Logo image
Logo image

Verenkierron vilkastaminen neljällä luontaishoidolla

2 minuuttia
Jotkut luontaishoidot voivat auttaa verenkierron vilkastamisessa. Tutustu niihin ja niiden valmistustapaan tässä artikkelissa.
Verenkierron vilkastaminen neljällä luontaishoidolla
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jos jalkojasi jomottaa väsymyksestä, katso näitä neljää tehokasta luontaishoitoa joilla verenkierron vilkastaminen onnistuu helposti. Lisäksi ne lievittävät kipua ja epämukavuuden tunnetta sekä parantavat hyvinvointia.

Usein huonoon verenkiertoon liittyy perinnöllinen osatekijä, mutta ongelman laukaisevat silti tietyt syyt. Yksi näistä syistä on liian pitkä seisominen, mutta toisaalta myös liian pitkään istuminen voi olla haitallista verenkierron kannalta.

Onneksi epämukavuuden tunnetta voi vähentää monilla lääkkeillä ja voiteilla. Jos etsit jotakin luonnonmukaisempaa ja kätevämpää vaihtoehtoa, tämä artikkeli on sinulle. Katsotaan, kuinka verenkierron vilkastaminen onnistuu neljän luontaishoidon avulla!

1. Helli jalkojasi

Some figure

Ensimmäinen verenkiertoa vilkastava luontaishoito tuo miellyttävän rentouden tunteen jalkoihin. Jos joudut työsi puolesta seisomaan liian pitkiä aikoja, tämä luontaishoito on sinulle.

Korkokenkien käyttö tai paikallaan pysyminen seistessä lisää epämukavuutta entisestään. Yksi jalkojen verenkiertoa heikentävä tekijä on tietysti myös passiivinen elämäntapa.

Jotta verenkierto ei kärsisi, voit kotiin päästyäsi kiehauttaa hieman vettä, jossa on salviaa ja viiniköynnöstä. Näillä kahdella kasvilla on nestettä poistavia ominaisuuksia.

Kun vesi kiehahtaa, ota lämpö pois päältä ja anna hautua muutaman minuutin. Siivilöi neste saaviin ja upota jalat siihen. Kesäaikaan voit lisätä veteen jäätä.

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: 7 parasta tapaa parantaa jalkojen huonoa verenkiertoa

2. Verenkierron vilkastaminen haudukkeella

Verenkierron vilkastaminen onnistuu luonnollisesti myös haudukkeilla. Jos et ehdi arkena antamaan hemmottelua jaloillesi, voit hyödyntää aterioiden välistä aikaa ja juoda seuraavan haudukkeen.

On tarpeen korostaa, että jos tämän tekee yhtä aikaa edellisen luontaishoidon kanssa, tulokset ovat vielä parempia. Haudukkeen voi juoda milloin vain, tosin paras ajankohta on aterioiden välillä, kuten jo mainitsimme.

Ainekset

 • Viiniköynnöstä
 • Valkopeippiä
 • Minttua
 • Timjamia
 • Anista
 • Sitruunamelissaa

Ohjeet

 • Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan hellalle.
 • Kun vesi kiehuu, anna hautua.
 • Juo hauduke lämpimänä.

3. Verenkierron vilkastaminen neidonhiuspuulla

Some figure

Huonon verenkierron vilkastaminen onnistuu myös neidonhiuspuulla. Se on ihan ehdoton lääkekasvi tähän ongelmaan, sillä se laajentaa verisuonia, mikä edistää veren kulkeutumista sujuvasti suonten läpi.

Paras keino nauttia neidonhiuspuuta on kapseleina. Niitä löytyy kaikista luontaistuotekaupoista tai apteekeista. Ennen tämän hoidon käyttöä on kuitenkin tärkeää kysyä neuvoa ensin lääkäriltä, erityisesti jos olet raskaana oleva nainen, sillä neidonhiuspuun käyttö saattaa aiheuttaa tällöin vakavia terveysongelmia tai unettomuutta.

Kapselit on helppo nauttia missä vain, sillä et joudu valmistamaan mitään. Niitä kannattaakin pitää aina mukana ja ottaa aina tarvittaessa.

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Paranna jalkojen verenkiertoa ravinnon avulla

4. Verenkierron vilkastaminen tuorepuristetuilla mehuilla

Some figure

Viimeisin luontaishoito heikkoon verenkiertoon on varsin maukas, erityisesti kuumina kesäpäivinä. Mehuja voi valmistaa monista eri hedelmistä itse, eli voit juoda vaikka joka päivä eri mehua.

Alla on joitakin tehokkaimmista yhdistelmistä:

 • Vesimeloni ja sitruuna
 • Porkkana ja selleri
 • Appelsiini ja persilja
 • Punajuuret ja appelsiini

Näitä mehuja voi juoda pitkin päivää, jopa aterioiden yhteydessä. Niitä voi nauttia vaikka aamulla ja tehdä aamupalasta näin paljon ravitsevamman.

Pidä nämä asiat mielessä

Verenkierron vilkastaminen edellyttää myös muita toimenpiteitä näiden luontaishoitojen ohella. Paljon istuvien kannattaa pyrkiä liikkumaan ja paljon seisovien siirrellä painoa jalalta toisella. Lisäksi on suositeltavaa mennä lääkärin pakeille. Lääkäri voi määrätä jokaiselle potilaalle juuri oikean hoidon verenkierron parantamiseen.

Kärsitkö huonosta verenkierrosta? Oletko kokeillut näitä luontaishoitoja tai saanut apua muista hoidoista?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.