Logo image
Logo image

Viherkasviksista ja hampusta valmistettu proteiinijuoma

2 minuuttia
Viherkasviksista ja hampunsiemenistä valmistettu juoma on mielenkiintoinen tapa saada hyviä Omega-3 -rasvahappoja ja proteiinia. Tässä artikkelissa kerromme kuinka hyödynnät niitä terveellisessä proteiinijuomassa!
Viherkasviksista ja hampusta valmistettu proteiinijuoma
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Viherkasviksista ja hampusta valmistettu proteiinijuoma voi täydentää ruokavaliota, mikäli pyrit saamaan lihasmassaa tai ylläpitämään tervettä painoa. Se ei ainoastaan edistä lihasten toipumista, vaan on myös virkistävä ja auttaa hallitsemaan ahdistusta.

Tästä juomasta on tullut suosittu urheilijoiden ja kuntoilijoiden keskuudessa, sillä se on tapa saada “ylimääräistä” proteiinia turvautumatta kaupallisiin lisäravinteisiin. Juoman orgaanisten ainesosien yhdistelmän johdosta se edistää hyvinvointia ilman, että lisäät liikaa kaloreita ruokavalioon.

Viherkasviksista ja hampusta valmistetun juoman hyödyt

Sen lisäksi, että tämä juoma auttaa lihasten rakentamisessa ja toipumisessa, on sillä myös muita terveyshyötyjä. Sen säännöllinen juominen auttaa sinua kohtaamaan kehon proteiinitarpeen parantaen siten sen toimintaa.

Proteiinit ovat makroravinteita, jotka ovat osa kehon päärakenteita. Ne vaikuttavat muun muassa metaboliseen toimintaan, hormonien eritykseen ja lihaksiin. Niiden imeytyminen on siis hyvä tapa ehkäistä sairauksia sekä ylläpitää tervettä painoa.

Some figure

Hampunsiemenet tunnetaan niiden sisältämästä proteiinista, luonnollisista antioksidanteista sekä terveellisistä rasvoista.

Tässä erityisessä tapauksessa proteiineja saadaan kuitenkin pääosin hampunsiemenistä, helposti sulatettavasta kasviksesta, joka ei sisällä gluteenia. Nämä siemenet puolestaan tarjoavat Omega-3 -rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka ovat tärkeitä kunnossa pysymisen kannalta.

Kun yhdistät ne viherkasviksiin, saat vähäkalorisen juoman, jonka voit lisätä mihin vain ruokavalioon. Sen juominen lisää energiatasoa, hillitsee ruoanhimoa sekä ylläpitää lihasmassaa, varsinkin suuren intensiteetin liikuntaharjoituksia tekevillä ihmisillä.

Kokeile!

Suosittelemme sinua myös lukemaan: Terveelliset ja proteiinipitoiset pirtelöt

Viherkasviksista ja hampusta valmistettu proteiinijuoma

Some figure

Suosittelemme sinua käyttämään tämän juoman valmistuksessa kasvimaitoa sekä niitä hedelmiä ja vihanneksia, joista pidät eniten.

Valmistaaksesi proteiinijuoman viherkasviksista ja hampusta, käytä terveellisiä ainesosia, kuten banaania, joka auttaa lisäämään energiatasoa. Suosittelemme myös käyttämään herkullista mantelimaitoa, joka sisältää Omega-3 -rasvahappoja ja aminohappoja.

Ainesosat

 • 2 kypsää banaania
 • 5 lehtikaalin lehteä
 • 1 rkl tahinia
 • 2 rkl hampunsiemeniä
 • 5 dl mantelimaitoa
 • 60 g gojimarjoja
 • Pilkottuja pähkinöitä ja hampunsiemeniä (koristeluun)

Valmistus

 • Kuori ensin kypsät banaanit ja leikkaa ne paloiksi.
 • Huuhtele lehtikaalin lehdet hyvin ja laita ne tehosekoittimeen.
 • Lisää banaanit ja mantelimaito.
 • Sekoita tehosekoittimessa 15-20 sekuntia, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin.
 • Lisää sitten ruokalusikallinen tahinia, hampunsiemenet ja gojimarjat.
 • Jatka sekoittamista, kunnes juoma on tasaista ja paakutonta.
 • Tarjoile proteiinijuoma ja koristele se pähkinöillä ja siemenillä.
 • Juo heti, ennen treeniä tai treenin jälkeen. Halutessasi voit juoda sitä välipalaksi.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Runsasproteiininen kanapurilainen

Mielessä pidettäviä asioita

Tämä proteiinijuoma on vain täydennys ruokavalioon. Et voi juoda sitä korvataksesi ruokia tai muita ravintolisiä. Vaikka onkin totta, että se auttaa ylläpitämään lihasmassaa ja painoa, ei sillä ole mitään ihmevaikutusta.

Tämä selvennys on tärkeää, sillä monet kuluttajat uskovat virheellisesti, että he voivat juoda tällaisia juomia aterian korvikkeena. Itse asiassa monet jopa ajattelevat, että nämä juomat riittävät kunnon ylläpitämiseen.

Ole varovainen! Vaikka ne ovatkin terveellisiä, eivät proteiinijuomat tehoa yksinään. On tärkeää täydentää niiden juomista terveellisellä ruokavaliolla sekä liikunnalla lihasmassan rakentamiseksi, ylipainoa vastaan taistelemiseksi ja muiden etujen saamiseksi.

Haluaisitko valmistaa tämän juoman kotona?

Kuten kerroimme aikaisemmin, on kyseessä hyvä tapa lisätä “ylimääräistä” proteiinia ruokavalioon. Siinä on myös muita terveellisiä ainesosia, jotka täydentävät ruokavaliota ja edistävät hyvinvointia. Nauti juomasta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Wu, G. (2016). Dietary protein intake and human health. Food and Function. https://doi.org/10.1039/c5fo01530h
 • Elleuch, M., Besbes, S., Roiseux, O., Blecker, C., & Attia, H. (2007). Quality characteristics of sesame seeds and by-products. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.09.008
 • Moazzami, A. A., Haese, S. L., & Kamal-Eldin, A. (2007). Lignan contents in sesame seeds and products. European Journal of Lipid Science and Technology. https://doi.org/10.1002/ejlt.200700057
 • Slavin, J. L., & Lloyd, B. (2012). Health Benefits of Fruits and Vegetables. Advances in Nutrition. https://doi.org/10.3945/an.112.002154

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.