Logo image
Logo image

Maaginen rasvanpoistokivi

2 minuuttia
Tavanomaiset tuotteet eivät ole paras vaihtoehto rasvanpoistoon ja ne ärsyttävät myös käsiesi ihoa. On kuitenkin olemassa erilaisia vaihtoehtoja! Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää maagisesta rasvanpoistokivestä.
Maaginen rasvanpoistokivi
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tiedätkö jo, mikä ihme on maaginen rasvanpoistokivi?

Tavallisten pesuaineiden ja tuotteiden kanssa rasvan pirrottaminen ei ole koskaan ollut helppoa tai täysin tyydyttävää. Näin oli kunnes maaginen rasvanpoistokivi tuli markkinoille – se sopii täydellisesti rasvanpoistoon. Esittelemme sen ominaisuuksia tässä artikkelissa!

Se on kiinteä tekokivi, joka on valmistettu ekologisista, biohajoavista ja luonnollisista ainesosista. Materiaalit, jotka muodostavat sen olemuksen, ovat saippuahiutaleet, mikronisoitu valkoinen savi, kasvirasvat, kalkkiöljy, natrium ja glyseriini.

Huomaa, että toisin kuin muut puhdistusaineet, tässä kivessä ei ole happoja, fosfaatteja tai myrkyllisiä tuotteita. Siksi sen lisäksi, että se ei sisällä allergeeneja, se ei kiristä ihoa eikä ole vaarallinen lapsille.

Kuinka maagista rasvanpoistokiveä käytetään?

Kun kostutat sienen ja puristat sitä, sieni tuottaa valkoista vaahtoa. Tässä vaahdossa on erittäin hienojakoista savea, joka saa aikaan pienimuotoisen eroosion. Näin puhdistamme kodin pinnat tehokkaasti, ilman että vahingoitamme pintamateriaaleja.

Puhdistuksen jälkeen asiantuntijat suosittelevat pintojen pyyhkimistä kostealla liinalla ja sitten kuivalla liinalla. Tämä poistaa kaikki savijäämät, jotka maaginen rasvanpoistokivi voi jättää.

Mitä pintoja maaginen rasvanpoistokivi voi puhdistaa?

Rasvanpoistokivi sopii lähes kaikkien kodin pintojen ja materiaalien puhdistukseen. Voit käyttää sitä esimerkiksi puhdistamaan hanat ja laatat, ruostetahrat, muovit, lasin, keramiikan sekä kylpyhuoneen elementit, kuten lavuaarit, kylpyammeet, peilit ja wc-pöntön.

On kuitenkin myös tärkeää olla tietoinen maagisen rasvanpoistokiven rajoituksista. Se ei sovellu puusta tehtyjen pintojen tai esineiden puhdistukseen. Sitä ei myöskään suositella minkään tyyppisen kankaan puhdistamiseen.

Some figure
Appelsiininkuoret ovat luonnollinen vaihtoehto puhdistamiseen sen luontaisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Käytä appelsiinikuoria luonnollisena rasvanpoistoaineena

Sek International -yliopistolle tekemässään työssä Andrea Emilia Quiroz Valle ehdottaa appelsiininkuorien käyttämistä luonnollisena rasvanpoistoaineena. Hänen mukaansa tutkimuksen tarkoitus perustuu siihen, että appelsiinikuoret ovat yksi hänen kotimaansa (Ecuador) tärkeimmistä orgaanisista jätteistä.

Quiroz Valle väittää, että sen lisäksi että appelsiininkuoret toimivat tehokkaana rasvanpoistoaineena, appelsiinikuorien aktiivisten periaatteiden vuoksi se on myös taloudellisesti järkevä vaihtoehto.

Maaginen rasvanpoistokivi ei ole kallis tuote, mutta sitä ei myydä kaikissa supermarketeissa. Yksi sen eduista on se, että se on varsin riittoisa. Sinun tarvitsee käyttää vain pieni määrä jokaista käyttökertaa kohden. Näin maaginen rasvanpoistokivi myös kestää pidempään.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Universidad Internacional de Sek.  Quiroz Valle, Andrea Emilia. Utilización de residuos de cáscara de naranja para la preparación de un desengrasante doméstico e industrial. Ecuador 2009.
  • Universidad Nacional de La Plata. Estudian propiedades de la arcilla para remover contaminantes del agua. Argentina 2019.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.