3 tapaa työskennellä tuottoisasti kotoa käsin

Voiko kotoa käsin tehdä töitä tuottoisasti? Kotona tehtävä työ on todellisuudessa kuin mikä tahansa muukin työ. Sen edut ja haitat on kuitenkin hyvä ensin punnita.
3 tapaa työskennellä tuottoisasti kotoa käsin

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Syyt siihen, miksi ihmiset valitsevat työskentelyn kotoa käsin, vaihtelevat henkilöstä toiseen. Syynä saattaa olla se, että työmarkkinoilla on vähemmän mahdollisuuksia, tai kenties se, että meidän on sovitettava työmme nykytilanteeseen tai tämänhetkiseen koronapandemiaan. Oli tilanne mikä hyvänsä, näistä ideoista, vinkeistä ja strategioista on varmasti hyötyä. Esittelemme kolme tapaa työskennellä tuottoisasti kotoa käsin.

Kotona työskentelyn edut ja haitat

Ennen kuin perustat oman yrityksen kotoa käsin, sinun on punnittava sen hyödyt ja haitat, jotta osaat sovittaa sen omiin tarpeisiisi.

Kotoa käsin voi työskennellä tuottoisasti monin eri tavoin. Voit esimerkiksi myydä itse tekemiäsi esineitä, keittiövälineitä, vaatteita ja niin edelleen. Myös muunlaiset tehtävät ovat mahdollisia, kuten muiden ihmisten hoitaminen tai yksityistuntien antaminen. Mahdollisuudet moninkertaistuvat, jos mietit verkkopalveluja ja -yrityksiä.

Päätös tienata kotoa käsin on mielenkiintoinen vastuu ja haaste, jolla on omat etunsa ja haittansa. Moni tekee jo töitä kotoa käsin. Osa taas työskentelee kotona vain ehkäpä yhtenä päivänä viikossa.

Joka tapauksessa kotona työskentelyn etuihin ja haittoihin perehtyminen voi auttaa ennakoimaan ongelmia ja turvautumaan erilaisiin ratkaisuihin.

Kotona työskentelyn edut

 • Vältät ruuhkat, autat ehkäisemään saastumista ja vältät kuljetukseen liittyvät kustannukset (kuten myös aikaa, joka kuluu työpaikalle menemiseen).
 • Voit viettää enemmän aikaa perheen kanssa.
 • Voit tehdä töitä itse valitsemanasi ajankohtana.
 • Voit säästää rahaa ja pienentää muita kuluja.
 • Voit valmistaa ateriat suoraan kotona.
 • Voit pitää taukoja aina halutessasi ja jopa sisällyttää liikuntatuokion aikatauluusi.
 • Jos olet kotona yksin, saatat voida keskittyä paremmin siellä kuin hälyisessä toimistossa. Tämä on erinomainen asia introverteille.

Kotona työskentelyn haitat

 • Et saa rauhaa työskennellä, jos kotona on muita ihmisiä.
 • Ihmiset saattavat ajatella, että olet pysyvästi lomalla.
 • Tarvitset ihanteellisesti erillisen työhuoneen tai -tilan.
 • Kotona ihmisillä on taipumusta tehdä liikaa töitä (itsekuri auttaa stressin kanssa).
 • Saatat menettää kosketuksen ulkomaailmaan, silloinkin kun olet netissä paljon.
 • Yleiset työsuhde-edut saattavat mennä sivu suun.

Tämäkin artikkeli saattaa kiinnostaa sinua: 7 syytä siihen, miksi herääminen aamulla on vaikeaa

Tuotteliaan ja tervehenkisen työskentelytavan löytäminen

Etujen ja haittojen tasapainottamiseksi tulee ensimmäiseksi löytää itselleen täydellinen työskentelytapa. Sinun on ensinnäkin päätettävä, haluatko kehittää oman brändisi tai tuotteesi vai etsiä yrityksen, joka mahdollistaa työskentelyn kotoa käsin. Muista lisäksi se, että työ voi olla virtuaalista, itse tehtyjen tuotteiden myymistä tai palvelujen tarjoamista.

Alla on lista erilaisista vaihtoehdoista, jotka mahdollistavat työskentelyn kotoa käsin. Löydät niistä helposti yhden tai useammankin aloittaaksesi vaikka jo heti huomenna.

3 tapaa työskennellä tuottoisasti kotoa käsin

1. Etätyö on yksi keino työskennellä kotoa käsin

Etätyö on yksi keino työskennellä kotoa käsin
Voit aloittaa liiketoiminnan netissä useisiin aloihin, esimerkiksi tuotteiden ostoon, liittyen.

Etätöitä tehdään kolmansille osapuolille verkossa tapahtuvan kommunikaation kautta. Maksut tapahtuvat pankkitilin tai Paypal-tyyppisen maksualustan välityksellä. Tällainen työ ei yleisesti tarkoita sitä, että mitään sopimuksia tai työntekijän etuja ei olisi, mutta edut eivät ole vielä kovinkaan yleisiä.

Jos freelance-työtä ei säädellä, mikä on hyvin yleistä, yleensä ei ole mitään terveysvakuutusta, palkallisia lomia eikä sopimuskohtaista palkkaa. Tämä voi kuitenkin olla hyvä väliaikainen kannustin työllisyyskriisissä.

2. Yrittäjyys on keino työskennellä kotoa käsin

Oman yrityksen perustaminen voi olla keino työskennellä kotoa käsin
Voit perustaa oman yrityksen.

Yrittäjäksi ryhtyminen on jo paljon suurempi haaste, mutta se voi kiistatta olla hyvinkin tuottoisaa. Jos sinulla on täydellinen tuote tai palvelu ja osaat mainostaa sitä hyvin, saatat jopa kyetä kilpailemaan isompien yritysten kanssa. Tällaiset yritykset valmistavat myös tuotteisiinsa tarvitsemansa raakamateriaalit itse, ja heillä on etunaan myös valtioiden tarjoamat verovähennykset.

Tätä varten yrityksesi tulee olla omaperäinen. Sinun on myös tarkoin tiedettävä, mikä tuotteesi tai palvelusi myyntivaltti ja kohdeyleisö on. Kun teet selväksi tuotteesi tai palvelusi ainutlaatuisuuden, markkinoille liittyminen on paljon helpompaa.

3. Kolmannen osapuolen palvelut

Tämä vaihtoehto on enemmän kuin mahdollinen niille, jotka voivat tarjota oppitunteja, kursseja tai hoitopalveluja tarvitsematta fyysisiä tiloja. Monet opettajat haluavat pitää tauon kouluopetuksesta ja omistautua yksityistuntien antamiseen.

Toisaalta myös esimerkiksi lasten hoitaminen kotona on yksi mahdollisuus, kunhan oikeanlaiset turvallisuus- ja hygieniaolosuhteet täyttyvät.

Työskentely kotoa käsin voi olla varteenotettava vaihtoehto monille. Perinteisen palkkatyön oravanpyörästä hyppääminen, itsensä työllistäminen ja oman itsensä pomona oleminen voi olla elämäntapana hyvin miellyttävä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.