Viisi eteeristä öljyä ja niistä saatavat hyödyt

19 heinäkuun, 2018
Jotta saat oikeasti hyötyä eteerisistä öljyistä, valitse luomuöljy synteettisen sijaan, sillä jälkimmäisessä ei ole hyödyllisiä ominaisuuksia.

Eteeristen öljyjen suosio on kasvanut viime aikoina suunnattomasti niiden hyvin terveysvaikutteiden ansiosta. Useat ihmiset käyttävät öljyjä omiin tarpeisiinsa, niitä voi käyttää useilla eri tavoilla. Kerromme tässä artikkelissa lisää eteeristen öljyjen käytöstä.

Eteeriset öljyt ja niiden käytöstä saadut hyödyt

Lue eteenpäin ja opit lisää eteerisistä öljyistä ja miten niistä voi hyötyä. Keskitymme tällä kertaa enemmän öljyjen vaikutuksiin koskien henkistä ja fyysistä terveyttä, kuin niiden kosmeettisiin ominaisuuksiin.

1. Basilika

koita eteeristä öljyä basilikasta

Monet meistä kärsivät stressistä, henkisestä väsymyksestä ja ahdistuksesta, ja meillä on useita huolia, jotka vaikuttavat henkiseen hyvinvointiimme. Eteerinen basilikaöljy auttaa yleiseen hyvinvointiin.

  • Basilika auttaa lievittämään stressistä johtuvaa päänsärkyä ja ahdistusta.
  • Se on myös voimakas rohto lievittämään migreeniä.

Lisää muutama tippa basilikaöljyä kuumaan tai kylmään kompressiin ja laita se otsallesi muutamaksi minuutiksi lievittämään tukalaa oloa. Muita samoihin oireisiin auttavia eteerisiä öljyjä ovat setripuu ja laventeli.

2. Anis

Anista suositellaan ilmavaivojen hoitoon. Käytä tätä mieluummin kuin lääkkeitä levittämällä öljyä kyseiselle alueelle. Se auttaa ilmavaivoihin ja vatsakipuun, sekä naisten kuukautiskipuihin lievittäen kipuja ja epämiellyttävää oloa.

3. Eukalyptus

eteeristä öljyä eukalyptuksesta

Vanhan kunnon keino hengitysteiden avaamiseen vilustumisoireiden tai flunssan aikana on laittaa eukalyptustippoja kuumaan veteen ja hengittää vesihöyryä. Tämä toimii yhä tänäkin päivänä.

Kuinka sitä voi käyttää?

  • Laita muutama eukalyptystippa kiehuvaan veteen suureen kattilaan.
  • Ota kattila pois liedeltä ja aseta se pöydälle pannunaluselle. Laita kattilan päälle riittävän suuri pyyheja laita pääsi sen alle. Hengitä kattilasta nousevaa kuumaa vesihöyryä. Älä polta itseäsi.
  • Suositeltava aika höyryhengitykselle on noin 5-10 min. Eukalyptusvesihöyry avaa hengitysteitä ja auttaa hengittämään paremmin.

Timjamia voi käyttää samaan tarkoitukseen.

4. Minttu

Mintussa on henkistä hyvinvointia vahvistavia ominaisuuksia. Monilla meistä on pakonomaisia tai nalkuttavia ajatuksia, jotka aiheuttavat ahdistusta ja estävät nauttimasta jokapäiväisestä elämästä.

Nauti rentouttavasta kylvystä lisäämällä siihen eteeristä minttuöljyä ja ajatuksesi ja mielesi selkiintyvät. Tämä auttaa kun sinulla on huono päivä tai et pysty ajatelemaan selvästi.

Lisää mintusta: Minttuteen lukuisat terveysominaisuudet

5. Jasmiini

jasmiinin eteeristä öljyä

Eteeristä jasmiiniöljyä pidetään lemmenlääkkeenä ja sitä suositellaan käyttämään hierontaöljyssä kun hierot kumppaniasi. Se on erinomainen hierontaöljyn korvike. Jasmiini virkistää ja kohottaa mielialaasi. Kokeile jasmiinia kun motivaatiosi on karkuteillä ja olet vetämätön tai muuten vain allapäin.

Eteerisillä öljyillä ei ole huonoja vaikutuksia

Eteeristen öljyjen hyvä puoli on se, että niillä ei ole sivuvaikutuksia. Niistä saa vain positiivisia vaikutuksia. Ne ovat vaarattomia silloinkin, kun et huomaa niiden vaikuttavan. Eteerisiä öljyjä voi laittaa diffuuseriin, jotka ovat hyvin suosittuja nykyisin. Öljyä voi sekoittaa kosteusvoiteeseen ja levittää suoraan iholle tai laittaa muutama tippaa veteen pieneen suihkepulloon.

Hoida päänsärkyä hieromalla öljyä päänahkaan tai otsaan, ja kipu lievittyy. Oletko jo kokeillut eteerisiä öljyjä? Onko sinulla niistä hyviä kokemuksia?