Color block: miten tätä trendiä sovelletaan sisustuksessa

Väri on sisustuksen alalla vakio, joka muuttuu jatkuvasti säilyttäen kuitenkin aina ydinolemuksensa. Color block on trendi, joka pyrkii sisustusmaailman klassikoksi.
Color block: miten tätä trendiä sovelletaan sisustuksessa

Viimeisin päivitys: 17 joulukuuta, 2022

Väriä, väriä ja lisää väriä huoneisiin ehdottaa sisustustrendi nimeltä color block. Kuten nimikin viittaa, siinä suositaan kirkkaiden ja selkeiden värien käyttöä talon tai asunnon tiloissa.

Lopputulos on kenties uskalias ja katseenkääntävä, mutta usko pois, sitä kannattaa kokeilla. Toisin kuin monokromaattinen väripaletti, color block -tyyli rohkaisee sävyjen kontrastiin, ja sitä voidaan soveltaa seinissä ja huonekaluissa. Katsotaanpa lähemmin, mistä siinä on kyse.

Color block -tyylin pääpiirteet

Color block -tyyliä alettiin käyttää jo useampi vuosi sitten, mutta se on tällä hetkellä nousemassa vahvaksi trendiksi sisustuksen maailmassa. Kuten nimikin viittaa, se vetoaa värien käyttöön koko loistossaan.

Sen juuret ovat catwalkeilla, vuodelta 2000, kun eriväristen vaatekappaleiden yhdistäminen oli muodikasta. Esimerkiksi vihreän takin, punaisen paidan ja keltaisten housujen yhdistäminen oli kovassa huudossa.

Color block -sisustuksessa hyödynnetään näitä ideoita ja toivotetaan värit tervetulleiksi, mutta ei mitkä tahansa värit, vaan siinä suositaan vaaleita, eläviä ja kirkkaita sävyjä. Tavoitteena on saada tilaan eloa.

Sisustussuunnittelijat pyrkivätkin jättämään syrjään pastellit ja pehmeämmät väriskaalat ja kääntyvät kokonaan klassisten ja varsin puhtaiden värien puoleen. Tämän sisustustekniikan ideana on yhdistää värejä harmonisella tavalla – eli niin, että ne liittyvät toisiinsa ja täydentävät toisiaan.

Tämän tyylin yksi ensimmäisistä hyödyistä on se, että siinä ei yleisesti ottaen noudateta mitään sääntöjä tai koodeja, vaan luotetaan mielikuvitukseen ja persoonalliseen tyyliin. Mutta onko todella niin, että neutraalit sävyt eivät enää toimi? Ei hätää; ne ovat edelleen erittäin muodikkaita!

Kirkkaat värit kuuluvat color block -sisustustrendiin.
Tämä trendi suosii kirkkaita värejä ja välttelee pastelleja tai monokromaattisia väriskaaloja.

Miten color block -tyyliä sovelletaan onnistuneesti

Voit soveltaa color block -tyyliä missä ikinä haluat ja sinulle sopivimmalla tavalla. Yleensä tapana on valita jokin pääasiallinen väri, joka on tärkeässä asemassa. Muista, että tässä tyylissä käytetään pelkkiä värejä ilman minkäänlaisia piirroksia tai kuoseja.

Ensimmäiseksi sinun tulee valita kodistasi huone, jossa tätä tekniikkaa hyödynnät. Yhtä parasta vaihtoehtoa ei ole; se voi olla keittiö, ruokailuhuone tai vaikkapa kylpyhuone. Kun olet valinnut sisustettavan tilan, keskity siellä muutamaan neliömetriin.

Voit sitten päättää värjätä seinän, huonekalun tai lattian. Mieti, mitä vaihtoehtoja sinulla on.

Jos et halua valita liian silmiinpistävää väriä, voit valita pehmeämmän värin valitusta paletista. Tämä on hyvä keino aloittaa, ja muutos tulee olemaan huomattava.

