Logo image
Logo image

8 vinkkiä vaatehuoneen valaistuksen uudistamiseen

4 minuuttia
Me kaikki haluamme vaatehuoneen, joka on tilava, siisti, moderni ja hyvin valaistu. Tänään keskitymme sen valaistukseen.
8 vinkkiä vaatehuoneen valaistuksen uudistamiseen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Mitä vaatehuone tarvitsee ollakseen toimiva? Useimmat ihmiset sanovat, että se tarvitsee vaatteita. On kuitenkin olemassa toinenkin elementti, jota tämä huone tarvitsee ja joka on yhtä tärkeä, ellei tärkein asia sen toimivuudessa: valaistus. Tänään jaamme 8 vinkkiä vaatehuoneen valaistuksen uudistamiseen.

Jos vaatehuoneesi on valaistu oikein, pystyt näkemään paremmin jokaisen asukokonaisuuden. Lisäksi valaistus auttaa sinua järjestelemään vaatteita, asusteita ja jalkineita. Tämä johtuu siitä, että löydät nopeasti etsimäsi.

Sillä ei ole väliä, onko vaatehuoneesi iso vai pieni, nämä vinkit vaatehuoneen valaistuksen uudistamiseen auttavat tekemään vaatehuoneestasi toimivamman kokonaisuuden.

Vinkkejä vaatehuoneen valaistuksen uudistamiseen

Vaatehuoneesi on miellyttävämpi, jos se on hyvin valaistu. Kukaan ei halua kävellä pimeässä tai huonosti valaistussa vaatehuoneessa etsimässä vaatteitaan. Lisäksi on ärsyttävää, että joudut poistumaan huoneesta nähdäksesi miltä asusi näyttää paremmassa valossa.

Jos aiot rakentaa vaatehuoneen kotiisi tai sinulla on huonosti valaistu vaatehuone, on aika käyttää näitä vinkkejä.

1. Käytä neutraalia valaistusta

Kun valitset vaatehuoneesi valaistusta, käytä valoja, jotka jäljittelevät auringon säteitä eivätkä luo ylimääräisiä varjoja. Käytä hyväksesi väriteoriaa.

Yleinen ongelma on, että vaatteemme heijastavat sisällä eri sävyjä kuin ulkona. Siksi sinun pitäisi käyttää neutraalia valaistusta; se muistuttaa eniten luonnonvaloa. Myös valkoiset valot toimivat.

Some figure

2. Käytä kattovalaistusta valaisimen kirkastamiseen

Ne tarjoavat tyylikkään kosketuksen ja valaisevat tehokkaasti vaatehuonetta. Kattovalaisimet, joissa on LED-lamput, sopivat täydellisesti tilaviin huoneisiin. Erityisesti niihin, joissa on neutraalinväriset kohdevalaisimet.

3. Hyödynnä luonnonvaloa

Kaikissa vaatehuoneissa ei ole ikkunoita, mutta jos sinulla on, sinun pitäisi hyödyntää niitä. Älä yritä peittää niitä tummilla verhoilla tai paksulla kankaalla. Sen sijaan sinun pitäisi antaa auringonvalon valaista vaatehuonettasi.

Lisäksi voit parantaa tilaa maalaamalla seinät pehmeillä sävyillä. Jos sinulla on tilaa, voit myös lisätä kevyitä huonekaluja. Valkoinen, beige ja pastelli saavat tilan näyttämään suuremmalta ja kirkkaammalta.

4. Käytä upotettuja ja säädettäviä kohdevaloja

Upotetun valaistuksen avulla voit osoittaa valon vaatehuoneen takaosaa kohti ja valaista vaatteitasi. Suosittelemme asettamaan ne alle 3 metrin etäisyydelle toisistaan, jotta luot harmoniaa varjojen sijaan.

Koska ne ovat pieniä, ne eivät vie paljon tilaa huoneessa. Kun säädät niitä tarpeidesi mukaan, voit myös asentaa useamman kuin yhden valon. Itse asiassa voit jopa asentaa niitä kattoon. Markkinoilla on kardaaneja ja valaisinaukkoja.

