Logo image
Logo image

13 vinkkiä kodin pitämiseksi siistinä ja järjestyksessä

2 minuuttia
Haluaisitko mieluusti pitää kotisi siistinä ja järjestyksessä, mutta tämä vaikuttaa mahdottomalta unelmalta? Kokeile näitä vinkkejä, ja asia helpottuu huomattavasti!
13 vinkkiä kodin pitämiseksi siistinä ja järjestyksessä
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kodin järjestäminen voi viedä suurenkin osan ajasta. Tässä tarvitaan sekä jokaisen paikan siivousta että tavaroiden laittelua paikoilleen.

Vaikka onkin monia neuvoja tavaroiden pitämiseksi järjestyksessä ja kodin siisteyden ylläpitämiseksi, joskus kotona on tavaroita, joiden järjestäminen tuntuu vaikealta, eikä tiloja tunnu saavan millään miellyttävän näköisiksi.

On kuitenkin monia helppoja niksejä, joiden avulla voidaan saada koti loistavaan kuntoon jo muutamassa minuutissa.

Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa 13 parhaasta neuvosta kodin pitämiseksi siistinä ja järjestyksessä, jotta voisit missä tahansa tilanteessa ratkaista tämän pulman helposti.

Jata lukemista ja kodin järjestäminen hoituu hetkessä!

1. Käytä hyödyksesi vanha kenkäteline

Some figure

Telineessä on useampi osio, ja se voidaan laittaa mihin paikkaan tahansa, joten se voi olla hyvä sijoituspaikka kaikille niille purkeille ja putkiloille, joita koteihin tuppaa kertymään.

2. Urheilupallojen järjestäminen

Some figure

kodinkäytä kuminauhoja tai pyörässä käytettäviä “hämähäkkejä”, jotta saisit tähän helpon ja kätevän ratkaisun.

3. Älä heitä pois vanhoja kananmunarasioita

Some figure

Vaikka tämä saattaakin tulla uutena ideana, tällainen pahvinpala on itse asiassa loistava apu pienten tavaroiden järjestämiseen, kuten esimerkiksi ompeluun liittyvien työkalujen tai korujen pitämiseksi hyvässä järjestyksessä.

4. Käytä tölkkejä ja magneetteja

Some figure

Tölkit, joihin on yhdistetty magneetteja, ovat erinomainen ratkaisu tilan säästämiseksi keittiössä 

Nämä kekseliäät säilytysratkaisut voidaan laittaa sitten esimerkiksi jääkaapin oveen, ja lisäksi niihin voidaan laittaa mausteita ja yrttejä, joita käytetään keittiössä päivittäin.

Lue aiheesta lisää: 19 luovaa ja kätevää uusiokäyttöä metallitölkeille

5. Laita T-paitasi laatikostoon vieri viereen

Some figure

Näin voit säästää tilaa sekä helpottaa oikean paidan löytämistä kun haluat käyttää vaatteitasi.

6. Laita koreja pakastimeen

Some figure

7. Pidä meikkisi kiinni taulussa

Some figure

mahtava vaihtoehto meikkien järjestämiseksi

Niksinä tässä on laittaa pieni magneetti meikkien taakse, jotta ne pysyvät kiinni taulussa, ja siten voit varmistaa sen, että meikit löytyvät helposti aina tarvittaessa.

8. Valmista oma kylpyhuonehyllysi

Some figure

valmista oma hylly hillopurkeista 

Tämä järjestelmä ei ainoastaan mahdollista sitä, että pienet tavarat on helppo löytää, sillä sen avulla saat myös hyvän sisustusratkaisun kylpyhuoneeseen.

9. Laita magneettitanko keittiöön

Some figure

keittiöösi

10. Laita kaappeihin koukkuja

 

Some figure

Jos laitat useamman teipillä kiinnitettävän koukun kaappien ovien sisäpuolille, voit pitää kaulakorusi, rannerenkaasi ja muut vastaavat korut hyvässä järjestyksessä ja helposti saatavilla.

Tämä yksinkertainen niksi auttaa säästämään tilaa sekä mahdollistaa sen, että kaikki ne asusteet joita käytät päivittäin, ovat helposti nähtävillä yhdellä kertaa.

11. Käytä kierrätettyjä tölkkejä erilaisten tavaroiden säilytykseen

Some figure

Pese ne hyvin, ja käytä sitten kaikki mahdollinen luovuutesi, jotta voisit maalata ja koristella tölkit makusi mukaan.

12. Käytä pulloa rannekorujen säilytykseen

Some figure

sotkussaVoit sanoa hyvästit tälle pulmalle ottamalla avuksesi yksinkertaisen lasipullon.
  • Pese se hyvin ja laita sitten haluamaasi kohtaan, jotta voisit pitää rannerenkaat yhdessä paikassa ja siististi.
  • Itse asiassa voit halutessasi kiinnittää pullon puiseen laatikkoon, jotta saisit aikaiseksi yllä olevan kuvan mukaisen sisustusratkaisun.

13. Pidä silmälasisi henkarilla

Some figure

tämä yksinkertainen tavara voi olla avuksi myös esimerkiksi silmälasien kanssa.

Näin voit ensinnäkin säästää tilaa, mutta lisäksi pystyt estämään lasien naarmuuntumista.

Oletko valmis kokeilemaan neuvojamme ja hyötymään kaikista näistä kodin säilytysvinkeistä? Mukana on kenties yllättäviäkin ratkaisuja, mutta kannattaa muistaa ne seuraavalla kerralla kun järjestät kotiasi, ja voit säästää paljon aikaa ja vaivaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Clean & Scentsible. 11 Daily Habits to Keep a House Clean and Tidy. Geraadpleegd op 15 december 2018 van https://www.cleanandscentsible.com/11-daily-habits-to-keep-a-house-clean-and-tidy/
  • The Organized Mama. 5 Things To Keep Your House In Order. Geraadpleegd op 15 december 2018 van https://www.theorganizedmama.com/organize/5-things-keep-house-order/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.