Mikä on glam-tyyli?

"Glam"-tyyli on yksi tämän hetken kuumimmista sisustustrendeistä. Katsotaanpa tarkemmin mistä siinä on kyse.
Mikä on glam-tyyli?

Viimeisin päivitys: 17 joulukuuta, 2022

Sana glam tulee sanasta glamour, joten ylellisyys sekä hienostunut ja herkkä estetiikka ovat tämän koristeellisen tyylin keskipisteessä. Glam-tyyli on yksi tämän hetken kuumimmista sisustustrendeistä. Se tarjoaa yhdistelmän tekstuureja, värejä ja materiaaleja, jotka tekevät siitä houkuttelevan.

Sisustusmaailman innovaatioilla ei ole rajoja. Siksi ne yleensä aiheuttavat paljon keskustelua. Tämän päivän artikkelissa tarkastelemme glam-tyyliä, sen tärkeimpiä ominaisuuksia ja kuinka voit soveltaa sitä omaan kotiisi.

Mikä on glam-tyylin perusta?

Erilaisten sisustustyylien sekoittaminen on glam-tyylin perusta. Toisin sanoen tämän liikkeen ydin on useiden sisustustyylien rinnakkaiselo.

Tarkoittaako se, että glam-tyyli mahdollistaa erilaisten sisustustyylien mielivaltaisen sekoittamisen? Vastaus on ei, sillä se käsittää vain vuosisadan puolivälin modernin, klassisen, ranskalaisen ja teollisen tyylin.

Haluttu lopputulos on elegantti, hienostunut ja ylellinen. Tämän lopputuloksen saavuttamiseksi pienintäkään esinettä ei sijoiteta satunnaisesti. Päinvastoin, jokaisen huonekalun, maalauksen tai esineen paikka on mietitty huolellisesti.

Vaikka useita tyylejä sekoitetaan tämän tyylin saavuttamiseksi, minimalistinen ja yksinkertainen tausta on osa sen ratkaisevaa olemusta. Tämä johtuu siitä, että estetiikka on perustavanlaatuista, eikä se ole neuvoteltavissa glam-sisustuksessa.

Yleensä se toimii parhaiten suurissa tiloissa, jotka mahdollistavat hyvän kontrastin luomisen. Vaikka kaikkien tyylien tulee sulautua ja täydentää toisiaan, jokaisen esineen tulee ottaa oma paikkansa kokonaisuudessa.

Toinen sen ominaisuus on järjestys, joka ei todellakaan salli ylilyöntejä. Loppujen lopuksi liiallinen koristelu haittaa visuaalista kokonaisuutta ja häiritsee tyylin minimalistista olemusta.

Glam-tyyli keittiössä.
Minimalistinen järjestys on glam-tyylin perusta. Sitten voidaan lisätä ylellisiä esineitä.

Kuinka voit soveltaa glam-tyyliä kotiisi?

On olemassa useita asioita, jotka sinun on otettava huomioon, jos haluat soveltaa tätä tyyliä kotonasi. Nämä yksityiskohdat liittyvät väreihin, arkkitehtonisiin elementteihin, huonekaluihin, tekstiileihin ja materiaaleihin.

Värit

Glam-tyylisten seinien tulee olla vaaleita. Usein käytetään värejä kuten valkoinen, beige ja harmaa. Vaikka voit valita sävyt, joista pidät eniten, kyse on periaatteen noudattamisesta, jonka mukaan vaaleat sävyt suurentavat tiloja.

Jokaiseen glam-tyyliin haettu kontrasti tulee huonekaluista ja tekstiileistä. Tässä tapauksessa niiden tulee olla tummia, jotta ne todella erottuvat.

Toisaalta, jos pidät tummista seinistä, voi käyttää sinistä, tummanvihreää, violettia ja jopa selkeää vaaleanpunaista. On myös mahdollista sekoittaa useampaa kuin yksi sävy samalle seinälle jakaaksesi ympäristön eri tiloihin tai osiin.

