Logo image
Logo image

Luo minimalistinen koti 8 vinkin avulla

3 minuuttia
Minimalismi ei ole missään nimessä tylsä sisustustyyli; se on selkeä, tyylikäs, toimiva ja siisti. Näillä vinkeillä sisustat kotisi minimalistisesti.
Luo minimalistinen koti 8 vinkin avulla
Kirjoittanut Virginia Martínez
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Monella on tapana säilöä tavaroita minne sattuu, koska joskus niille on vaikea löytää sopivaa paikkaa. Tämä voi saada huoneet näyttämään sotkuisilta ja sekavilta, jolloin kodin pitäminen siistinä vaikeutuu. Minimalismi on täydellinen ratkaisu kodin järjestämiseen. Luo minimalistinen koti näillä 8 vinkillä!

Minimalismin tunnuspiirre on yksinkertaisuus. Sisustuksessa käytetään mahdollisimman vähän tavaraa, ja kaikista turhista koristeista ja ylimääräisistä huonekaluista hankkiudutaan eroon. Näin koti näyttää harmoniselta ja siistiltä.

Minimalismi antaa siis lisää tilantuntua ja tuo ennen kaikkea esiin kodin arkkitehtoniset piirteet.

Minimalistinen koti 8 vinkin avulla

1. Käy kaikki tavarat läpi

Minimalismissa on tarkoituksena säilyttää vain kaikki tarpeellinen. Kannattaa siis käydä huolellisesti läpi jokainen tavara yksi kerrallaan ja lajitella ne joko pois heitettäviin, lahjoitettaviin tai säilytettäviin.

Kannattaa miettä tarkoin, miksi haluat säilyttää jonkin esineen. Minimalistisessa sisustuksessa jokaisella tavaralla on oltava tarkoituksensa.

Minimalismissa tulee unohtaa liika tunnearvo ja tavaramäärä. Vähemmän on enemmän.

2. Kun tuot kotiin jotain uutta, heitä pois jotain vanhaa

Some figure

Minimalismissa korostuu luonnonvalo, joka tekee tilasta avaramman näköisen.

Ainoa keino saada minimalistinen sisustus säilymään kodissa on olla kerryttämättä sinne taas lisää turhia tavaroita. Tämän voi välttää yksinkertaisella säännöllä: aina kun hankit kotiin jotain uutta, sinun on heitettävä pois jotain vanhaa.

Ennen kuin ostat jotain uutta, tai jos saat jotain lahjaksi, mieti tarkoin sopiiko se minimalistiseen sisustustyyliisi. Jos ei, on parempi jättää se ostamatta tai olla säilyttämättä sitä.

3. Älä laita mitään pöytien päälle

Yksi hyvä keino yksinkertaistaa kodin sisustusta ja tuoda sinne järjestystä on pitää kaikki pinnat siisteinä ja tyhjinä.

Moni tykkää pitää pöytäkoristeita, kynttilöitä ja kukkia pöytien päällä. Minimalistisessa sisustuksessa kaikki pinnat tulisi kuitenkin jättää tyhjiksi tämä lisää huoneen järjestystä, toimivuutta ja yksinkertaisuutta.

4. Käytä yksinkertaisia geometrisia kuvioita

Huonekaluihin ja koriste-esineisiin kannattaa valita simppeleitä ja suoria linjoja. Vältä liian koristeellisia tai monimutkaisia huonekaluja, joissa on paljon kulmia.

5. Pidä myös seinät yksinkertaisina

Some figure

Liiallista seinien koristelua tulisi välttää, ja koristelu tulisi tehdä yksinkertaisilla, pienillä esineillä.

Seiniä ei tulisi täyttää kuvilla tai tauluilla, etenkään suoraan huonekalujen yläpuolella. Seinät voi toki koristella, mutta se tulisi tehdä yksinkertaisella ja tasapainoisella tavalla niin, että se sopii muuhun tyyliin.

Harkitse myös peilien käyttöä seinillä. Ne ovat paitsi tyylikkäitä ja yksinkertaisia, myös tekevät huoneesta suuremman näköisen.

Tutustu: Kodin sisustuksen perusteet: 6 hyvää ohjetta

6. Valaise minimalistinen koti oikein

Valaistus on yksi tärkeimmistä puolista missä tahansa sisustuksessa. Minimalismissa tulisi välttää varjoja ja pimeitä nurkkia ja tuoda kotiin paljon valoa.

Kannattaa siis välttää raskaita ja tummia verhoja, erityisesti jos niistä ei kuulla yhtään läpi. Kaihtimet ovat verhoja parempi vaihtoehto, sillä ne hajauttavat valoa estämättä sen läpipääsyä kokonaan.

On tärkeää tutustua huoneen piirteisiin ennen valaistuksen valitsemista. Näin näet, missä valoa erityisesti tarvitaan, etkä turhaan asenna liikaa valoja. Tavoitteena on välttää turhaa keinovaloa huoneessa.

7. Valitse minimalistiset huonekalut

Vaikka minimalistisessa sisustustyylissä huonekalut ovatkin pelkistettyjä, niiden ei tarvitse olla tylsiä tai mitäänsanomattomia. Huonekalujen tulisi olla ainoastaan yksinkertaisen selkeitä ja tyylikkäitä.

Koska minimalismin vaatimus käytännöllisyydestä koskee myös huonekaluja, parhaat huonekalut ovat sellaisia, joita voidaan käyttää usealla eri tavalla. Näin koti ei muutu sotkuiseksi ja ahtaaksi.

Ota huomioon myös se tila, jonka huonekalut tulevat viemään. On parasta valita matalampia ja leveämpiä huonekaluja pikemminkin kuin korkeita ja tilaa vieviä huonekaluja.

Suosittelemme lukemaan myös: 5 ideaa minimalistiseen sisustukseen

8. Sisusta minimalistinen koti mustalla ja valkoisella sekä ripauksella väriä

Some figure

Valitse yksivärisiin tiloihin rohkeita ja erottuvia väripilkkuja.

Minimalistisessa sisustustyylissä on yleensä paljon mustaa ja valkoista, sillä valkoinen tekee tilasta isomman näköisen, kun taas musta tuo sinne täydellistä kontrastia luoden selkeän ja tyylikkään tilan.

Tällainen yksivärinen tila tarvitsee kuitenkin vähän väriä; kaiken ei ole hyvä olla pelkkää mustaa ja valkoista. Väriä kannattaa tuoda tällaiseen huoneeseen mieluiten esineillä kuin huonekaluilla. Esimerkiksi seinät ja huonekalut voivat olla pääosin mustavalkoisia, ja voit tuoda huoneeseen persoonallisuutta lisäämällä sinne isolehtisen viherkasvin tai kirkkaanvärisiä tyynyjä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.