Logo image
Logo image

Kuinka sisustaa vintage-tyyliin

2 minuuttia
Vintage-tyyliin sisustamisessa ei ole rajoituksia, kunhan kaikki käytetyt esineet muistuttavat vanhoista ajoista. Pastellisävyistä on apua halutun tyylin luomisessa.
Kuinka sisustaa vintage-tyyliin
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Sisustusmaailmassa vintage-tyylillä viitataan mihin tahansa esineeseen, jonka arvo lisääntyy ajan myötä. Termi “vintage” on mullistanut muotoilun, muodin ja sisustuksen maailman. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun on lähdettävä kiertelemään antiikkikauppoja: kotoasi löytyy varmasti sopivia materiaaleja, joilla voit sisustaa vintage-tyyliin.

Haluatko huoneeseen uutta ilmettä? Etsi siinä tapauksessa käsiisi mikä tahansa esine, jonka voit maalata tai restauroida tai joka on yksinkertaisesti väriltään kirkas tai pastellisävyinen. Tärkeintä on kiinnittää huomiota yksityiskohtiin: kaulakoruihin, pitseihin, huonekaluihin, verhoihin, nauhoihin, rannekelloihin, kukkiin, lamppuihin, kynttilöihin, kirstuihin, kirjoihin, valoihin, valokuvakehyksiin tai vanhoihin kameroihin. Käytä mitä vain mieleesi juolahtaa!

Periaatteessa kaiken, minkä et usko kuuluvan tälle aikakaudelle, saa näyttämään upealta ja tyyliin sopivalta. Avainasia on luoda rauhallinen ilmapiiri, joka on samalla romanttinen ja intiimi.

Kuinka sisustaa vintage-tyyliin

Kynttilät

Some figure

Kynttilät ovat ehdottoman tärkeitä missä tahansa vintage-tyylisessä sisustuksessa. Kynttilöiden sytyttäminen auringon laskettua tuo huoneeseen romanttista tuntua, joka rauhoittaa ilmapiiriä.

Kukat

Some figure

Pastellisävyiset kukat (aidot tai tekokukat) ovat suositeltavia, kunhan ne ovat samaa väripalettia. Voit asettaa kukat pöydän keskelle, koristamaan sisäänkäyntiä tai tehdä niistä vaikka kaaren.

Puu

Some figure

Nyt on aika kierrättää pitkään käyttämättömänä olleet puulaatikot.

  • Puulaatikot saa näyttämään todella hyviltä, kun niihin laittaa kukkia tai jouluvaloja, tai kun niitä käyttää esimerkiksi säilytyslaatikoina pulloille juhlissa tai pöytänä jälkiruoille.
  • Jotkut käyttävät niitä jopa lampun tai kynttilöiden alustana.
  • Myös puukappaleet ovat hyvä vaihtoehto.

Verhot

Verhojen suhteen on useita vaihtoehtoja: voit valita kirkkaita tai läpikuultavia värejä.

  • Vaaleista väreistä kannattaa valita hailakka vaaleanpunainen tai kermansävy.
  • Pastelliväristen nauhojen käyttö vastapainona haaleille väreille riittää.
  • Halutessasi voit kokeilla kuvioita tai pitsiä.

Valokuvat

Some figure

On aika viedä valokuvat 20 vuotta ajassa taaksepäin. Vanhojen valokuvakehysten ja mustavalkoisten printattujen kuvien avulla huoneen seinän saa näyttämään siltä kuin se olisi isovanhempiesi aikakaudelta.

  • Pyri käyttämään puusta valmistettuja kehyksiä. 
  • Käytä narua, neuloja tai nauhaa niiden ripustamiseen.

Pyörä

Some figure

Pyörään voi kiinnittää tervetuliaiskyltin ja käyttää sitä vastaanottamaan vieraat.

Laita pyörään vielä kukka-asetelmia, valoja, koreja tai vaikka kynttilöitä lasipurkissa, niin se näyttää upealta.

Helmet

Some figure

Helmet kirstussa muiden vanhojen esineiden joukossa saavat olosi tuntumaan siltä, kuin olisit palannut ajassa taaksepäin. Helmet antavat feminiinistä tuntua, mutta kiinnittävät myös miesten huomion. 

  • Suosittelemme laittamaan niitä pöydille tai kukkien ympärille asettelematta niitä turhan tarkasti, jotta ne näyttävät luonnollisilta.

Astia

Jos et halua huoneen näyttävän muusta yhteydestä “irralliselta”, on suositeltavaa laittaa sinne jokin astia. Kukkakuosit ja pastellisävyt ovat suositeltavia, ja erityisesti teekupit.

Häkki

Some figure

Koolla ei ole väliä: avoimet häkit kynttilöin, kukin tai valoin koristeltuina tuovat huoneeseen romanttista ja rauhallista tuntua.

Antiikkiesineet

Jos haluat tapahtumasi olevan todella ikimuistoinen, tuo huoneeseen antiikkiesine. Hyviä vaihtoehtoja ovat vanhat puhelimet, levysoittimet, vinyylilevyt, rannekellot tai vanha tavara-arkku.

Lamput

Some figure

Mitä himmeämpi valaistus, sen parempi. Vähemmän on enemmän.

Vältä huoneen täyttämistä valoilla, ja jos kyseessä on suljettu tila, hyödynnä luonnonvaloa. Se luo harmonisen tunnelman, ja sisustuksen yksityiskohdat pääsevät oikeuksiinsa.

Peilit

Some figure

Yksi ehdottoman tärkeä sisustusesine on peili. Leikittele koristellessasi peilejä, maalaa ne kirkkailla väreillä ja laita kukkia tai valoja niiden ympärille. Saat niihin myös halutessasi maalaistunnelmaa liimaamalla muutaman palan puuta päälle.

Nyt kun sinulla on lista välttämättömistä esineistä, joilla voit sisustaa vintage-tyyliin, pane luovuutesi käyttöön!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.