Logo image
Logo image

Millainen on Coastal Grandma -sisustustyyli?

3 minuuttia
"Coastal Grandma" -tyylin rauhallisuus tekee siitä yhden seuratuimmista tyyleistä sosiaalisessa mediassa. Se on tyylikäs ja hienostunut, mutta samalla rento. Näytämme sinulle, kuinka pääset mukaan tähän trendiin!
Millainen on Coastal Grandma -sisustustyyli?
Viimeisin päivitys: 13 marraskuuta, 2022

Sinun ei tarvitse ostaa rantahuvilaa tunteaksesi olevasi lähellä merta. Coastal Grandma tai vapaasti käännettynä suomeksi “rannikkomummo” -trendin avulla voit muokata kotisi sisustusta, vaatekaappiasi ja omaksua rennon elämäntavan.

Tätä trendiä seuraavat ne, jotka kaipaavat rauhaa elämäänsä ja haluavat tauon arjen hälinästä. Kuten Architectural Digest -lehti huomauttaa, nykyajan stressaava elämäntahti vaikuttaa mielialaamme ja voi laukaista ahdistusta. Tämän torjumiseksi on hyvä idea oleskella rauhallisissa ympäristössä.

Juuri tästä on kysymys Coastal Grandma -trendissä. Sosiaalisessa mediassa on tuhansia tilejä, jotka on pyhitetty tälle tyylille. Tässä artikkelissa kerromme sinulle mistä Coastal Grandma -tyylissä on oikein kyse!

Mikä on Coastal Grandma -trendi?

Toinen nimi tämän tyylin tunnistamiseksi on “rannikkomummo” -trendi. Se on nimi, joka melkein selittää itsensä!

Nimi ei kuitenkaan tarkoita, että tämä tyyli sopisi vain senioreille tai vanhanaikaisille ihmisille. Sen sijaan tämä trendi on sivistynyt, sosiaalinen ja ihanteellinen hyvinvointiin, ja se kulkee käsi kädessä kestävän kehityksen sekä rennomman elämäntavan kanssa. Se viittaa huolettomaan asumiseen meren äärellä. Kaikilla ei kuitenkaan ole rantahuvilaa, mutta voimme muokata kaupunkikotimme estetiikkaa merelliseen ja rennompaan suuntaa.

Jotkut suhtautuvat tähän trendiin kokonaisvaltaisemmin kuin toiset. Nämä henkilöt pyrkivät palaamaan aikaan, joka oli olemassa ennen matkapuhelimien, työkokousten ja kaupunkien ylikuormituksen aiheuttamia paineita. Coastal Grandma -trendin ansiosta sinun ei enää tarvitse fantasioida tästä todellisuudesta!

Some figure
Meren äärellä oleminen on aina merkinnyt rauhaa ja rentoutumista. Se on ihanteellinen paikka hidastaa kiireistä elämääsi.

Lue myös: Kahdeksan yleistä sisustusvirhettä

Coastal Grandma -trendi ja kodin sisustaminen

Tässä trendissä pyritään käyttämään vintagea ja luonnollisia materiaaleja, luomaan avaruuden tunnetta suurten ikkunoiden ja läpikuultavien verhojen avulla, kasvipuutarhoja ja neutraaleja värejä, joissa on valokontrasti. Alle olemme listanneet vinkkejä, joiden avulla voit luoda Coastal Grandma -tyylin kotiisi.

Maalaa kotisi valkoiseksi

Journal of Experimental Psychology -lehdessä julkaistussa artikkelissa todetaan, että väriominaisuudet, erityisesti kylläisyys, kirkkaus ja sävy, ovat vastuussa tunnereaktioista. Valkoinen välittää tuntemuksia kuten puhtaus, siisteys, rauhallisuus ja avaruus.

Se on hyvä väri meditoimiseen. Vaaleat värivalinnat ovat parhaita harmonisen kokonaisuuden saavuttamiseksi.

