Miksi norsuja käytetään sisustuksessa ja koristelussa?

Viisaus, perhesiteet, rakkaus ja onni ovat vain muutamia norsujen merkityksistä, kun niitä käytetään koristelussa. Lue lisää täältä!
Miksi norsuja käytetään sisustuksessa ja koristelussa?

Kirjoittanut Jonatan Menguez

Viimeisin päivitys: 24 maaliskuuta, 2023

Symboleilla, koristeilla ja kuvilla, joita asetamme kotiimme, on aina jokin merkitys. Tämä ei johdu pelkästään niiden muodosta tai esittämästä hahmosta, vaan myös huoneesta, johon ne on sijoitettu, ja tarkemmastakin sijainnista, kuten ruokapöytä tai hylly. Tänään tarkastelemme erityisesti elefantteja: tiedätkö, miksi norsuja käytetään kodin sisustuksessa ja koristelussa niin usein?

Ei ole epäilystäkään siitä, että tämä eläin on vaikuttava hahmo luonnossa. Se edustaa muun muassa voimaa, viisautta, muistia ja perhesiteitä.

Siksi monet kulttuurit ovat päättäneet sisällyttää sen koteihinsa. Se on esimerkiksi hindulaisuuden keskeisen jumalan muoto. Jos olet itsekin käyttänyt norsuja kotisi sisustuksessa, opi nyt niiden merkityksestä hyödyntääksesi niiden olemusta.

Miksi norsuja käytetään sisustuksessa ja mitä ne edustavat?

Norsut ovat hyvin erityinen laji. Niiden vaikuttava koko yhdistettynä näennäiseen passiivisuuteen on herättänyt ihmisten ihailua vuosisatojen ajan. Luonnossa tällä lajilla on erittäin selkeä sosiaalinen käyttäytymismalli. Laumoja johtavat yleensä naaraat ja ne liikkuvat ryhmissä poikasten kanssa.

Niissä voidaan tunnistaa hyvin monimutkaisia sosiaalisia rakenteita, kuten leikkimistä, myötätuntoa, itsetietoisuutta ja työkalujen käyttöä. Kaikki nämä ominaisuudet saivat ihmiset kiinnittämään niihin huomiota ja sisällyttämään ne kulttuuriinsa monin eri tavoin.

Norsukoristeet voivat edustaa onnea, tahdonvoimaa, sinnikkyyttä, hedelmällisyyttä ja henkistä hyvinvointia, ja ne ovat keskeinen osa hindujen panteonia. Tämä eläin edustaa myös Ganeshaa, joka on yksi tämän hyvin vanhan uskonnon tärkeimmistä hahmoista. Kaikki nämä merkitykset riippuvat kuitenkin paikasta, jossa norsukoriste sijaitsee, sekä sen väristä.

Ganesha: kuinka norsuja käytetään sisustuksessa.
Hindulaisuudessa Ganeshalla on ihmisruumis ja norsun pää. Hän on Shivan ja Parvatin poika.

Saatat olla kiinnostunut lukemaan tämänkin: Kuinka integroida vintage-tapetti kotisi sisustukseen?

Norsut ovat monikulttuurinen käytäntö koristamisessa

Lukuisat ominaisuudet, joita norsuilla on luonnostaan, sekä ihmisten niille osoittamat symboliset ominaisuudet tekevät tästä hahmosta erittäin suositun. Eri kulttuurit ovat sisällyttäneet norsut vuosisatojen ajan legendoihin, perinteisiin ja kaikenlaisiin kulttuurisiin ilmenemismuotoihin.

Joillekin se edustaa uskollisuutta, toisille se parantaa perhesuhdetta lajin luonnollisen käyttäytymisen vuoksi. Tietyissä yhteyksissä norsut välittävät suojaa ja kiintymystä.

Niitä käytetään myös monissa Latinalaisen Amerikan rituaaleissa, joissa ne näyttävät liittyvän enemmän onnen etsimiseen. Tässä tapauksessa vartalon asento on olennainen, ja sen on oltava ylöspäin halutun vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Hindulaisuus

Hindulaisuuden tuhatvuotisessa uskonnossa norsu on keskeisellä paikalla edustaen Ganesha-jumalaa, hybridihahmoa, jolla on eläimen pää ja ihmisen keho. Ganesha on jumalolento, joka liittyy runsauteen, mutta myös tieteeseen ja taiteeseen.

