Vinkit ajatusten selvittämiseksi ja paremman unen saamiseksi

Tässä artikkelissa kerromme kuinka selvität ajatuksesi ladataksesi itsesi uudelleen nukkumalla ja saadaksesi energiaa päivittäisten tehtävien suorittamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.
Vinkit ajatusten selvittämiseksi ja paremman unen saamiseksi

Viimeisin päivitys: 28 tammikuuta, 2019

Jos ajatuksesi tai pohdintasi pommittavat sinua öisin siten että se estää sinua nukkumasta, tulet epäilemättä näyttämään zombielta seuraavana päivänä. Tässä artikkelissa annamme sinulle joitakin vinkkejä kunnon yöunien saamiseksi ja noiden päässä pyörivien ajatusten selvittämiseksi.

Kukaan ei voi kieltää sitä, että luova mieli on erityinen lahja. Se voi kuitenkin toimia myös meitä vastaan ja estää meitä saamasta hyviä yöunia. Jos saat öisin ideoita pyörremyrskyn tai tulvan tavoin, voi olla hyvä hetki muuttaa joitakin tapojasi.

Vinkit ajatusten selvittämiseksi ja paremman unen saamiseksi

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka selvität ajatuksesi ladataksesi itsesi uudelleen nukkumalla ja saadaksesi energiaa päivittäisten tehtävien suorittamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.

1. Luo rutiini

hymyilevä nainen sohvalla

Sinun pitäisi olla strateginen ennen nukkumaanmenoa viettämiesi tuntien suhteen. Jos olet aktiivinen viimeiselle minuutille asti, on helppo ymmärtää miksi mielesi ei pysty rauhoittumaan. Joten suosittelemme sinua siis välttämään elektronisten laitteiden näyttöjä, fyysisiä aktiviteetteja ja työskentelyä tai opiskelua tuntia tai kahta tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Sinun tulisi auttaa sekä kehoasi että aivojasi rentoutumaan ja astumaan “lepotilaan”. Rutiinin pitäisi osoittaa aivoillesi, että tietystä kellonajasta lähtien niiden tulee hidastaa tahtia saadaksesi unta myöhemmin.

Voit lukea hieman, harrastaa joogaa, meditoida tai käydä kuumassa suihkussa. On myös hyvä ajatus poistaa meikit ja vaihtaa vaatteet johonkin mukavampaan tuona aikana.

2. Suunnittele viikottaisia aktiviteetteja

Yksi hyvä idea ajatusten selvittämiseksi ennen nukkumista on laittaa ylös se mitä sinun täytyy tehdä seuraavana päivänä tai viikon aikana. Kun kirjoitat ylös pääsi sisään “jumittuneet” ajatukset, aivosi voivat rauhoittua.

Toinen hyvä tapa on pitää päiväkirjaa tai muistiota, johon voit kirjoittaa kaiken mitä mieleesi juolahtaa. Yritä olla niin tarkka kuin mahdollista, kun kirjoitat sitä. Omista muutama minuutti ajatuksillesi. Siten voit “tyhjentää” aivosi ja ne tietävät kun on aika levätä.

3. Tee olostasi mukava

hymyilevä nainen sängyssä

Jos on liian kylmä tai kuuma, jos vaatteesi ovat liian tiukat, jos valot ovat päällä, jos kuulet hanan tippuvan tai sinua häiritsee jokin muu asia, on mielesi helppo häiriintyä ajatuksista ja ideoista.

Sinun pitäisi yhdistää makuuhuoneesi siihen, että heti kun pääsi koskettaa tyynyä, voit sulkea silmäsi ja tuntea olosi uneliaaksi.

4. Visualisoi

Mieti jotakin, joka motivoi sinua ennen nukkumista. Et ehkä usko, että se auttaa sinua selvittämään ajatuksesi, mutta se auttaa sen lisäksi sinua myös uneksimaan mukavista ja positiivisista asioista. Voit kuvitella itsesi kävelemään maaseudulla tai rannalla, uimaan meressä tai joessa, ihailemaan syksyn värimuutoksia tai jopa kevätperhosia.

Miksi visualisointi on niin hyödyllistä?

On hyödyllistä pitää mielikuvituksesi keskittyneenä. Siten voit työntää sivuun kaikki muut häiritsevät tai energiaa vievät ajatukset. Älä unohda, että sinun pitäisi ajatella rauhallisia ja miellyttäviä asioita. Välttele ahdistusta ja hermoja rasittavaa visualisointia.

5. Harrasta liikuntaa aamulla tai päivällä

tavat ajatusten selvittämiseksi ennen nukkumaanmenoa: oikea ajankohta urheiluun

Sinun ei tulisi harrastaa liikuntaa liian myöhään, sillä keho ja mieli eivät pysty rauhoittumaan ennen kuin vasta muutama tunti harjoittelun jälkeen.

Harrasta liikuntaa ennen kello kuutta iltapäivällä. Näin sinulle jää paljon aikaa rentoutua, käydä suihkussa, valmistaa ja syödä illallista sekä tehdä muita aktiviteetteja siihen asti, kunnes menet nukkumaan.

Koska liikunta saa meidät vapauttamaan endorfiinejä ja myrkkyjä, aivomme selkeytyvät ja pystymme nukkumaan paremmin. Lisäksi kehomme voi myös vaatia tauon voidakseen toipua tästä.

Haluatko tietää lisää? Lue: 5 askelta rauhoittaa levoton mieli

6. Älä tarkista sähköpostejasi

Älä käytä mitään elektronisia laitteita vähintään tuntiin ennen nukkumaanmenoa, jos haluat selvittää ajatuksesi ennen lepoa. Kirkkaat ruudut voivat laittaa aivosi hälytystilaan.

Sinulla saattaa kestää hetki tämän huonon tavan muuttamiseksi. Jos olet tottunut katsomaan televisiota ennen nukkumaanmenoa, suosittelemme sinua valitsemaan hauskan ja kevyen ohjelman. Yritä siis vältellä toiminta- tai kauhuelokuvia, ja varsinkin uutisia.

7. Hengitä syvään

nainen meditoi sängyllä

Jos et yleensä meditoi, on hengittämiseen keskittyminen hyvä tapa aloittaa. Et ehkä usko sitä, mutta sisäänhengittäminen on taitolaji ja mahtava ajatusten selvittämiseksi. Tämä harjoitus voi rauhoittaa sinua ja laittaa levottoman mielesi “lepotilaan”.

  • Voit tehdä sen istualtaan (lotus-asennossa jalat ristissä) tai sängyssä makaamalla.
  • Laita kaikki valot pois päältä ja koeta varmistaa, että ympärilläsi ei ole ääniä, jotka voisivat häiritä sinua.
  • Sulje silmät ja hengitä hitaasti nenän kautta.
  • Laske viiteen pidätellen ilmaa keuhkoissa ja hengitä hitaasti ulos suun kautta.
  • Toista harjoitus 3-4 kertaa. Huomaat, että alat tuntea olosi rauhallisemmaksi ja pystyt rentouttamaan mielesi nukkumista varten.

8. Juo teetä

Yrttiteet voivat olla todella hyödyllisiä silloin, kun aivosi kieltäytyvät antamasta sinun levätä. Voit valita rauhoittumiseen kamomilla-, virmajuuri- tai lehmusteetä.

Älä unohda, että sinun pitäisi juoda sitä tuntia ennen nukkumaanmenoa. Älä lisää sokeria, koska sillä on päinvastainen vaikutus.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.