Logo image
Logo image

9 parasta luonnollista kipulääkettä

3 minuuttia
9 parasta luonnollista kipulääkettä
Viimeisin päivitys: 11 maaliskuuta, 2019

Kipulääkkeiden tavoite on helpottaa tai estää kipuja missä tahansa kehon osassa, erityisesti päässä, lihaksissa ja nivelissä. Apteekeissa on saatavilla erilaisia kipulääkkeitä, mutta kotoakin löytyy monia vaihtoehtoja. Opi tästä artikkelista, mitkä ovat parhaat luonnolliset kipulääkkeet.

Parhaat luonnolliset kipulääkkeet

1. Oliiviöljy

Oliiviöljy on yksi niistä parannuskeinoista, joita luonto antaa meille monia kipuja ja sairauksia varten. Sinun pitäisi aina käyttää extra virgin -laatua, joka on terveellisempää kuin “tavallinen” vaihtoehto. Sitä löytyy nykyään helposti mistä tahansa marketista, mutta jos haluat luomua, käy lähimmässä luontaistuotemyymälässä kysymässä.

Some figure

Tässä öljyssä on luonnollista ainetta, joka toimii samalla lailla kuin ibuprofeeni ja muut ei-steroidiset tulehduslääkkeet. Tutkimukset ovat osoittaneet, että oliiviöljy on vertailukelpoinen näiden lääkkeiden kanssa, koska se pystyy vähentämään kipua.

Hyvät uutiset ovat, että luonnollisissa hoitokeinoissa on myös vähemmän terveysriskejä, kuten se että ne eivät aiheuta veritulppia, Alzheimeria tai syöpää (henkilöille, jotka käyttävät jatkuvasti tämänkaltaisia kemiallisia lääkkeitä).

2. Kurkuma

Tämä mauste sisältää kurkumiinia, joka on yksi parhaista luonnollisista kipulääkkeistä, ja joka auttaa lopettamaan kivun vartalossasi ja myös taistelee tulehdusta vastaan. Voit käyttää sitä apteekin lääkkeiden sijaan ilman mitään sivuvaikutuksia.

Kuten useat tutkimukset ovat osoittaneet, kurkuma voi auttaa myös lopettamaan nivelreumakipuja “peruuttamalla” välittäjäaineet, jotka on lähetetty aivoista.

Some figure

Ehdotettu annos kurkumaa on noin 600 mg päivässä, joka sinun tulisi jakaa kolmeen osaan saadaksesi parhaan vaikutuksen.

3. Kalaöljy

Koska kalaöljy sisältää Omega-3 -rasvahappoja, se voi estää tulehduksellisten kemiallisten aineiden tuotantoa, kuten leukotrieeneja ja sytokiineja, jotka aiheuttavat paljon voimakasta kipua ja ovat myös yksi niveltulehduksen aiheuttajista.

Luonnolliset kipulääkkeet: kalaöljy

Kalaöljyn käyttäminen voi vähentää huomattavasti Crohnin taudin vakavuutta. Se voi myös auttaa henkilöitä pääsemään eroon riippuvuudestaan steroideihin ja muihin lääkkeisiin, jotka vaativat aina vain suurempia ja suurempia annoksia kivun ilmetessä.

4. Mustikat

Tässä sinertävässä, pienessä, herkullisessa marjassa on monia ominaisuuksia. Ne ovat loistavia tulehduksen estäjiä, koska niissä on paljon antioksidantteja. Antioksidantit eliminoivat vapaita radikaaleja, jotka ovat vastuussa tulehduksesta tai limasta ruuansulatuksessa. Tämä aiheuttaa vatsahaavoja, virtsateiden infektioita tai huonoa ruuansulatusta, muiden sairauksien lisäksi.

Some figure

Tutkimukset osoittavat, että syömällä pari desiä mustikoita päivässä voit ehkäistä esimerkiksi lähes 60 % virtsatietulehduksista. Ne ovat myös loistavia puhdistamaan verta sekä vähentämään tulehdusta, ja ne auttavat diabetes-potilaita alentamaan verensä sokeritasoa.

5. Viinirypäleet

Viinirypäleet auttavat selkäkipujen hoidossa, joka on tyypillistä nykyajan yhteiskunnassa tietokoneen käytön sekä television edessä röhnöttämisen vuoksi. Viinirypäleiden tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet lisäävät veren virtausta lantion alueella, mikä parantaa kiputuntemuksia.

Some figure

Tutkimukset osoittavat, että päivittäinen annos, jonka avulla voidaan hyötyä viinirypäleiden eduista, on 1 kupillinen eli noin 2,5 desilitraa. Tämä helpottaa selän, niskan, hartioiden tai vyötärön kipua.

