Kauniita huonekaluja kierrätetyistä materiaaleista – 5 ideaa

heinäkuu 27, 2018
Puulaatikoista, kuormalavoista, laudanpätkistä ja jopa tynnyreistä voi valmistaa täydellisiä huonekaluja mihin tahansa kodin huoneeseen. Etkö oikein ole vakuuttunut? Tässä joitakin innovatiivisia sisustusideoita.

Jos harkitset kotisi sisustamista, älä ryntää heti ostamaan kalliita huonekaluja, jotka eivät välttämättä ole sen arvoisia. Katso sen sijaan ympärillesi ja mieti mitä voisit tehdä tavaroista, joita sinulla jo on. Tässä artikkelissa jaamme joitakin mahtavia ideoita kierrätettyjen huonekalujen valmistamiseksi.

Usein ratkaisu on suoraan edessämme, emmekä näe sitä. Emme tajua, että esineiden poisheittämisen sijaan voisimme kierrättää ne.

Auttaaksemme sinua sisustamaan käytetyillä materiaaleilla olemme koonneet innovatiivisia ideoita kierrätettyjen huonekalujen valmistamiseksi. Ne ovat yksinkertaisia ja niiden avulla säästät rahaa tyylistä tinkimättä.

5 mahtavaa ideaa kierrätettyjen huonekalujen valmistamiseksi

1. Hyllykkö hedelmälaatikoista

kahvipöytä puulaatikoista

Käy supermarketissa tai muussa ruokakaupassa kysymässä, onko heillä ylimääräisiä hedelmälaatikoita. Näistä yksinkertaisista suorakulmion muotoisista puulaatikoista voit valmistaa upean hyllykön. Noudata vain näitä yksinkertaisia ohjeita:

 1. Ota 6-9 hedelmälaatikkoa ja maalaa ne haluamallasi värillä. Jos teet niistä rustiikkisia eikä lopputulos ole turhan siloteltu, sen parempi.
 2. Jos sinulla on kaksi pidempää laudanpätkää, luo kaksi poikittaista sälettä antamaan hyllyille tukea ja vakautta.
 3. Kiinnitä laatikot toisiinsa ja säleisiin naulojen avulla.
 4. Halutessasi voit lisätä pyörät ja kahvat kummallekin puolelle niin saat hyllystä siirrettävän, mutta tämä on valinnainen.

Viimeinen suositus: sinun ei välttämättä tarvitse tehdä hyllyköitä, jotka ovat sekä leveydeltään että korkeudeltaan kaksi tai kolme laatikkoa. Voit vaihdella rivistöjen korkeutta, niin saat huonekalustasi vieläkin tyylikkäämmän.

Haluatko tietää lisää? 20 puulaatikoiden käyttötapaa kotona

2. Kahvipöytä kuormalavasta

Kuormalavat suorastaan kutsuvat luovat ihmiset töihin. Kun tällaiset ihmiset löytävät poisheitetyn lavan, he keksivät sille heti käyttöä ja vievät sen kotiin.

Tässä ohjeet kauniiden ja yksinkertaisten kahvipöytien valmistamiseksi kuormalavoista olohuoneeseen:

 1. Poista kuormalavasta ensin epäpuhtaudet. Voit halutessasi lakata tai maalata sen.
 2. Leikkaa sitten sen mittaisia puupaloja pöydänjaloiksi kuin haluat. Jos saat käsiisi metallisia pöydänjalkoja, vielä parempi ne luovat miellyttävän rosoisen ja tehdasmaisen ilmeen.
 3. Ruuvaa pöydänjalat kuormalavaan kiinni: on suositeltavaa käyttää yhtä pitkää ruuvia yhdellä puolella ja kahta ylemmässä osassa.
 4. Aseta lasilevy päälle tai käytä puusuikaleita täyttämään tyhjät tilat lautojen välissä.

Toinen vaihtoehto on käyttää puukiiloja kuormalavan yläosan ja lasin välissä. Tämä tekee pöydästä tasaisen ja kohottaa sitä myös.

3. Juomateline tynnyristä

viinihylly

Uudelleen muotoiltu tynnyri juomapullotelineenä antaa ainutlaatuista ilmettä olohuoneeseen. Se sopii loistavasti muiden puisten huonekalujen kanssa, erityisesti jos ne on tehty tummasta puusta.

Tynnyrin valmistamiseksi noudata seuraavia ohjeita:

 1. Ota käyttämätön tynnyri ja restauroi se: hio hiekkapaperilla epäpuhtaudet pois ja lakkaa tai maalaa tynnyri.
 2. Leikkaa toinen puoli jättäen 20-30 cm (tynnyrin korkeudesta riippuen) ylä- ja alapuolelle. Voit jättää tämän osan auki tai käyttää puupaloja, jotka leikkasit oviksi, ja kiinnittää saranat molemmille puolille.
 3. Laita puiset hyllyt keskelle jakajaksi ja hyödynnä tila paremmin.
 4. Jätä tynnyrin kansi paikoilleen, niin voit laittaa siihen avatut pullot ja laseja.

4. Roikkuvat puiset huonekalut

Jos kodissasi on tyhjä nurkkaus, joka tarvitsisi vielä jotakin, kannattaa harkita tätä vaihtoehtoa.

 1. Ota lauta, hio se hiekkapaperilla ja viimeistele lakkakerroksella.
 2. Tee neljä reikää puuhun, kiinnitä S-kirjaimen muotoinen koukku kattoon ja sido neljä köydenpätkää koukkuun tiukasti.
 3. Sido köydet puun reikien läpi niin, että teet solmun jokaisen reiän alle puun tukemiseksi.

Älä laita lasi- tai posliiniesineitä tämän roikkuvan huonekalun päälle. Pyri sijoittamaan se sellaiseen paikkaan, jossa ei käy kova ilmavirta: vaikka huonekalu näyttääkin kivalta, se on luonnollisestikin melko epävakaa.

Tiesitkö? Puhdista ja kiillota puuta luonnonmukaisesti

5. Tikapuuhylly

tikapuista tehty hylly

Jos kuulut siihen enemmistöön ihmisiä, joita lattialla lojuvat kengät ärsyttävät, tässä on ratkaisu ongelmaasi: vanhat tikapuut ja laudanpätkät!

Kuten aiempien huonekalujen kohdalla, voit käyttää värillistä maalia, lakkaa ja eri tekniikoita antamaan kenkätelineelle haluamasi ilmeen. Sen lisäksi että tämä on hyvin yksinkertainen idea, se on myös erittäin käytännöllinen. Ensinnäkin siihen on helppo saada kengät ja löydät siitä heti etsimäsi parin. Toiseksi, siihen mahtuvat varmasti melkein kaikki jalkineesi. Huone näyttää näin siistimmältä ja paljon isommalta, kun siellä ei loju kenkiä joka puolella.

Nyt kun olet saanut ideoita kierrätettyjen huonekalujen valmistamiseksi, sinun tarvitsee vain päättää minkä niistä haluat valmistaa, etsiä oikeat materiaalit ja ryhtyä töihin. Kannattaa pyytää apua joltakulta saat samalla toisenkin mielipiteen ja mahdollisesti arvokkaita ideoita.

 

UUTISIA VERKOSSA