Mustaa voidaan kuitenkin käyttää vain korostusvärinä. Kuvakehykset, maton yksityiskohdat, tyynyt ja (muutamat) koristeet ovat kaikki hyviä tapoja sisällyttää tämä väri osaksi kokonaisuutta.

Musta sopii erinomaisesti yhteen kullan ja hopean kanssa.

Arkkitehtonisia yksityiskohtia

Glam-tyyli käyttää hyväkseen huoneen erilaisista arkkitehtonisia yksityiskohtia. Tässä tapauksessa puhumme listoista, palkkeista, pilareista ja kaarista.

Tärkeintä tässä on korostaa niitä ja antaa niiden ottaa tilaa sisustuksessa. Esimerkiksi esillä olevat puupalkit, metallipylväät ja kipsilistat ovat tervetulleita elementtejä.

Glam-huonekalut

On tärkeää muistaa, että kaikki huonekalut eivät sovi tähän tyyliin. Ole huolellinen, kun valitse huonekaluja kotiisi. Loppujen lopuksi huonekalujen tulisi ottaa päärooli glam-kodissa.

Jos puhumme olohuoneesta, ei voi yhdistää modernia divaanisohvaa tummaan nojatuoliin, jossa on kaarevat veistetyt puujalat. Makuuhuoneessa sängynpäädyn tulisi olla huoneen keskipiste. Samaan aikaan ruokasalissa lasiset sivupöydät näyttävät täydelliseltä.

Glam-tyyli: materiaalit

Lasi, marmori ja metalli ovat materiaaleja, joiden on oltava läsnä missä tahansa onnistuneessa glam-tyylissä.

Kattoon laitetaan roikkumana klassinen kattokruunu, joka säteilee valoa ja kirkkautta kaikkialle. Vastaavasti kulta- tai hopearunkoinen peili saa tilan näyttämään tilavammalta. Teollinen tyyli voidaan luoda tyylikkäiden hyllyjen avulla.

Glam-tyylinen kattokruunu.
Kristallikruunut ovat synonyymi glamourille. Niiden sisällyttäminen sisustukseen tuo ripauksen glamouria mihin tahansa huoneeseen.

Tekstiilit

Sametti on erittäin suosittu materiaali tämän tyylin kannattajien keskuudessa. Samettinen pehmeys luo ylellisen ja hienostuneen silauksen mihin tahansa huoneeseen. Lopuksi, huonekalujen kuvioitu verhoilu ja hillityn värisen matot lisäävät ylellisyyden tuntua.

Glam-tyyli on säteilee huolellisesti mietittyä ylellisyyttä

Toistaiseksi olemme tarkastelleet kaikkia glam-tyylin elementtejä ja kuinka soveltaa tätä tyyliä kotona. On kuitenkin tärkeää olla varovainen näiden elementtien yhdistämisessä, jotta vältytään virheiltä.

Sinun tulee harkita huolellisesti, jokaista esinettä, jonka haluat sisällyttää osaksi sisustustasi. Voit luoda glam-tyylin helposti. Valitse vain muutama vintage-huonekalu, yhdistä lasikoristeita puun lämpöön ja asettele itämaisia samettityynyjä sohvalle.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • De Haro Lebrija, Fernando; Fuentes, Omar: Espacios con estilo, AM Editores, 2012.
  • CÁRDENAS, Á. N. C., & DARGIE, L. V. (2020). Universo Glam, transformado en un estilo musical y estético. Likan2(2).
  • Echavarren, R., & Welker, R. E. (1998). Arte andrógino: estilo versus moda en un siglo corto. Ediciones Colihue SRL.
  • MARTÍNEZ, A. P. G. (1998). DE UN ESTILO. México Ed. Trillas.
  • Barraza Amaya, L. A. (2019). Características y cualidades de los estilos de las décadas del siglo XX del Interiorismo. Licenciatura en Diseño de Interiores.
  • Alvarez, T. M. (2014). El mobiliario y la decoración entre 1860 y 1920.  Revista Digital de Artes y Humanidades4, 182-191.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.