Lisäksi pigmentti yhdistyy merellisiin sävyihin, kuten siniseen ja vaaleanvihreään. Muita vastaavia värejä ovat:

 • Beige
 • Norsunluunvalkoinen
 • Luu
 • Kermanvalkoinen
 • Harmahtava valkoinen

Käytä puuta niin paljon kuin mahdollista

Olo- ja ruokailuhuoneissa tulee käyttää paljon puisia huonekaluja sekä ruokailuvälineitä. Tämä sisältää lautasliinarenkaat, kastikekulhot ja istuimet. Tämä trendi välittää kiintymystä luontoon ja suosii orgaanisia ja elegantteja kappaleita.

Käytä luonnonkankaita

Luonnonkuitujen käyttötavat ovat erilaisia. Luonnon monimuotoisuuden tuntemisen ja käytön kansallinen toimikunta huomauttaa, että tämä kertoo kuluttamisen, ympäristön, talouden ja kulttuurin tiedostamisesta.

Coastal Grandma -trendissä voidaan käyttää seuraavia elementtejä:

 • Pellavaiset pöytäliinat
 • Raffiamatot
 • Puiset yksityiskohdat
 • Puuvillaiset vuodevaatteet
 • Pajusta, juutista ja muista luonnonkuiduista tehdyt esineet

Käytä vintage-lasiesineitä

Mitä antiikkisempi, sitä parempi. Varmista, että talon lasiesineet ovat vintagea ja niissä on kukkakuviointeja.

Tärkeintä on, että esineessä on viittaus menneisyyteen ja herättävät nostalgiaa. Maljakot voivat olla minimalistisia tai kuvioituja, mutta ne tulee aina täyttää tuoreilla kukilla.

Seinämaalaukset

Maisemataulut sopivat hyvin tämänkaltaiseen sisustukseen, mutta toinen vaihtoehto on maalata merimaisema seinälle. Tämäntyyppinen teos toimii taiteellisena taustana ruokasalissa tai terassilla.

Coastal Grandma -trendi ja pukeutuminen

Voit myös pukeutua Coastal Grandma -trendin mukaisesti. Ulkoasujen on oltava viileitä ja rentoja, aivan kuin olisit rannalla. Tämä liittyy myös siihen rauhan tunteeseen, johon tässä trendissä pyritään.

Olkihatut ja leveät paidat ovat tärkeä osa Coastal Grandma -trendin mukaista pukeutumistyyliä. Sininen, beige ja valkoinen sekä räikeät mutta hienovaraiset värit muodostavat myös ihanteellisen väripaletin.

Vaatekaapin kulmakivet ovat seuraavat:

 • Raidalliset neuleet
 • Valkoiset tossut
 • Neulepuserot mekkojen kanssa
 • Pellavapaidat ja housut
Some figure
Rannalla pukeudumme usein vaaleisiin sävyihin ja viileisiin vaatteisiin. On aika toistaa tämä ilme kaupungissa!

Lue myös: Taulujen ripustaminen seinää pilaamatta: 7 vinkkiä

Coastal Grandma -trendi on elämäntapa

Mikäli haluat noudattaa tätä trendiä kokonaisvaltaisesti, on sinun tehtävä joitain muutoksia arjessasi. Yksi niistä on ostaa vain kestävän kehityksen mukaisia tuotteita sekä hyödyntää lähiruokaa tai tukea pienyrityksiä. Tämä kattaa elintarvikkeet, henkilökohtaiset hygieniatuotteet ja kodin hygieniatuotteet.

Coastal Grandma -elämäntavasta nauttivat ihmiset tekevät pitkiä kävelyretkiä rannalla, rakastavat lukemista, ovat innoissaan kukka-asetelmien tekemisestä ja nauttivat ruoanlaitosta sekä aterioiden jakamisesta ystävien kanssa vähintään kerran viikossa. No miten on, aiotko kokeilla tätä trendiä?

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.