Vatsan turvotusta vähentävät kotikonstit

Vatsan turvotus on hyvin tavallinen arkipäivän vaiva, ja se koskettaa erityisesti naisia. Turvotusta ilmenee sen seurauksena, että useat tekijät yhdistyvät ja aiheuttavat huonon reaktion elimistössä – näitä tekijöitä ovat tietynlaiset ruoat, ylensyönti, stressi, ruoansulatuksen ongelmat, kuukautiset ja ummetus. Vaikka tämä vaiva onkin hyvin arkipäiväinen, on se monelle turhauttava, sillä se saa vatsan pömpöttämään. Lisäksi seurauksena voi olla muitakin vaivoja, kuten ärsyttävät ilmavaivat tai vatsakivut.

Jotta pystyisit paremmin estämään vatsan turvotusta, on hyvin tärkeää muuttaa tiettyjä ruokailutottumuksia sekä poistaa ruokavaliosta kokonaan sellaiset tuotteet, jotka aiheuttavat vatsan ärtymistä. Jos kuitenkin olet sitä mieltä, että omalla kohdallasi vatsan turpoamisen välttäminen on vaikeaa, on onneksi olemassa eräitä tehokkaita kotikonsteja, joiden avulla pystyt kontrolloimaan tätä ongelmaa paremmin. Jatka siis lukemista, mikäli haluat vähentää vatsasi turvonneisuutta luonnollisilla keinoilla!

Ruoat, joissa on paljon antioksidantteja

Sellaiset ruoat, joissa on runsaasti antioksidantteja, ovat avainasemassa sen kannalta, että voisit vähentää vatsasi turvotusta sekä saada litteämmän keskivartalonseudun. Näillä ruokatuotteilla on lukuisia hyötyjä terveytesi kannalta, ja on hyvin tärkeää syödä niitä säännöllisesti. Suosittelemmekin, että söisit 2-4 annosta päivässä sellaisia ruokia, joista saat paljon antioksidantteja. Näihin kuuluvat muun muassa karpalo, omena, sipuli, valkosipuli ja selleri.

Ruoat, joissa on runsaasti kuitua

Kuitua sisältävät ruoat

Hyvään ruokavalioon kuuluu aina sellaisia ruokia, joissa on paljon kuitua. Nämä ruoat auttavat sinua tehokkaasti parantamaan ruoansulatustasi, ja niiden avulla teet vatsastasi myös litteämmän. Jos kärsit turvonneisuudesta usein, lisää selkeästi tällaisten ruokien osuutta ruokavaliossasi, ja tulet huomaamaan muutoksen parempaan vatsasi toiminnassa. Tällaisia kuitupitoisia ruokia ovat muun muassa vihannekset ja hedelmät sekä täysjyvävilja, -jauhot ja -riisi.

Mausteneilikka

Mausteneilikkaa suositellaan erityisesti niille ihmisille, joilla vatsan turvonneisuus on jo kroonista. Tällaisissa tapauksissa suosittelemme sitä, että joisit päivittäin puolikkaan lasillisen vettä, johon on sekoitettu 20 pisaraa kyseistä kasviuutetta, ja että tekisit tämän joka aamu tyhjään vatsaan. Tämä hoito auttaa sinua poistamaan mahan kaasuja, joka on yleinen ilmiö heillä, jotka kärsivät vatsan turvonneisuudesta.

Sitruunavesi

Sitruunavesi

Sitruunalla on alkalisoivia ominaisuuksia, jotka auttavat neutralisoimaan vatsan happoja. Näin pystyt estämään monia terveysongelmia. Jos kärsit vatsan turvonneisuudesta, suosittelemme, että joisit lasillisen lämmintä sitruunavettä tyhjään vatsaan joka päivä.

Kaneli

Kaneli on hyvin suosittu mauste ympäri maailmaa, ja sitä käytetään myös vatsan turvonneisuuden hoidossa ja estämisessä – itse asiassa kanelia on hyödynnetty tässä tarkoituksessa jo muinaisista ajoista lähtien.

Kanelihauduke onkin mahtava apu vatsakipujen lievittämiseksi, ruoansulatuksen parantamiseksi sekä turhauttavan vatsan seudun pömpöttämisen vähentämiseksi. Jotta voisit käyttää kanelia vatsan toiminnan parantamiseen, sekoita vain teelusikallinen puuterimaista kanelia kuumaan veteen, anna olla 15 minuutin ajan, ja makeuta sitten mehiläishunajalla.

Muita mausteita, jotka ovat avuksi turvonneen vatsan hoidossa

Fenkoli

Tietyt mausteet, kuten fenkoli, kumina ja oregano, ovat hyvin suositeltavia vatsan turvonneisuuden ja ilmavaivojen lievittämiseksi. Fenkoli on mauste, jolla on antiseptisia ominaisuuksia, ja se toimii apuna ripulin ja vatsan kaasujen vähentämisessä. Kumina on rauhoittava ja nestettä poistava tuote, ja sitä suositellaan nesteen kertymisen hillintään sekä turvotuksen estämiseen. Oregano puolestaan tehostaa ruoansulatusta, poistaa nestettä sekä on mahtava maksan terveyden edistäjä.

Haudukkeita lääkinnällisistä kasveista

Yrttiteet ovat saavuttaneet suurta suosiota, sillä niillä on ruoansulatusta ja nesteen poistumista edistäviä vaikutuksia, joten ne puhdistavat elimistöäsi sekä vähentävät ärsyttäviä vatsan turvonneisuuteen liittyviä ongelmia. Jos juot kaksi tai kolme kupillista tällaisia haudukkeita päivittäin, pystyt hoitamaan ja estämään vatsan tulehtuneisuutta sekä hallitsemaan muitakin ruoansulatukseen liittyviä ongelmia. Suosittelemme muun muassa seuraavia lääkinnällisiä kasveja haudukkeiden valmistukseen: kamomilla, inkivääri, minttu, piparminttu, salvia, oregano ja basilika.

Vähennä suolan määrää ruokavaliossasi

Suola

Vaikka tämä ei sinänsä ole mikään hoito, on hyvin tärkeää pitää mielessä suolan rooli vatsan hoidossa. Tämä on avainasia, jos haluat torjua ja estää vatsan pömpötystä. Liiallinen suolan tai natriumin saanti edistää vatsan turpoamista, sillä se voi aiheuttaa nesteen kertymistä elimistöön.

Juomat, joilla voit torjua vatsan turvotusta

Tämä seuraava kyvykäs juoma on mahtava apu vatsan turpoamista vastaan, sillä siinä sekoittuvat nestettä poistavat sekä elimistöä puhdistavat ruoat – siten pystyt vähentämään nestettä sekä parantamaan ruoansulatuksesi toimintaa yhdellä juomalla.

Tarvittavat ainekset

  • 1 tuore ananasrengas
  • 1 ruokalusikallinen pellavansiemeniä
  • Mehu yhdestä sitruunasta
  • 1 lasillinen puhdasta vettä
  • Hiukan hunajaa makeuttamiseen (halutessasi)

Näin valmistat juoman

Sekoita kaikkia aineksia tehosekoittimessa muutaman minuutin ajan, ja juo sitten tyhjään vatsaan 30 minuuttia ennen kuin alat nauttimaan aamiaistasi.

Aloita siis vatsan turvotuksen vähentäminen luonnollisilla kotikonsteilla!