Logo image
Logo image

Kahdeksan yleistä sisustusvirhettä

5 minuuttia
Joskus ihmiset ostavat koteihinsa esineitä, jotka eivät vain sovi sinne. Tässä artikkelissa esittelemme kahdeksan yleistä sisustusvirhettä, joita ihmiset tekevät sisustaessaan. Näin voit itse välttää tai korjata nämä virheet.
Kahdeksan yleistä sisustusvirhettä
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Ollaksesi hyvä sisustaja, et voi vain ajatella mitä sinun pitäisi tehdä. Joskus on tärkeämpää tietää mitä olla tekemättä. Lue eteenpäin niin saat tietää, mitkä ovat kahdeksan yleistä sisustusvirhettä, joihin ihmiset sortuvat!

Jokainen haluaa asua kauniissa kodissa, jossa voi tuntea olonsa mukavaksi ja joka heijastaa omaa persoonallista tyyliä. Vaikka henkilökohtaisen maun ja mukavuuden tulisi olla ensisijaisia ​​tavoitteita, myös muiden perussääntöjen noudattaminen auttaa luomaan harmonisia sekä miellyttäviä tiloja.

Pienilläkin muutoksilla voidaan saadaan aikaan jotain aivan erilaista.

8 yleistä sisustusvirhettä

Kotisi sisustus tulisi heijastaa persoonallisuuttasi ja tyyliäsi. Se on paikka jossa vietät paljon aikaa. Siksi on tärkeää että tunnet olosi mukavaksi omassa kodissasi.

Joissakin tapauksissa kodin sisustuksesta ei tule aivan sellainen kuin halusit, etkä ehkä tiedä miksi. Alla mainitut kahdeksan yleistä sisustusvirhettä voivat auttaa sinua ymmärtämään mikä meni väärin:

1. Sisustusta ei suunnitella

Kunnollinen suunnitelma on ensisijaisen tärkeää, mitä tulee muuttamiseen tai asunnon sisustamiseen. Suunnitelman avulla voit arvioida jokaisen huoneen ominaisuuksia sekä tarpeita. Sinun ei tulisi suhtautua tilan suunnitteluun kevyesti, vaikka sinulla ei olisi budjettia sisustussuunnittelijan palkkaamiseen.

Kunnollisen suunnitelman puuttuessa sisustuksesta voi tulla sekamelskaa, mikä on erittäin turhauttavaa.

Saat parempia tuloksia kun käytät aikaa kunnollisen suunnitelman ja budjetin laatimiseen. Lisäksi muutamien sisustukseen liittyvien perusasioiden opettelu auttaa sinua saavuttamaan juuri sellaisen lopputuloksen kuin haluat.

Some figure
Kunnollisen suunnitelman laatiminen on avain menestykseen, koska se säästää sekä aikaa että rahaa.

2. Et kiinnitä riittävästi huomiota tilan valaistukseen

Valaistus on yksi tärkeimmistä tekijöistä sisustussuunnittelussa. Yleisin virhe sisustamisessa on huono valaistus.

Tilat voivat kuitenkin olla myös ylivalaistuja tai valo voi korostaa kodin vähemmän imartelevia alueita. Jotkut ihmiset tekevät myös virheen yhdistämällä eri valosävyjä, eli kylmää valoa sekä lämmintä valoa, samassa huoneessa tai tilassa.

Valaistus on välttämätön asia tietenkin koko kodissa, ja eri tilat vaativat erilaista valaistusta. Aloita arvioimalla alueen normaali valonmäärä määrittääksesi, kuinka paljon keinotekoista valoa se tarvitsee.

Tämän jälkeen voit lisätä valoa tiloihin joita haluat korostaa, tai tiloihin jotka sitä eniten tarvitsevat, kuten työhuone tai lukunurkka. Lisäksi sinun on otettava huomioon valonlähteiden luomat varjot. Ei ole hyvä ajatus asentaa kylpyhuoneisiin valaisimia, joissa valo tulee suoraan henkilön yläpuolelta, koska ne luovat epäimartelevia varjoja kasvoille.

3. Mittasuhteiden unohtaminen

Oikean mittakaavan ja mittasuhteiden laiminlyönti tiloissa on yleinen sisustusvirhe, koska sitä on yleensä varsin vaikea hahmottaa. Useiden isojen elementtien sijoittaminen samaan huoneeseen saa tilan tuntumaan pieneltä. Päinvastoin, tilan täyttäminen pienillä esineillä saa huoneen tuntumaan sekavalta.

On tärkeää löytää oikea tasapaino näiden kahden vaihtoehdon välillä. Harmonisen kokonaisuuden luomiseksi sinun on sekoitettava ja soviteltava tilaan useita kokoja sekä muotoja. Jos sinulla on iso koti, vältä sen sisustamista vain suurilla elementeillä. Sama muistisääntö pätee pieneen asuntoon.

4. Keskipisteen puuttuminen

Julio Madrigalin teoksen “Käytännöllisen sisustussuunnittelu ja sisustaminen” mukaan jokaisessa huoneessa on oltava keskipiste. On tavallista, että kaikki toiminta huoneessa keskittyy siihen. Esimerkiksi ruokasalissa keskipiste on ruokapöytä tuoleineen.

Mikäli tilassa ei ole ennalta määrättyä keskipistettä, suuret elementit, kuten sohva tai sänky, yleensä kiinnittävät eniten huomiota. Keskipisteen puuttuminen aiheuttaa sisustuksessa paljon ongelmia ja luo ristiriitoja.

Siksi on tärkeää valita jokaiseen tilaan keskipiste ja päättää, mitä elementtejä haluat korostaa. Esimerkiksi taideteos on hyvä vaihtoehto.

