13 vinkkiä kodin pitämiseksi siistinä ja järjestyksessä

Haluaisitko mieluusti pitää kotisi siistinä ja järjestyksessä, mutta tämä vaikuttaa mahdottomalta unelmalta? Kokeile näitä vinkkejä, ja asia helpottuu huomattavasti!
13 vinkkiä kodin pitämiseksi siistinä ja järjestyksessä

Viimeisin päivitys: 31 tammikuu, 2019

Kodin järjestäminen voi viedä suurenkin osan ajasta. Tässä tarvitaan sekä jokaisen paikan siivousta että tavaroiden laittelua paikoilleen.

Vaikka onkin monia neuvoja tavaroiden pitämiseksi järjestyksessä ja kodin siisteyden ylläpitämiseksi, joskus kotona on tavaroita, joiden järjestäminen tuntuu vaikealta, eikä tiloja tunnu saavan millään miellyttävän näköisiksi.

On kuitenkin monia helppoja niksejä, joiden avulla voidaan saada koti loistavaan kuntoon jo muutamassa minuutissa.

Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa 13 parhaasta neuvosta kodin pitämiseksi siistinä ja järjestyksessä, jotta voisit missä tahansa tilanteessa ratkaista tämän pulman helposti.

Jata lukemista ja kodin järjestäminen hoituu hetkessä!

1. Käytä hyödyksesi vanha kenkäteline

kenkäteline ja purkit

Tällainen yksinkertainen kenkäteline voi olla hyvä keino kaikkien siivoustuotteiden pitämiseksi järjestyksessä ja helposti saatavilla.

Telineessä on useampi osio, ja se voidaan laittaa mihin paikkaan tahansa, joten se voi olla hyvä sijoituspaikka kaikille niille purkeille ja putkiloille, joita koteihin tuppaa kertymään.

2. Urheilupallojen järjestäminen

Urheilupallot järjestykseen

Jos lastesi urheiluvälineet täyttävät kodin jokaisen pinnan, etkä tiedä kuinka ne saisi yhteen paikkaan pysyvästi, käytä kuminauhoja tai pyörässä käytettäviä “hämähäkkejä”, jotta saisit tähän helpon ja kätevän ratkaisun. Kodin järjestäminen on usein todella yksinkertaista!

3. Älä heitä pois vanhoja kananmunarasioita

kananmunarasia järjestämisessä

Oletko joskus ajatellut, mihin kaikkeen näistä pakkauksista voikaan olla?

Vaikka tämä saattaakin tulla uutena ideana, tällainen pahvinpala on itse asiassa loistava apu pienten tavaroiden järjestämiseen, kuten esimerkiksi ompeluun liittyvien työkalujen tai korujen pitämiseksi hyvässä järjestyksessä.

4. Käytä tölkkejä ja magneetteja

tölkinpohjaan voi liimata magneetit

Tölkit, joihin on yhdistetty magneetteja, ovat erinomainen ratkaisu tilan säästämiseksi keittiössä etenkin pienissä tiloissa. Näin kodin järjestäminen on helppoa.

Nämä kekseliäät säilytysratkaisut voidaan laittaa sitten esimerkiksi jääkaapin oveen, ja lisäksi niihin voidaan laittaa mausteita ja yrttejä, joita käytetään keittiössä päivittäin.

5. Laita T-paitasi laatikostoon vieri viereen

t-paidat järjestyksessä laatikossa

Haluatko pitää laatikostosi järjestyksessä? Helppo niksi tässä on viikata paidat siten, että voit laittaa ne laatikkoon pituussuuntaisesti vieri viereen aseteltuina.

Näin voit säästää tilaa sekä helpottaa oikean paidan löytämistä kun haluat käyttää vaatteitasi.

6. Laita koreja pakastimeen

korit pakastimessa

Jos ostat pieniä koreja ja laitat ne pakastimeen, voit järjestää ruokasi helpommin ja löytää tuotteet myös nopeammin.

