd. 2019.
  • Taylor, S. Two modes of sudden spiritual awakening? Ego-dissolution and explosive energetic awakening. International Journal of Transpersonal Studies. 2018; 37(2): 131-143.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.