Tuorepuristettujen mehujen munuaisia puhdistava vaikutus

Mikäli aloitat päiväsi yhdellä näistä mehuista, pääset eroon elimistöön kertyneestä turhasta nesteestä ja kohotat samalla energiatasoasi. Myös lämpö munuaisten läheisyydessä on yksi keino kohentaa terveyttä ja hyvinvointia.
Tuorepuristettujen mehujen munuaisia puhdistava vaikutus

Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Halautko puhdistaa munuaisia ja kohottaa energiatasoasi? Jos haluat nauttia hyvästä terveydestä, on sinun ehdottomasti kiinnitettävä huomioita sisäelimiisi, syötävä hyvin ja toisinaan nauttia ravinteita, jotka auttavat elimistöä puhdistamaan itseään, erityisesti lomien ja juhlapäivien jälkeen.

Tässä artikkelissa selitämme, miksi on niin tärkeää puhdistaa munuaisia ja miten sen voi tehdä juomalla erilaisia vastapuristettuja hedelmä- ja vihannesmehuja, jotka ovat terveysvaikutustensa lisäksi myös yllättävän herkullisia.

Miksi munuaisia kannattaa puhdistaa?

Munuaisesi ovat sisäelin, joka on vastuussa veresi puhdistamisesta mahdollisesti harmillisista aineista poistaen ne elimistöstä virtsan kautta. Lisäksi ne auttavat säännöstelemään elimistön nestekertymää. Kyseessä on selviytymisen kannalta elintärkeä elin, josta huolehtiminen on suositeltavaa. Munuaisten tasapainoa ja hyvinvointia voi ylläpitää syömällä terveellisesti ja erityisesti puhdistamalla elimistöä erilaisilla puhdistavilla ruuilla ja ravinteilla. 

Tuorepuristetut mehut

Tuorepuristetut mehut ovat helppo ja terveellinen keino saada runsaasti ravinteita lyhyessä ajassa.

Suosittelemme päivän aloittamista yhdellä näistä mehuista, joiden vaikutus alkaa näkyä jo viikon sisällä. Alat tuntemaan olosi kevyemmäksi, sillä mehu auttaa pääsemään eroon liiallisesta nesteestä elimistössä. Kun muistat puhdistaa munuaisia, olosi tuntuu energisemmältä ja pystyt paremmin vastustamaan erilaisia munuaisen vajaatoimintaan liittyviä ongelmia.

Voit valita yhden seuraavista vaihtoehdoista tai – vielä parempaa – vaihdella näiden eri vaihtoehtojen välillä. Niiden valmistus on yksinkertaista: soseuta vain kaikki ainekset tehosekoittimessa ja näin sinulla on helppo tapa puhdistaa munuaisia!

Omena-sellerimehu

Selleri on yksi parhaista virtsaneritystä lisäävistä vihanneksista ja hennon makunsa ansiosta sitä voi lisätä melkeinpä mihin tahansa mehusekoitukseen kuten esimerkiksi tähän reseptiin. Tässä tapauksessa yhdistämme sen omenaan. Omenat saavat juomassa aikaan miellyttävän, makean maun, ja koska omena sisältää runsaasti eri ainesosia, sen voi yhdistää melkeinpä mihin tahansa ruokaan. Lisäksi se auttaa vähentämään munuaisen toimintahäiriöitä. 

Ainekset:

 • Tuoreen, vihreän sellerin varsi sisältäen sen päätyosan sekä lehdet.
 • 3 omenaa (mikäli kyseessä on luomutuote, voit käyttää ne kuorineen).
 • Vapaaehtoinen: muutama mintunlehti
minttukurkkumehu

Vihersalaatti-fenkolimehu

Tämä yllättävä yhdistelmä maistuu suussasulavalta ja tarjoaa roppakaupalla hyödyllisiä ravinteita sekä uuden tavan käyttää vihersalaattia sopien siten loistavasti myös niille, joilla on vaikeuksia sulattaa tätä vihannesta.

Vihersalaatti sisältää runsaasti diureettisia eli virtsaneritystä edistäviä ominaisuuksia, jotka auttavat säännöstelemään hermojärjestelmää. Siksi se onkin täydellinen juoma iltapäivällä tai illalla nautittavaksi.

Fenkolin erityinen maku lisää juomaan ripauksen makeutta. Lisäksi fenkoli auttaa poistamaan elimistöstä tarpeetonta nestekertymää. 

Ainekset:

 • 5 lehteä viher- tai punasalaattia pestynä (vältä jäävuorisalaattia, joka ei juurikaan sisällä ravinteita).
 • Pala tuoretta fenkolin juurta
 • Teelusikallinen hunajaa
vihrea_mehu

Tomaatti-sipuli-suolavesimehu

Sipulit ovat yksi parhaimmista syötävistä munuaistesi kannalta. Tässä reseptissä yhdistetään kaliumpitoinen tomaatti tilkkaan suolavettä. Suolavesi on luonnollinen ravintolisä, joka auttaa tasapainottamaan elimistöä. 

Vaikka tämä ainesosa on suolainen, se sisältää kaikki elimistösi tarvitsemat mineraalit juuri oikeissa mittasuhteissa ja ehkäisee nesteen kertymistä auttamalla munuaisia pääsemään eroon ylimääräisistä nesteistä ja puhdistaa munuaisia.

Ainekset:

 • 4 kypsää tomaattia
 • Puolikas sipuli
 • 1 ruokalusikallinen neitsytoliiviöljyä
 • 4 ruokalusikallista suolavettä
tomaattimehu lasipurkissa

Muita vinkkejä

Munuaisesi yhdessä maksasi kanssa ovat ainoat sisäelimet jotka hyötyvät suoraan kohdistuvasta lämmöstä, sillä näillä elintärkeillä elimillä on taipumus kylmettyä. Lisäksi munuaisesi ovat vahvasti yhteydessä energiatasoosi, joten niiden lämpimänä pitäminen voi myös parantaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

Yritä kohdistaa lämpöä munuaistesi tienoille päivittäin puolen tunnin ajan lämpöpeitolla, kuumavesipullolla tai peittämällä koko alue luonnonvillalla.

Suosittelemme tätä vinkkiä erityisesti kylminä vuodenaikoina.

Lisäksi sinun tulee välttää aineita, jotka ovat haitallisia munuaisillesi:

 • Maito ja maitotuotteet
 • Valkoinen sokeri
 • Suola
 • Lääkkeet
 • On suositeltavaa vähentää nauttimiesi proteiinien määrää, erityisesti eläinperäisiä proteiineja, sillä ne rasittavat munuaisia.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Puhdista munuaiset herkullisella ja helpolla juomalla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Puhdista munuaiset herkullisella ja helpolla juomalla

Puhdista munuaiset tässä artikkelissa esittelemämme herkullisen ja helposti valmistettavan juoman avulla. Lue artikkeli ja nappaa resepti talteen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.