7. Pidä meikkisi kiinni taulussa

järjestele meikit magneetilla

Yksinkertainen magneettitaulu voi olla mahtava vaihtoehto meikkien järjestämiseksi siten, että niiden etsimiseen ja käyttöön kuluu vähemmän aikaa.

Niksinä tässä on laittaa pieni magneetti meikkien taakse, jotta ne pysyvät kiinni taulussa, ja siten voit varmistaa sen, että meikit löytyvät helposti aina tarvittaessa.

8. Valmista oma kylpyhuonehyllysi

kylpyhuonehylly valmistuu purkeista

Jos huomaat, että kylpyhuoneesi on täynnä tavaraa, valmista oma hylly hillopurkeista tai jostakin vastaavista, ja käytä myös putkipidikkeitä, joita löytyy rautakaupoista.

Tämä järjestelmä ei ainoastaan mahdollista sitä, että pienet tavarat on helppo löytää, sillä sen avulla saat myös hyvän sisustusratkaisun kylpyhuoneeseen.

9. Laita magneettitanko keittiöön

magneettitanko veitsille

Jos laitat magneettitangon jonnekin keittiöösi, voit aina säilyttää veitsesi ja muut työkalusi helposti saatavilla jokapäiväistä käyttöä varten.

10. Laita kaappeihin koukkuja

 

kaappeihin koukkuja ja niihin koruja

Jos laitat useamman teipillä kiinnitettävän koukun kaappien ovien sisäpuolille, voit pitää kaulakorusi, rannerenkaasi ja muut vastaavat korut hyvässä järjestyksessä ja helposti saatavilla.

Tämä yksinkertainen niksi auttaa säästämään tilaa sekä mahdollistaa sen, että kaikki ne asusteet joita käytät päivittäin, ovat helposti nähtävillä yhdellä kertaa.

11. Käytä kierrätettyjä tölkkejä erilaisten tavaroiden säilytykseen

kierrätettyjä tölkkejä ja niissä tavaroita

Kaikki ne tölkit, joissa on alunperin ollut ruokaa, voidaan käyttää hyödyksi pienten tavaroiden ja asusteiden laittamiseksi järjestykseen.

Pese ne hyvin, ja käytä sitten kaikki mahdollinen luovuutesi, jotta voisit maalata ja koristella tölkit makusi mukaan.

12. Käytä pulloa rannekorujen säilytykseen

pullot rvoi käyttää korutelineenä

Ovatko kaikki rannerenkaasi sotkussa ja ympäri kotiasi? Voit sanoa hyvästit tälle pulmalle ottamalla avuksesi yksinkertaisen lasipullon.

  • Pese se hyvin ja laita sitten haluamaasi kohtaan, jotta voisit pitää rannerenkaat yhdessä paikassa ja siististi.
  • Itse asiassa voit halutessasi kiinnittää pullon puiseen laatikkoon, jotta saisit aikaiseksi yllä olevan kuvan mukaisen sisustusratkaisun.

13. Pidä silmälasisi henkarilla

silmälasit roikkumassa henkarissa

Vaikka henkareita käytetäänkin yleensä vain vaatteiden säilytykseen, tämä yksinkertainen tavara voi olla avuksi myös esimerkiksi silmälasien kanssa.

Näin voit ensinnäkin säästää tilaa, mutta lisäksi pystyt estämään lasien naarmuuntumista.

Oletko valmis kokeilemaan neuvojamme ja hyötymään kaikista näistä kodin säilytysvinkeistä? Mukana on kenties yllättäviäkin ratkaisuja, mutta kannattaa muistaa ne seuraavalla kerralla kun järjestät kotiasi, ja voit säästää paljon aikaa ja vaivaa!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Järjestä kotisi, etkä koskaan enää joudu etsimään tavaroita
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Järjestä kotisi, etkä koskaan enää joudu etsimään tavaroita

Järjestä kotisi kerralla kuntoon, jotta et enää koskaan joutuisi tuhlaamaan minuuttiakaan erinäisten tavaroiden etsintään.