Pyyhkeiden pesu ruokasoodalla

Vaikka monet kaupan tuotteet lupaavat poistaa itsepintaiset tahrat kankaista, ruokasooda on silti paras vaihtoehto, etenkin ihmisille jotka haluavat pysyä erossa voimakkaista kemikaaleista. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka pyyhkeet voi pestä ruokasoodalla.
Pyyhkeiden pesu ruokasoodalla

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ajan myötä päivittäistavarat kuten pyyhkeet alkavat kellastua, eikä tästä epämiellyttävästä sävystä pääse eroon pelkästään normaalilla pesulla. Ruokasooda voi auttaa tekemään pyyhkeistä taas moitteettoman puhtaat! Jatka lukemista kerromme kuinka pyyhkeiden pesu onnistuu ruokasoodalla.

Miksi pyyhkeet kannattaa pestä ruokasoodaliuoksella?

Pyyhkeiden pesu ruokasoodalla auttaa poistamaan niistä pinttyneetkin tarhat

Ruokasooda on luonnollinen tuote, jota on ollut olemassa jo pitkään. Vuosisatojen ajan sitä on käytetty apuna kaikenlaisissa kotiaskareissa. Se ei ole ainoastaan kaikkein edullisin vaan myös tehokkain aine puhdistukseen. Sen tehokkaat ominaisuudet tekevät pinnoista ja kankaista moitteettoman puhtaat.

Monissa perinteisissä pyykinpesuaineissa on tietysti ruokasoodaa, sillä se pystyy valkaisemaan kaikkein likaisimmatkin kohdat sekä pehmentää ja desinfioi samalla. Se on loistava rasvatahrojen poistaja joillekin kankaille.

Ruokasooda on suosittu vaihtoehto kylpypyyhkeiden pesuun, sillä se auttaa poistamaan kaikenlaista kankaaseen kertynyttä likaa. Tämän lisäksi se neutralisoi pahoja hajuja ja ehkäisee sienten ja bakteerien kasvua. Et ehkä tiennyt tätä, mutta pyyhkeet ovat täydellinen elinympäristö tällaisille mikro-organismeille, sillä ne ovat jatkuvasti kosteat ja niihin jää paljon kuollutta ihosolukkoa.

Pyyhkeiden pesu ruokasoodalla

Sen lisäksi että ruokasooda kykenee poistamaan tahroja ja tekemään pyyhkeistä siistimmän näköiset, sillä on monia muitakin mielenkiintoisia hyötyjä. Tässä muutama:

 • Ruokasooda poistaa ummehtunutta hajua.
 • Se ehkäisee homeen kasvua.
 • Se poistaa rasva- ja ruokatahroja kankaista.
 • Se pehmentää pyyhkeitä, eikä kaupan huuhteluaineita tarvita.
 • Se on edullista.
 • Se ei aiheuta hengitystie- tai ihoallergioita.
 • Sitä on helppo käyttää.
 • Sitä voi ostaa lähes mistä vain.

Ruokasooda tekee pyyhkeistä moitteettoman puhtaat

Hyödyntääksesi ruokasoodaa pyyhkeiden pesussa sinun ei tarvitse ostaa kalliita ruokasoodaa sisältäviä pesuaineita; on itse asiassa paljon parempi käyttää ruokasoodaa sen puhtaimmassa muodossa. Voit joka tapauksessa yhdistää sen muihin luonnollisiin ainesosiin niin saat vielä tehokkaamman pesuaineen itsepintaisiin tahroihin.

Alla ohjeet.

Yksinkertainen pesu

Yksinkertaisin tapa käyttää ruokasoodaa pyyhkeiden pesussa on lisätä sitä parin desin verran pesukoneen esipesuvaiheessa.

Mutta jos tahrat ovat sitkeitä, voit toimia seuraavalla tavalla:

 • Valmista ensin liuos kuumasta vedestä ja parista desistä ruokasoodaa.
 • Liota siinä pyyhkeitä yön yli.
 • Pese pyyhkeet normaaliin tapaan. Tulet pitämään lopputuloksesta!

Pyyhkeiden pesu ruokasoodalla ja etikalla

Etikka tehostaa ruokasoodan vaikutuksia

Etikka on toinen loistotuote siivoukseen, ja se tehostaa ruokasoodan vaikutuksia. Sillä on mahtavia valkaisevia ominaisuuksia ja se auttaa poistamaan myös sieniä ja pahoja hajuja. Kaiken lisäksi se pehmentää kankaat.

Sekoittamalla keskenään ruokasoodaa ja etikkaa saat tehokkaan liuoksen, jonka synnyttämä välitön reaktio kykenee poistamaan mineraali- ja muita jäämiä.

Ainekset

 • Pari desiä etikkaa
 • Pari desiä ruokasoodaa
 • Kuumaa vettä

Ohjeet

 • Laita pyyhkeet pesukoneeseen ja kaada perään kuumaa vettä.
 • Lisää etikka pyykin joukkoon ja käynnistä normaali pesuohjelma.
 • Täytä uudelleen runsaalla kuumalla vedellä ja kaada joukkoon ruokasooda.
 • Laita pyyhkeet ulos kuivumaan.

Lisävinkkejä pesuun

Ruokasoodasta voi valmistaa muunkinlaisia pesuaineita pyyhkeille.

Sekoita sitä esimerkiksi sitruunamehuun, anna vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele, niin saat poistettua itsepintaiset tahrat pyyhkeistä. Voit sekoittaa siihen myös muun muassa teepuuöljyä tai vetyperoksidia. Tärkeintä on antaa aineen vaikuttaa riittävän pitkään kankaassa, jotta tahra irtoaa.

Muista, että ruokasooda on luonnollinen tuote, eli sillä ei siis ole samaa tehoa kuin kaupan voimakkailla pesuaineilla.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Näin käytät ruokasoodaa vessanpöntön puhdistukseen
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Näin käytät ruokasoodaa vessanpöntön puhdistukseen

Vessan siivouksessa ei aina tarvita kalliita kemikaalituotteita. Tiedätkö, kuinka voit käyttää ruokasoodaa vessanpöntön puhdistukseen?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.