Viipale papaijaa päivässä - saat lukuisat hyödyt

Papaijan hyödyt ovat sekä sisäiset että ulkoiset, sillä sen lisäksi että tämä hedelmä parantaa ruoansulatustasi sekä vahvistaa vastustuskykyäsi, se auttaa myös tehokkaasti estämään soluille aiheutuvaa vahinkoa.
Viipale papaijaa päivässä - saat lukuisat hyödyt

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Papaija on trooppinen hedelmä, joka on alun perin lähtöisin Meksikosta ja Väli-Amerikasta, ja sitä viljellään nykypäivänä monissa muissakin maailman osissa. Papaijan terveyshyödyt ovat niin suuret, että jo yksi viipale papaijaa päivittäin tekee eron – lue lisää papaijan ihmeellisistä ominaisuuksista!

Miksi kannattaa syödä viipale papaijaa joka päivä?

Sitä pidetään yhtenä kaikkein terveellisimmistä tuotteista, joita kaupoista voi löytää, sillä papaijassa on erittäin runsaasti ravinteita ja muita hyödyllisiä tekijöitä kehon hyvinvoinnin kannalta.

Se sisältää sokereita, jotka imeytyvät elimistöön helposti, ja ne ovat hyvä energianlähde jo pian papaijan nauttimisen jälkeen. Tämän lisäksi papaijassa on vain hyvin vähän kaloreita, mutta siinä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja entsyymejä, jotka liittyvät tärkeisiin terveyttä ylläpitäviin toimintoihin.

Kaikkein yllättävin uutinen on varmasti se, että saat kaikki nämä hyödyt jo syömällä yhden viipaleen papaijaa päivittäin.

Tällä kertaa haluamme kertoa papaijan loistavista hyödyistä tarkemmin – jatka lukemista ja saat tietää, mitä kaikkea tämä hedelmä voi kehosi hyvinvoinnin eteen tehdä!

Papaijasta saat runsaasti tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja

papaijan terveyshyödyt

Papaija on merkittävä antioksidanttiominaisuuksia käsittävien vitamiinien lähde, kuten esimerkiksi A-, C- ja E-vitamiinien. Tästä hedelmästä saat myös B-monivitamiineja ja elintärkeitä mineraaleja, kuten kaliumia, magnesiumia ja kuparia.

Nämä ravinteet tukevat solujen uudelleenluonnin prosessia sekä auttavat estämään sitä vahinkoa, jonka aiheuttavat vapaat radikaalit.

Se parantaa ruoansulatuksen terveyttä

Tämän hedelmän runsas kuidun määrää tekee siitä yhden parhaista vaihtoehdoista, mikäli haluat parantaa ruoansulatustasi, sekä välttää ummetusta.

Itse asiassa yksi viipale papaijaa voi vastata neljäsosaa päivittäisestä kuidun tarpeesta – siitä määrästä, joka tarvitaan jotta keho voisi toimia parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun lisäät papaijaa ruokavalioosi, saat apua ruoansulatusjärjestelmän puhdistamiseksi sekä säännöllisyyden lisäämiseksi suolen toiminnassa.

Se tukee proteiinien käsittelyä ruoansulatuksessa

viipale papaijaa päivässä pitää vatsan kunnossa

Tämä vaikutus on sen ansiota, että papaijassa on entsyymiä nimeltään papaiini, joka helpottaa proteiinien hajottamista ilman, että se muuttaisi sitä bakteerikasvustoa, joka suojelee suolistoasi.

Se vähentää tulehtuneisuutta

Papaiini ja toinen entsyymi, joka tunnetaan nimellä chymopapain, tuottavat kehossa tulehtuneisuutta torjuvan vaikutuksen sekä vähentävät riskiä saada kroonisia sairauksia.

Nämä papaijan ominaisuudet voivat olla loistava lisä sellaisiin hoitoihin, joilla pyritään vähentämään tulehtuneisuutta, kuten esimerkiksi nivelreumaa, edeemaa, kihtiä ja monia muita saman tyyppisiä häiriöitä.

Se vahvistaa vastustuskykyäsi

viipale papaijaa auttaa vastustuskykyä

A- ja C-vitamiini, joita löytyy papaijan hedelmälihasta suurissa määrissä, auttavat vahvistamaan vastustuskykyä sekä estävät tulehdusten syntyä.

Säännöllinen papaijan syönti luo suojaavan muurin viruksia ja bakteereja vastaan, jotka aiheuttavat vilustumista, flunssaa ja muita hengitysteiden sairauksia.

Se suojaa näkökykyä

Beetakaroteeni, joka on papaijasta löytyvä antioksidantti, suojaa näkökykyä sekä auttaa estämään tiettyjä sairauksia, kuten silmäpohjanrappeumaa ja kaihia.

Jos nautit kolme annosta tätä hedelmää päivittäin, voit parantaa silmiesi terveyttä sekä vähentää niitä riskejä, jotka liittyvät vapaiden radikaalien vaikutuksiin kehossasi.

Se estää verihyytymiä kehittymästä

Verihyytymät voivat hidastaa verenkiertoa sekä tukkia valtimot. Itse asiassa vakavissa tapauksissa ne voivat johtaa jopa sydänkohtaukseen tai halvaukseen.

Onneksi papaija kuitenkin sisältää ainetta nimeltä fibriini, joka parantaa veren virtausta sekä vähentää veren hyytymistä.

Se torjuu stressiä

Pieni annos papaijaa joka päivä ei ainoastaan takaa että ruoansulatuksen toiminta on terveempää, vaan lisäksi voit näin vähentää riskiäsi kärsiä stressistä.

C-vitamiini hidastaa kortisolin tuotantoa, ja se auttaa lisäämään tunnetta hyvinvoinnista.

Se on hyväksi ihon kannalta

naisen terve iho

Papaijan sisältämät aktiiviset yhdisteet ovat olleet kaupallisessakin käytössä monien kosmeettisten voiteiden, naamioiden ja hiustenhoitoon tarkoitettujen tuotteiden valmistuksessa.

E-vitamiinin merkittävä määrä on erityisen loistava papaijan ominaisuus, sillä kyseinen antioksidantti estää solujen vahingoittumista sekä torjuu ennenaikaisten ryppyjen kehittymistä. Beetakaroteeni auttaa lisäksi saavuttamaan yhtenäisemmän, sileämmän ja näppylättömän ihon.

Sekä C- että E-vitamiini lisäävät kehon tuottamaa kollageenia, ja ne pitävät ihon kiinteänä ja nuorekkaana.

Tämän kaiken lisäksi papaijan sisältämät eteeriset öljyt säilyttävät ihon luonnollisen kosteuden sekä vähentävät niitä oireita, jotka liittyvät esimerkiksi ekseemaan ja psoriasikseen.

Saat nämä hyödyt käyttämällä papaijaa paikallisesti, tai vaihtoehtoisesti nauttimalla sitä sellaisenaan tai smoothieiden osana.

syö viipale papaijaa päivittäin

Onko papaija jo osa säännöllistä ruokavaliotasi? Mikäli ei, tee tästä hedelmästä mitä pikimmiten osa rutiinejasi – nyt kun tiedät, kuinka paljon hyötyjä sillä on, kannattaa tarttua heti tilaisuuteen ja ottaa kotiin myös yksi papaija, kun seuraavan kerran käyt kaupassa.

Et tule katumaan – voit kohentaa hyvinvointiasi niin sisäisesti kuin ulkoisestikin syömällä vain viipale papaijaa joka päivä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.