Logo image
Logo image

Viikon ajan hunajaa ja valkosipulia tyhjään vatsaan

3 minuuttia
Jotta voisit saada tästä hoidosta merkittäviä hyötyjä terveydellesi, molempien ainesten tulisi olla mahdollisimman hyvälaatuisia. Lisäksi on tärkeää pitää kiinni terveellisestä elämäntyylistä.
Viikon ajan hunajaa ja valkosipulia tyhjään vatsaan
Viimeisin päivitys: 04 marraskuuta, 2018

Kokeile hunajaa ja valkosipulia viikon ajan kuurina ja huomaa niiden lukuisat terveyshyödyt. Valkosipuli on yksi eniten käytetyistä raaka-aineista ruoanlaitossa ympäri maailmaa. Valkosipulin voimakas, erityinen maku on helppo yhdistää muiden mausteiden makuun.

Sen lisäksi, että valkosipuli on mahtava tuote keittiössä, sitä on käytetty jo vuosisatojen ajan monen tyyppisten terveysongelmien hoidossa.Valkosipulin hoitavat ominaisuudet ovat hyväksi niin kehon tulehtuneisuuden, kroonisten tautien sekä tartuntatautien hoidossa.

Some figure

Moni valkosipulin hyödyistä tulee sen sisältämästä allisiinista, joka on luonnon oma antibioottinen yhdiste. Se auttaa hallitsemaan kohonneita kolesterolitasoja ja verenpainetta, sekä lievittää monia muita sydämeen ja verisuoniin liittyviä ongelmia.

Lisäksi valkosipulia käytetään hoitona ruoansulatuksen ja hengitysteiden pulmiin. Se on tehokas apu myös sienten torjunnassa. Itse asiassa valkosipulilla on tulehtuneisuutta torjuvia ominaisuuksia ja se sisältää runsaasti antioksidantteja. Se onkin mahtava lisä niin niveltulehduksen, syövän kuin diabeteksen hoidossa.

Ravitsemukseen erikoistuneet asiantuntijat suosittelevat, että valkosipulia kannattaa syödä raakana, jotta sen aktiiviyhdisteiden teho säilyisi. 

Tässä artikkelissa esittelemme hoidon, jonka pääosassa on hunajaa ja valkosipulia. Suosittelemme tämän seoksen nauttimista viikon verran tyhjään vatsaan. Kokeile itse ja totea tämän lääkinnällisen kasvin mahtava tehokkuus!

Valkosipuli parantaa verenkiertoa

Some figure

Valkosipulin sisältämät rikkiyhdisteet yhdistettyinä hunajan ainesosiin ovat erittäin hyväksi ihmisen verenkierrolle. Molemmat näistä tuotteista estävät hyytymistä ja samalla ne vahvistavat suoniasi, jotta voisit torjua esimerkiksi suonikohjujen syntyä sekä verisuonitukoksia.

Alentaa verenpainetta

Korkea verenpaine on sairaus, joka voi uhata sydämen ja verisuonten terveyttä vakavalla tavalla. Tätä ongelmaa torjuaksesi, syö hunajaa ja valkosipulia tyhjään vatsaan joka päivä viikon ajan.

Hillitsee huonoa kolesterolia

Some figure

Kun valkosipulia murskataan, siitä vapautuu allisiinia, joka auttaa puhdistamaan verenkiertoa sekä poistaa kehosta liiallista kolesterolia. Valkosipuli on myös mahtava tapa pitää elimistön triglyseriditasot alhaisina.

Vähentää tulehtuneisuutta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että moni kroonisista terveysongelmista on yhteydessä kehon epätasapainotiloihin, jotka saavat aikaiseksi tulehtuneisuutta.

Sekä valkosipuli että hunaja torjuvat tulehtuneisuutta sekä toimivat luonnollisina kipulääkkeinä esimerkiksi niveltulehduksen, nesteen kertymisen ja lihasten ongelmien osalta.

Vahvistaa vastustuskykyä

Hunajan ja valkosipulin mikrobeja ja sieniä torjuvat ominaisuudet ovat loistava apu, kohentaaksesi vastustuskykyäsi. Molemmat näistä raaka-aineista lisäävät kehosi kykyä torjua viruksia, bakteereja ja kaiken tyyppisiä taudinaiheuttajia.

Torjuu yskää

Some figure

Aiheutuipa yskäsi bakteeritulehduksesta tai viruksesta, ei ole mitään parempaa hoitoa kuin helposti valmistettavissa oleva siirappi, jossa on hunajaa ja murskattua valkosipulia.

Tämä seos rauhoittaa ärtynyttä kurkkua, ja se toimii myös yskänlääkkeenä, joka stimuloi liman poistumista.

Nopeuttaa toipumista flunssasta ja vilustumisista

Kaikki flunssien ja vilustumisten oireet voidaan saada lievemmiksi, kun otat avuksesi tämän luonnollisen hoidon. Se auttaa torjumaan viruksia sekä stimuloi kehon vasta-aineiden tuotantoa – nämä ovat vastuussa hengitysteiden suojelemisesta.

Kuinka tätä luonnollista hunaja-valkosipulihoitoa valmistetaan?

Some figure

Jotta voit hyötyä kaikista valkosipulin ja hunajan ominaisuuksista yllä kuvaamamme mukaisesti, suosittelemme ostamaan luomutuotteita.

On tietysti helppoa löytää halpoja vastineita kaupoista, mutta niiden ravinnepitoisuus on usein huono, sillä ne eivät ole 100-prosenttisesti “sitä itseään” ja sisältävät joskus paljon sokeria.

Ainekset

  • 2,4 dl hunajaa
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 1 kannellinen lasipurkki

Valmista hoito

  • Paloittele valkosipuli pieniksi osiksi tai käytä esimerkiksi valkosipulipuristinta.
  • Kaada hunaja lasipurkkiin, ja sekoita se valkosipulin kanssa.
  • Sulje kansi ja laita purkki pimeään paikkaan viikon ajaksi.
  • Tämän ajan kuluttua sinulla on käsissäsi terveellinen ja täyteläinen siirappi.

Kuinka hoito nautitaan?

  • Nauti seosta ruokalusikallinen ennen aamiaista joko sellaisenaan, tai laimennettuna lämpimään (ei kuumaan!) veteen.
  • Ota seosta joka päivä seitsemän päivän ajan, ja odota muutama viikko. Toista sitten viikon kuuri uudelleen.
  • Säilytä hunaja ja valkosipuli huoneenlämmössä, jotta vältyt seoksen kiteytymiseltä.

Huomioi, että tämän hoidon vaikutukset vaihtelevat, sillä ne riippuvat myös henkilön päivittäisistä elintavoista.

Jos siis esimerkiksi jatkat sellaisen ruokavalion noudattamista, jossa on paljon tyydyttynyttä rasvaa, sokereita ja muita epäterveellisiä tekijöitä, et tule näkemään toivottuja muutoksia terveydentilassasi tai hyvinvoinnissasi vaikka noudattaisit tätä hunajaa ja valkosipulia sisältävää kuuria.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.