5. Aseta valot LED-nauhoihin

Voit aina valaista vaatehuoneen sisäpuolta LED-nauhoilla. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista huoneen valaisemiseen on joustavat ja liimattavat LED-nauhat. Sen lisäksi, että ne ovat erittäin tehokkaita, ne ovat myös käytännöllisiä. Varsinkin jos et voi asentaa upotettua valaistusta.

Valojen käyttöön tarvitset vain pistorasian. Saatavilla on useita eri väri vaihtoehtoja, mutta suosittelemme valkoista, koska se on neutraali väri. BBVA:n viestintäosaston julkaiseman artikkelin mukaan LED-tekniikka auttaa säästämään energiaa.

Kaikkien yllä mainittujen etujen lisäksi meidän on myös korostettava, että voit sijoittaa ne kaapin reunoille ja laatikoiden sisälle. LED-valo onkin ihanteellinen vaihtoehto, jos haluat korostaa hyllyjä, telineitä ja laatikoita.

6. Kokeile alaspäin suuntautuvia LED-valoja

Huoneen koosta ja haluamastasi tehosta riippuen voit myös kokeilla 16W tai 18W alaspäin suuntautuvia LED-valoja. Ne sopivat täydellisesti yleisvalaistukseen. Ne toimivat myös erinomaisesti täydentävänä valaistuksena. Lisäksi ne toimivat hyvin irrotettavien tai alakattojen kanssa.

7. Valaise vaatehuonetta lampuilla

Tätä vinkkiä varten tarvitset vain lamput. Voit käyttää pöytävalaisimia, jotka auttavat meikkaamisessa, jos suoritat senkin vaatehuoneessasi. Lisäksi läpikuultava valo luo vaatehuoneeseen lämpöä ja seisovat valaisimet tarjoavat upean valaistuksen, kun valitset parhaan asun.

8. Älä unohda peilejä!

Vaatehuone on epätäydellinen ilman kunnollisia peilejä. Ne ovat välttämättömiä sisustuselementtejä ja auttavat sinua myös arvostelemaan asukokonaisuuksia. Lisäksi ne parantavat tilan valaistusta.

Peilit toimivat paljon paremmin, jos asennat valoja peilin kummallekin puolelle. Riippuen siitä, miten haluat sisustaa tilan, voit hankkia korkean, kaarevan, pyöreän tai neliönmuotoisen peilin.

Some figure

Piristä vaatehuonettasi eri lämpötilojen ja osastojen avulla

Sinun tulisi ottaa huomioon myös seuraavat ehdotukset:

  • Valitse valaisimet, joissa on saman sävyiset hehkulamput. Tällä tavalla voit luoda harmonian ja huoneen valaistus ei ole liian viileä tai liian lämmin.
  • Leiki valojen kanssa. Voit kokeilla upotettuja, vanteita, pintapaneeleja tai telaprojektoreita. Mutta jos haluat keskittyä vain yhteen kulmaan, LED-lampuilla varustetut riippuvalaisimet ovat paras vaihtoehto.
  • Älä unohda, että haluat neutraalin lämpötilan. Tämä on ainoa tapa varmistaa, että vaatteiden värit näyttävät samalta sisältä ja ulkoa.
  • Mittaa valojen välinen etäisyys. Jos et mittaa niitä oikein, se aiheuttaa varjoja.
  • Jaa valo huoneen muodon ja koon mukaan. Voit valita yhden valon tai käyttää useita, koska on olemassa vaatehuoneita, joissa on eri osioita.

Yhteenveto

Luettuasi kaikki vinkit vaatehuoneesi valaistuksen parantamiseksi kenties huomaat, että nämä vinkit eivät merkitse sinulle juurikaan ylimääräistä työtä!

Voit aina pyytää apua, mikäli et osaa päättää vaatehuoneesi valaistusta. Voit saada apua valaistusliikkeistä, joista löydät myös kaikki työhön tarvittavat tarvikkeet. Lisäksi sisustussuunnittelijat tietävät parhaiten, mitkä vaihtoehdot sopivat juuri sinun vaatehuoneeseesi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cómo ahorrar luz: bombillas LED de ‘bajo consumo’. Comunicaciones BBVA. https://www.bbva.com/es/es/como-ahorrar-luz-bombillas-led-o-de-bajo-consumo/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.