6. Kaura

Kauralla on monia ominaisuuksia, minkä vuoksi ehdotamme, että nautit sitä aamupalalla maidon, appelsiinimehun ja jogurtin kanssa. Se on todella hyvä tulehduksia vastustava tuote naisille, koska se vähentää tulehduksia lantion alueella kuukautisten aikana.

Some figure

Se on myös täydellinen ja kokonainen ruoka, joka kerää suuren määrän sinkkiä kehoon, mikä tuo paljon helpotusta niille jotka kärsivät endometrioosista. Voit käyttää sitä myös lihan, kanan, kasvisten salaattien tai keittojen kanssa.

7. Valkosipuli

Valkosipulilla on tuhat ja yksi ominaisuutta, joista yksi on kipujen lievittäminen. Se auttaa parantamaan kiputasoja, joista nivelesi kärsivät niveltulehduksen vuoksi.

Jotta saisit siitä kaiken hyödyn irti, kuori valkosipulinkynsi ja kuumenna se ruokalusikallisessa öljyä. Laita se kipeälle alueelle ja anna sen vaikuttaa. Huomaat jo pian, että epämukavuus ja kipu häviävät ja olosi helpottuu.

Some figure

Voit käyttää valkosipulia myös poskihampaan kivun hoitamiseen. Tässä tapauksessa murskaa kolme valkosipulinkynttä ja sekoita pieneen määrään suolaa. Laita se kipeään hampaaseen ja anna olla muutamia minuutteja. Sylki, jota se muodostaa ja mehu, jota valkosipuli vapauttaa, antaa sinun sanoa hyvästit hammaskivulle (mikä on yksi pahimmista olemassa olevista kivuista). Hammaskivun syy täytyy kuitenkin käydä selvittämässä hammaslääkärin luona.

8. Omenaviinietikka

Omenaviinietikka on monikäyttöinen tuote keittiössä, ja se on myös loistava kipulääke. Sillä on emäksisiä vaikutuksia, jotka kulkevat läpi koko vartalosi. Se on uskomaton apu kiireisessä elämässä. Omenaviinietikka helpottaa happoisuutta ja tulehdusta vatsan yläosassa.

Some figure

Jotta hyötyisit sen eduista, sekoita ruokalusikallinen etikkaa kupilliseen vettä. Juo se kun sinulla on happorefluksi, ja saat loistavia tuloksia.

9. Kamomilla

Kamomillatee on hyvä keino vähentää tulehdusta lihaksissa ja myös rauhoittaa hermoja. Sillä on suuri määrä ominaisuuksia kehoasi varten. Se auttaa sinua helpottamaan selkä-, niska- ja vyötärökipua.

Some figure

Juo kolme kuppia kamomillateetä päivän aikana tai illalla. Huomaat, kuinka lihaksiasi ja niveliäsi ei satu tuskin ollenkaan.

Kuvakokoelma: delfina basterrica, Smabs Sputzer, Steven Jackson, Alpha, Daniella Segura, Anders Ljungberg, Wiennat Mongkulmann, David Pursehouse, veganbaking.net, Valter Wei.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Caballero-Gutiérrez, L., & Gonzáles, G. F. (2016). Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta Médica Peruana, 33(1), 50-64.
  • de Cos, P. S., & Pérez-Urria, E. (2014). Cúrcuma I (Cúrcuma Longa L.). Reduca (Biología), 7(2).
  • Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research. Alternative medicine review, 14(2).
  • Puertollano, M., Puertollano, E., Álvarez de Cienfuegos, G., & De Pablo, M. A. (2010). Aceite de oliva, sistema inmune e infección. Nutrición Hospitalaria, 25(1), 1-8.
  • Basu A, Du M, Leyva MJ, Sanchez K, Betts NM, Wu M, Lyons TJ. Blueberries Decrease Cardiovascular Risk Factors in Obese Men and Women with Metabolic Syndrome. The Journal of Nutrition 2010; 140 (9): 1582-1587. Available at: https://doi.org/10.3945/jn.110.124701.
  • Vélez-Marín, M., Uribe-Velásquez, L. F., & Souza, M. I. L. (2012). Papel del resveratrol de uva como antioxidante. Revista luna azul, (34), 240-256.
  • García Bacallao, L., Rojo Domínguez, D. M., García Gómez, L. V., & Hernández Ángel, M. (2002). Plantas con propiedades antiinflamatorias. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas, 21(3), 214-216.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.