6 loistavaa tapaa sisustaa pieni keittiö

Onko sinulla vaikeuksia sisustaa pieni keittiö? Kokeile näitä vinkkejä!
6 loistavaa tapaa sisustaa pieni keittiö

Kirjoittanut Andrea Caillet Bois

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Pienet keittiöt ovat hyvin yleisiä nykyään. Mutta ei hätää! Tässä artikkelissa näytämme 6 loistavaa tapaa sisustaa pieni keittiö. Tulet nauttimaan sen tekemisestä ja saat huoneeseen myös hieman persoonallisuutta. Näillä vinkeillä teet keittiöstäsi toimivan mutta miellyttävän tilan ruoanlaittoon ja muihin askareisiin.

Keittiö ei ole pelkästään kokkailua tai tiskaamista varten; sitä käytetään usein myös syömiseen, oleskeluun ystävien kanssa ja jopa vapaa-ajan viettoon. Se on itse asiassa yksi niistä huoneista, joissa vietämme eniten aikaa.

Siksi olisikin hyvä varmistaa, että keittiö on toimiva ja kaunis tila. Järjestys ja siisteys ovat erittäin tärkeitä, jos haluat hyödyntää koko huoneen parhaalla mahdollisella tavalla.

6 loistavaa tapaa sisustaa pieni keittiö

1. Käytä vaaleita sävyjä

Vaaleilla väreillä on hyvä sisustaa pieni keittiö

Vaaleat värit tekevät huoneesta isomman ja valoisamman näköisen. Tummat värit puolestaan saavat tilan yleensä näyttämään pienemmältä ja ahtaammalta.

Vaaleiden sävyjen käyttäminen antaa siis tilan tuntua, mutta päästää myös valoa sisään. Näitä asioita kannattaa miettiä:

 • Vaaleiden värien hyödyntäminen, mutta ei pelkästään valkoisen.
 • Lisää väriä hienovaraisesti, pieninä väripilkkuina.
 • Hyvä idea on seinä, jossa on laattaa puoleen väliin asti ja vaaleaa väriä yläosa.

2. Pidä keittiö siistinä

Kun tilaa on vain rajoitetusti eri askareisiin, kuten pienen keittiön kohdalla, järjestys ja siisteys ovat avainasioita. Mieti tarkasti jokainen yksityiskohta, jotta pystyt liikkumaan ympäriinsä ja avaamaan kaapit ja laatikot helposti.

Muista, että on erittäin tärkeää pystyä suorittamaan kaikki askareet ongelmitta. Kun jokaisella tavaralla on paikkansa ja ne pysyvät siellä, kaikki sujuu vaivattomammin.

 • Käytä korkeita kaappeja astioiden säilyttämiseen.
 • Pyri jättämään yksi seinä vapaaksi luodaksesi tilan tuntua.
 • Käytä laatikonjakajia.
 • Kattoon asti ylettyvissä kaapeissa on luonnollisestikin enemmän tilaa tavaroiden säilytykseen.
 • Työtasot ovat täydellinen paikka säilyttää mausteita ja keittiövälineitä.

3. Asenna saareke

Voit valita kiinteän tai pyörillä liikkuvan keittiösaarekkeen. Sitä voi käyttää moniin eri askareisiin, ja se auttaa saamaan tilasta kaiken irti.

Keittiösaarekkeita on monenlaisia, erityylisiä ja eri materiaaleista valmistettuja eri tarkoituksiin. Valitse omaan keittiöösi parhaiten sopiva saareke ja mukauta se tarpeisiisi.

 • Voit hankkia kiinteän saarekkeen huoneen keskelle.
 • Tai sitten voit hankkia irtosaarekkeen pyörillä, jotta sitä voi liikutella käyttötarpeen mukaan.
 • Käytä saareketta aamiaispöytänä.
 • Voit jopa lisätä siihen lieden.
 • Saarekkeen alaosassa voi olla suuri kaappi ylimääräisenä säilytystilana.
 • Saareketta voi käyttää myös huoneenjakajana esimerkiksi keittiön ja ruokailutilan välillä.

4. Hyödynnä kaikki käytettävissä oleva tila

Yritä löytää käyttöä kaikille keittiön sopukoille ja pidä paikat järjestyksessä, jotta saat hyödynnettyä tilan maksimaalisesti.

Suosittelemme seuraavaa:

 • Käytä koko seinää, lattiasta kattoon. Käytä mahdollisimman korkeita kaappeja ja hyllyjä; näin saat lisää säilytystilaa.
 • Käytä koreja tai säilytyslaatikoita pintojen pitämiseksi siisteinä. Pidä työtasot siisteinä.
 • Hyödynnä myös kattoa! Voit kiinnittää kattoon vaikka ketjuista roikkuvan telineen. Tämä on loistava tapa säilyttää kattiloita ja isoja keittiövälineitä, kuten kauhoja ja tarjoilulusikoita.

5. Kodinkoneet ruostumattomasta teräksestä

Suosittelemme käyttämään ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kodinkoneita pienissä keittiössä, sillä teräs toimii eräänlaisena peilinä. Kuten voit arvata, ne saavat huoneen näyttämään paljon isommalta ja valoisammalta.

Kaupoissa myydään tästä materiaalista valmistettuja jääkaappeja, astianpesukoneita, pyykinpesukoneita ja pieniä kodinkoneita.

6. Valaistus pienessä keittiössä

Hyödynnä luonnonvaloa pienessä keittiössä

Pienessä keittiössä luonnonvaloa on hyödynnettävä maksimaalisesti, joten älä peitä ikkunaa huonekaluilla tai paksuilla verhoilla. Valitse sen sijaan läpikuultavia, vaaleita verhokankaita (kuten valkoista tai beigeä).

Voit lisätä myös keinovaloja, jos luonnonvalo ei riitä. Parasta on käyttää energiansäästölamppuja ja ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Laita valoja niihin paikkoihin, joissa työskentelet keittiössä.
 • Jos sinulla on ruokailutila, laita valoja pöydän ylle.
 • Laita valoja myös kaappeihin, jos ne on valmistettu tummasta materiaalista tai ne ovat hyvin syviä.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
9 tyylikästä ratkaisua tilan jakamiseksi kotona
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
9 tyylikästä ratkaisua tilan jakamiseksi kotona

Tavoitteenamme on löytää ratkaisu tilan jakamiseksi siten, että tuloksena on miellyttävämpi koti ja tehokkaampi pinta-alan käyttö.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.