6 tapaa yksinkertaistaa makuuhuoneen sisustusta

Jos makuuhuoneesi on kovin sotkuinen ja se aiheuttaa sinulle päänsärkyä, kannattaa sen sisustusta yksinkertaistaa. Jatka lukemista, niin jaamme kanssasi joitakin vinkkejä!
6 tapaa yksinkertaistaa makuuhuoneen sisustusta

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tarjoamme kuusi vinkkiä, joiden avulla voit yksinkertaistaa makuuhuoneen sisustusta. Saat siitä siistin, tilavan ja minimalistin silmää miellyttävän tilan. Lue vinkkimme!

Makuuhuoneen tärkeimpiä ominaisuuksia on sen mukavuus, ja se on yksi kotimme yksityisimmistä tiloista, joka myös heijastaa identiteettiäsi. Siksi onkin tärkeää osata luoda harmoniaa kauneuden ja käytännöllisyyden välille. Se on mahdollista vähentämällä oleellisimmat elementit minimiin.

Älä siis jätä lukematta seuraavaa kuutta suositusta, joilla voit yksinkertaistaa makuuhuoneen sisustusta.

6 tapaa yksinkertaistaa makuuhuoneen sisustusta

1. Rohkeat tekstuurit

Hyvä tapa yksinkertaistaa makuuhuoneen sisustusta on käyttää sisustuselementtejä, kuten tyynyjä, verhoja, mattoja sekä vilttejä, jotka ovat designiltaan epätyypillisiä. Erilaisista tekstuureista olevat elementit auttavat sinua luomaan tilasta viihtyisän. Toinen tapa, jolla voit luoda lämpimän tunnelman makuuhuoneeseesi, on käyttää siellä sisustusmateriaalina puuta tai nahkaa.

2. Geometrinen huonekalu

Tällainen efekti korostaa pientä tilaa, sillä makuuhuoneessa tehdään nykypäivänä muutakin kuin vain nukutaan: opiskellaan, tehdään etätöitä ja jopa treenataan.

Useimmiten huonekalujen maalaamiseen käytetään valkoisen eri sävyjä. Voit myös käyttää esimerkiksi mustaa tai punaista maalia vaasien, peilien, lampunjalkojen, kehyksien tai tuolien maalaamiseen.

Geometrisista muodoista ja suorista linjoista valmistetut huonekalut ovat yksi tapa yksinkertaistaa makuuhuoneen sisustusta. Tällaiset linjat yhdistävät elementit toisiinsa tilassa.

Valkoisen eri sävyjen käyttö yksinkertaistaa makuuhuoneen sisustusta.
Minimalismi perustuu yksinkertaiseen ja funktionaaliseen tilasuunnitteluun, jota voi hyödyntää makuuhuoneessa.

3. Luo lämpöä eri materiaaleja käyttäen

Lisäämällä makuuhuoneesi sisustukseen kultaisia elementtejä, esimerkiksi valokuvakehyksiä, henkilökohtaisia tavaroita sekä puusta valmistettuja esineitä, voit luoda makuuhuoneesta yksityisen ja viihtyisän tilan, joka heijastaa omaa persoonallisuuttasi. Lisäksi ne tuovat lämpöä valkoisten sävyjen kaveriksi.

4. Valkoisen värin valta

Ammattilaiset suosittelevat makuuhuoneen yksinkertaistamiseksi niin paljon valkoisia elementtejä kuin tilaan vain on mahdollista sisällyttää. Suosittelemme lisäämään myös neutraaleja värejä, kuten ruskeaa ja harmaata pienissä määrin.

Kevyet värisävyt miellyttävät silmää sekä luovat rauhaa ja harmoniaa saaden makuuhuoneen näyttävän tilavammalta.

5. Älä kerää makuuhuoneeseen tarpeettomia esineitä

On tavallista, että ihmisille kerääntyy sellaisia tavaroita, joita he käyttävät vain harvoin. Siksi olisikin parasta jättää makuuhuoneeseen vain olennaisia esineitä. Muista tarpeettomista tavaroista voit hankkiutua eroon tai siirtää ne muualle makuuhuoneesta.

6. Käytä taidetta

Voit lisätä persoonaasi kuvaavaan makuuhuoneeseen jonkin iskevän ja paljon puhuvan taideteoksen, joka voi olla vaikkapa voimaa tihkuva maalaus.

Makuuhuoneessa tehdään nykypäivänä paljon muutakin kuin nukutaan.
Valkoiset sävyt yksinkertaistavat makuuhuonettasi ja tuovat tilaan eleganssia.

Feng shui, minimalismi ja Marie Kondo

Japanilaisen bisnesnaisen Marie Kondon menetelmä on ollut jo jonkin aikaa hyvin suosittu kodin sisustuksessa. Hänen ideansa ei ole kuitenkaan uusi, sillä jo vuosien ajan Toyotan tuotantoinsinöörit ovat käyttäneet samankaltaisia menetelmiä.

Minimalistinen tyyli saapui Eurooppaan Ludwig Mies Van Der Rochen mukana, jonka arkkitehtityyli oli hyvin yksinkertaista. 

1960-luvulla New Yorkissa omaksuttiin minimalistinen oppi, ja motto “vähemmän on enemmän” tuli hyvin tutuksi.

Feng shui sen sijaan on kiinalaista taidetta, joka perustuu tieteelliseen teoriaan ympäristön olosuhteiden parantamisesta, mikä tasapainoittaa ja edistää ihmisen hyvinvointia sekä yhteyttä asuinpaikkaansa.

Tämän opin mukaan sillä on kykyjä löytää erilaisia portteja luovuuteen, mielikuvitukseen sekä meditaatioon eli ominaisuuksiin jotka laajentavat tyylin käytännöllistä sekä kulttuurista arvoa.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
7 tilaa vievää sisustusvirhettä pienessä makuuhuoneessa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
7 tilaa vievää sisustusvirhettä pienessä makuuhuoneessa

Välttääksesi seuraavassa sisustusprojektissa liikaa tilaa vieviä tilaratkaisuja, esittelemme seuraavaksi 7 yleistä sisustusvirhettä pienessä makuuh...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Universidad Complutense de Madrid.  Yang, Hua. Fen Shui y espacio. España 2017.
  • Universidad Nacional de Loja. Pauta Freire, Carmen Graciela. Decoración de un espacio comercial para la venta de computadoras en la ciudad de Loja. Ecuador 2011.
  • Universidad Pontifica de Comillas.  The Conversation. Marie Kondo y los ingenieros de producción de Toyota. Estados Unidos 2020.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.