Ganeshan kultti on laaja ja vaihtelee uskonnon haaran mukaan. Se on saavuttanut jopa buddhalaisuuden. Neljässä käsivarressaan hän kantaa erilaisia esineitä, jotka voivat myös vaihdella.

Yleensä hän kantaa köyttä, joka liittyy henkiseen opastukseen, kirvestä, joka on tarkoitettu katkaisemaan hänen kannattajiensa siteet, laddua, alueelle tyypillisiä täytettyjä makeisia, sekä kultaista nuijaa, joka liittyy itsehillintään. Ganesha-hahmon pitäminen kotona on hyvin yleistä tässä uskonnossa ja sillä on syvempi ja henkisempi merkitys kuin pelkkä koristelu.

Feng Shui

Norsuilla on syvällisiä merkityksiä myös kiinalaisessa feng shui – filosofiassa. Tämä käytäntö, joka opettaa luomaan rauhallisia ympäristöjä ja parantamaan kodin energiaa esineiden järjestyksen mukaan, yhdistää elefantin voimaan.

Se toimii kuitenkin myös houkuttelemaan onnea ja luomaan harmoniaa perhesiteissä. Esineen sijainti vaihtelee sen mukaan, mitä henkilö siltä odottaa tai toivoo.

Norsuja käytetään sisustuksessa eri huoneissa ja tiloissa

Niin feng shui kuin muutkin opit näkevät elefantin hahmolla eri merkityksiä riippuen siitä, missä tilassa se on. Jos sinulla on norsukoriste kotona, tutustu siihen, miten voit yhdistää sen toiveisiisi ja tarpeisiisi.

Makuuhuone

Norsukoristeiden yleinen käyttötarkoitus on sijoittaa ne makuuhuoneeseen, varsinkin jos asut kumppanisi kanssa. Tämä johtuu siitä, että norsuhahmo liittyy harmoniaan parisuhteissa.

Tässä tapauksessa se voi olla läsnä maalausten tai tekstiilien kautta. Tärkeintä on, että eläin on kärsä alaspäin, sillä tämä liittyy myös hedelmällisyyteen.

Lasten makuuhuone

Pienimmille norsu makuuhuoneessa liittyy viisauden etsimiseen. Jos henkilö taas on jo peruskoulussa tai pidemmälläkin opinnoissaan, tämän eläimen läsnäolon on tarkoitus vahvistaa muistia ja tietoa.

Norsut toimiston sisustuksessa

Yksi yleisimmistä tiloista, joissa näitä koristeita voi nähdä, ovat työtilat. Olipa kyseessä kotitoimisto, coworking-tila tai perinteinen toimisto, norsu parantaa johtajuuden ja sinnikkyyden ominaisuuksia. Se on ihanteellinen hahmo niille, jotka tavoittelevat ammatillista kasvua.

Koriste-elefantteja voidaan yhdistää muihin onnea edistäviin esineisiin.

Vastaanottoalue

Elefanttihahmon kautta on mahdollista toivottaa vieraat tervetulleiksi. Sitä varten se tulee sijoittaa sisäänkäynnin oven lähelle ja huoneen sisäpuolelle päin. Jos tarkoituksena on pitää negatiiviset energiat loitolla, aseta se ulospäin.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea tämänkin: Etninen sisustus: vinkkejä sen toteuttamiseen kotona

Muut norsujen symboliikat koristeissa

Sen lisäksi, että huoneella on väliä, norsukoristeen merkitys voi vaihdella myös esineen tyypin mukaan. Esimerkiksi kahden norsun yhdistäminen tai yhteen kietoutuminen symboloi rakkautta ja ystävyyttä.

On myös tavallista nähdä norsukoristeita, joiden kärsässä on rullattu seteli. Tämä on käytäntö, jolla pyritään houkuttelemaan onnea ja taloudellista hyvinvointia. Minkä tahansa arvoinen seteli käy, mutta toimenpide on tehtävä kuun 29. päivänä. Sitten seuraavan kuukauden lopussa raha poistetaan ja korvataan toisella, aina joka kuun 29. päivä.

Asennon merkitys

Aivan kuten kehon suunta on huomioon otettava asia, on tärkeää, että norsun kärsä on ylöspäin. Tämä tarkoittaa, että tavoitteena on houkutella positiivisia asioita.

Toisaalta voit lisätä muita koristeita norsulle, esineitä, joilla on syvä merkitys, kuten jumalolento Ganesha pitelee käsissään.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.