Saatat pitää tästäkin artikkelista: Kuinka käyttää keltaista sisustuksessa?

Tyylikkäät huonekalut

Tämän sisustustekniikan käyttö on hyvä aloittaa huonekaluista ja oviaukoista. Voit maalata huonekalun väriraidoilla – eli lohkoina.

Sanomme “raidoilla”, mutta se voi olla kokonainen huonekalun osa, kuten vetolaatikot, hyllyt tai ovet. Jos kyseessä on lipasto, värin voivat määrittää vetolaatikot, kun taas ovellisessa huonekalussa värikuvio voi olla ovissa.

Mitä oviin ja sisäänkäynteihin tulee, klassista color block -tyyliä on maalata ne puoliksi jollain värillä, mukaan lukien karmit, aina kun se onnistuu. Lisäksi ovessa kulkeva väri voi jatkua yhdelle seinälle, ja kyseisen värilohkon efekti on tällä tavoin todella silmiinpistävä.

Toisaalta voit verhoilla sohvan hyvin intensiivisellä värillä ja tuoda siihen kontrastia erivärisillä sohvatyynyillä. Myös matto, peitto tai verhot, jotka saavat huoneen tulvimaan värejä, kelpaavat paremmin kuin hyvin.

Seinät color block -tyyliin

Nyt on aika keskittyä seiniin ja miettiä, kuinka voit koristaa ne tätä tyyliä hyödyntämällä. Ensinnäkin sisustuksen ammattilaiset suosittelevat sijoittamaan voimakkaan värin seinän keskiosista alas, eikä päinvastoin. Tällä tavoin seinän yläosa ja katto jatkuvat vaalealla värillä, etkä näin kyllästä seinää värillä liiaksi.

Toinen keino maalata seinä color block -tyyliin on geometrisilla kuvioilla valitussa sävyssä ja vastaväreillä. Voit esimerkiksi tehdä neliöitä ja maalata ne violetiksi, vihreäksi tai punaiseksi. Lisäksi vinoilla tai viistoilla kuvioilla saa näyttäviä lopputuloksia.

Voit käyttää tätä tyyliä myös korostamaan kotisi arkkitehtonisia piirteitä. Voit maalata kaaret, pylväät, portaat, valokset tai välikerrokset.

Color block -tyyliä voi hyödyntää seinissä.
Kuviot ovat erittäin tärkeitä tässä tyylissä, ja siinä voidaan hyödyntää geometrisia kuvioita.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea tämänkin: Värien psykologia

Värit, joita tämä tyyli tukee

Vaikka mitään sääntöä ei ole siitä, mitkä värit käyvät ja mitkä eivät, suosituimmat ovat vihreät, siniset, fuksianpunaiset, sinapinkeltaiset, oranssit ja violetit. Kauneinta tässä tyylissä on täysi vapaus valita itselle mieluisimmat värit.

Color block on tyyli, joka uudistuu jatkuvasti

Uskoaksemme tämä sisustustyyli on niin houkutteleva siksi, että se mukautuu joka makuun ja tarjoaa monipuolisuutta. Suuret ja pienet tilat, tilat joissa on paljon tai vähän luonnonvaloa, seinillä tai huonekaluissa… lyhyesti, ei yhtään tekosyytä olla kokeilematta sitä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Heller, E. (2004). Psicología del color.
  • García, J. F. C. (2017). Psicología del color aplicada a los cursos virtuales para mejorar el nivel de aprendizaje en los estudiantes. grafica5(9), 51-56.
  • Carrascal, B. L. V., Angarita, H. L. P., & Hernández, C. C. (2020). La Psicología del color en el diseño. Revista CONVICCIONES7(14).
  • Muñoz, A. V. (2013). Principios de color y holopintura. Editorial club universitario.
  • Gibbs, J. (2009). Diseño de interiores.
  • Ching, F. D., & Binggeli, C. (2015). Diseño de interiores: un manual. Gustavo Gili.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.