5. Kulkuväylien tukkiminen

Toimivan sisustuksen saavuttamiseksi sinun on sijoitettava elementit tavalla, joka tekee tilassa liikkumisesta helppoa. Liikkumista rajoittavien huonekalujen hankkiminen on yksi yleisimmistä sisustusvirheistä… ja se on myös yksi helpoimmista korjata!

Sinun tarvitsee vain piirtää huone useita kertoja ja suunnitella erilaisia vaihtoehtoja. Valitse sitten se, joka tukee tilan toimivuutta.

6. Ylimääräiset huonekalut ja koriste-elementit

Monet kodit pursuavat ylimääräisiä huonekaluja ja koriste-elementtejä. Suvun perintöesineille voi olla hankala löytää sopivaa paikkaa ja silloin ne vain tekevät huoneesta sotkuisen tuntuisen.

Sisustussuunnittelussa on välttämätöntä arvioida jokaisen esineen hyödyllisyyttä ja estetiikkaa.

Jopa kitsch-sisustuksessa, joka on tyyliltään erittäin runsas, elementtien on noudatettava tiettyä tyyliä ja niillä on oltava jonkinlainen tarkoitus. Jos haluat varmistaa, että kotisi on hyvin sisustettu, älä unohda mitään. Arvioi, mistä huonekaluista ja koriste-esineistä et enää pidä. Heitä pois ne jotka eivät enää sovi nykyiseen sisustukseesi.

7. Ei tarpeeksi huonekaluja tai koriste-elementtejä

Vaikka minimalismissa pyritään täyttämään koti vain muutamalla elementillä, yksi sen perusperiaatteista on varmistaa, että ne kaikki elementit palvelevat tilan käyttötarkoitusta. Iso sisustusvirhe on, kun huonekalut ja elementit eivät tue tilan toimintoja.

Kun huonekaluja ja elementtejä ei ole tarpeeksi, kohtaat usein epämukavia tilanteita, kuten ettei sinulla ole paikkaa avaimille tai naulakkoa takeille, kun tulet kotiin. Nämä tilanteet pilaavat kodin tyylin, koska ne aiheuttavat kaaosta.

On parasta soveltaa suosittua sanontaa “kaikella on paikkansa”.

8. Seuraat trendejä ajattelematta omaa tyyliäsi

Yksi yleisimmistä sisustusvirheistä on yrittää pitää kiinni uusimmista trendeistä ja kuunnella kaikkien muiden mielipiteitä. Tunnettu espanjalainen sisustussuunnittelija Susanna Cots on sanonut useissa haastatteluissa, että emotionaalinen sisustus, joka tarkoittaa tilojen suunnittelun terapeuttista vaikutusta, on erittäin tärkeää.

Suunnittelija huomauttaa, että tietyntyyppiset sisustukseen liittyvät elementit, kuten hajut, värit, tilan jakaminen ja valaistus, vaikuttavat merkittävästi mielialaan. Monet näistä liittyvät persoonallisuuteen.

Siksi sinun on sisustettava kotisi niin, että tunnet olosi mukavaksi. Käytä vain haluamiasi trendejä.

Some figure
Värit herättävät tunteita ja vaikuttavat mielialaan. Tämä on otettava huomioon kodin suunnittelussa.

Mitä sinun tulisi tehdä

Toimiva sisustussuunnittelu lähtee siitä, että tiedät mitä sinun ei tulisi tehdä. Tärkeintä on, että tunnet olosi mukavaksi ja tyytyväiseksi, mitä tulee kodin sisustukseen ja sen tyyliin.

Tässä on kuitenkin joitain asioita, jotka kannattaa harkita:

  • Etsi inspiraatiota verkosta, sosiaalisesta mediasta ja aikakauslehdistä.
  • Hyödynnä luonnonvaloa. Anna luonnonvalon valaista kotiasi, hyödynnä tätä erityisesti työhuoneessa.
  • Osta laadukkaita elementtejä. Jos haluat ostaa kotiisi uusia sisustuselementtejä, varmista, että ne ovat laadukkaita.
  • Lahjoita pois mitä et käytä. Tähän tarkoitukseen voit käyttää kuuluisaa Marie Kondo -tekniikkaa. Anna eteenpäin kaikki ne tavarat jotka eivät enää herätä mitään tunteita tai täytä tehtäväänsä.

Kokeile rohkeasti!

Nyt kun tiedät kaikki yleisimmät sisustusvirheet, voit aloittaa arvioimalla oman kotisi tiloja. Todennäköistä on että teet muutamia virheitä, ennen kuin löydät täydellisen ratkaisun.

Yritä olla joustava ja anna itsellesi lupa tehdä muutoksia. Asiantuntija-apu on aina kannattava sijoitus, jos siihen vain on mahdollisuus.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Douglas Leonard. Manual practico de iluminacion [Internet]. [S.l.]: Ediciones UC; 2018 [cited 2021 Feb 8]. Available from: https://search-ebscohost-com.ez.unisabana.edu.co/login.aspx?direct=true&AuthType=ip&db=nlebk&AN=2225776&lang=es&site=eds-live&scope=site
  • Konmari [Internet]. KonMari | The Official Website of Marie Kondo. 2021 [cited 8 February 2021]. Available from: https://konmari.com/
  • Madrigal Gramaje J. Guía práctica de interiorismo y decoración. 1st ed. Valencia: Obrapropia; 2012.
  • Press – Susanna Cots Interior Design [Internet]. Susannacots.com. [cited 8 February 2021]. Available from: http://www.susannacots.com/es/press-2/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.