Logo image
Logo image

4 edullista ratkaisua keittiötavaroiden säilytykseen

3 minuuttia
Jos sinuakin kiinnostaa keittiö, joka on sekä persoonallinen että käytännöllinen, ja kaiken lisäksi vielä edullinen, jatka lukemista ja kokeile vinkkejämme!
4 edullista ratkaisua keittiötavaroiden säilytykseen
Viimeisin päivitys: 08 toukokuuta, 2019

Oletko juuri muuttanut uuteen asuntoon, eikä keittiössä ole vielä tiloja kaikille välineille, kipoille, pannuille sun muille? Ei syytä huoleen! Nyt saat käteviä ideoita, jotta voit luoda itse oman ratkaisusi keittiötavaroiden säilytykseen – edullisesti ja helpoilla materiaaleilla. Nämä keittiön säilytysvalinnat tulevat taatusti näyttämään sekä luovilta että onnistuneilta.

Irrallinen säilytyssysteemi keittiötavaroiden säilytykseen

Keittiön irrallinen säilytyssysteemi koostuu useimmiten yhdestä, tai useammasta vaakasuoraan laitetusta levystä, johon voidaan laittaa paljon tavaroita. Se voidaan kiinnittää kokonaisuudessaan seinään, tai sitten se voidaan luoda seinälle yksittäisten hyllyjen avulla, tai vain asettaa lattialle.

Kiinnostavaa tässä on se, että keittiön säilytyssysteemi voi olla hyvin monen näköinen. Kaikki tietysti riippuu omista tarpeistasi ja luovuudestasi – minkälaisen ratkaisun haluat omaan keittiöösi?

Mitä materiaaleja kannattaa käyttää?

Kun ajattelet keittiön säilytyssysteemin valmistamista, on tarpeen miettiä myös materiaaleja ja sitä, haluatko tehdä siitä hiukan persoonallisemman. Voit käyttää tähän jopa materiaaleja ja esineitä, joilla on jo muita käyttötarkoituksia.

Esimerkiksi kehykset, tuolin selkänojat, kaapit, tarjottimet ja verhotangot toimivat myös keittiön säilytyksessä.

Some figure

4 tapaa keittiötavaroiden säilytykseen

  1. Hyllyt

Jos sinulla ei ole tavaroiden säilytykseen keittiössäsi paljoakaan tilaa, voit ottaa käyttöön seinät. Voit käyttää vaikka puisia tasoja, ja ne voidaan asettaa monella tavalla, kuten esimerkiksi seuraavilla:

  • Perinteinen tyyli: laita useampi hylly vaakasuoraan niin, että niiden välillä on yhtä suuri etäisyys. Tämän tyyppisiin hyllyihin kuuluu yleensä tuki.
  • Luova tyyli: laudat laitetaan vaakasuoraan, mutta niistä luodaan erilainen muoto. Voit esimerkiksi laittaa eripituisia lautoja tai luoda niistä pyramidin. Tämä on hyvin hauska ja käytännöllinen muoto, sillä siihen voit laittaa esineitä sen mukaan, kuinka usein käytät niitä.
  • Sekamuoto: laita palanen puuta tai metallia ja sitten 3-4 läpinäkyvää koria tai laatikkoa. Tällä tavalla voit helposti nähdä, mitä olet laittanut jokaiseen. Punoskorit ovat todella kivan näköisiä tämän tyyppisissä hyllyissä.
  1. Laatikot tai tarjottimet

Toinen hyvä valinta on laatikoiden käyttö hyllyn kokoamisessa. Ensimmäinen vaihe on poistaa kädensijat sekä puhdistaa laatikot ja koristella ne, jotta ne näyttävät hauskoilta keittiössäsi (tarvitset tähän vain hiukan maalia ja lakkaa).

Tee samoin, jos käytät laatikoiden sijasta tarjottimia. Sekä laatikot että tarjottimet voidaan laittaa vaaka- tai pystysuoraan, kun niitä käytetään keittiön säilytysjärjestelmän osana.

  1. Syvät laatikot

Puiset laatikot ovat hyvin monikäyttöisiä, ja syvyydestä riippuen voit käyttää niitä myös keittiökalusteen valmistuksessa. Kuten koskee matalampia laatikoita ja tarjottimiakin, voit laittaa niitä sekä vaaka- että pystysuoraan.

Some figure
  1. Putket

Sen sijaan että käytät tukia tai perustoja, joita voidaan löytää mistä tahansa rautakaupasta, voit valmistaa omasi kupariputkista. Laita hyllyt seinälle ja lisää näitä putkia “tuiksi”, jotka varmistavat hyllyjen vakauden.

Mitä tulee hyllyjen koristeluun, voit käyttää mitä tahansa värejä. On kuitenkin hyvä idea käyttää valkoista tai muita neutraaleja värejä, sillä ne ovat yleensä vähiten tylsistymistä aiheuttavat valinnat.

Eräs hyvin tärkeä asia muistaa on se, että säilytysjärjestemä tulee maalata oikean tyyppisellä maalilla, sillä keittiö on tila, johon kertyy paljon rasvaa.

Viimeiset vinkit keittiötavaroiden säilytykseen

Lyhyesti sanottuna yksinkertainenkin järjestelmä voi olla sekä toiminnallinen että kaunis, mitä tulee järjestyksen ja käytännöllisyyden luomiseen keittiöön.

Olipa kaluste pieni tai suuri, tärkein asia siinä on vakaus. Ole siis hyvin tarkkana kun kokoat kalusteen ja kiinnität sen seinään, jotta voit varmistaa ettet loukkaa itseäsi – varmista, että hyllyt eivät putoa, kun laitat niiden päälle esineitä.

Ei tarvita kalliita ja tylsiä kaupan valmisratkaisuja, jotta keittiöstä voitaisiin muokata paremman näköinen jotta sinne saataisiin järjestys. Kuten nyt tiedät, on täysin mahdollista valmistaa itse toimiva säilytyskaluste keittiöön – sellainen, joka on sekä luova että edullinen.

Jos kaipaat siis vaihtoehtoja keittiötavaroiden säilytykseen, mieti olisiko näistä ideoista apua!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.