Valmista mantelimaitoa avuksi painonpudotukseen

Mantelimaitoa voidaan käyttää terveen painonpudotuksen edistämiseen, sillä se sisältää terveitä rasvoja, aminohappoja ja kuituja. Lisäksi sillä on monia muita mahtavia terveysetuja.
Valmista mantelimaitoa avuksi painonpudotukseen

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Monet ihmiset ovat alkaneet juoda mantelimaitoa apuna painonpudotukseen. Vaikka se onkin erittäin kaloripitoinen juoma verrattuna muihin kasvimaitoihin, sisältää se kuitua, aminohappoja ja terveellisiä rasvoja. Se on siis hyvä valinta mihin vain ruokavalioon.

Mantelimaito on myös gluteeniton ja laktoositon, eikä se sisällä melkein yhtään kolesterolia. Se sisältää paljon kalsiumia, joten se on hyväksi luiden terveydelle.

Mitä muita etuja sillä on? Kuinka voit itse valmistaa mantelimaitoa?

Hollywood-julkkisten aloittaman trendin johdosta mantelimaitoa voi nyt ostaa mistä vain supermarketista. On kuitenkin aina parempi valmistaa itse luonnollinen versio. Sillä tavalla tiedät, että hyödynnät kaikki sen ominaisuudet ja vältyt mahdollisilta kemiallisilta lisäaineilta.

Tarkastelemme tässä artikkelissa mitä hyötyä mantelimaidosta on ja kuinka mantelimaitoa voidaan valmista kotona.

Mantelimaidon hyödyt painonpudotuksessa

liian isot farkut

Mantelimaidosta on tullut erittäin suosittu ympäri maailman yhtenä parhaimpana lehmänmaidon korvikkeena.  Sitä ei ainoastaan suositella suuresti laktoosi-intoleranteille ja vegaaneille, vaan myös ihmisille, jotka haluavat tarkkailla painoaan ja huolehtia terveydestään.

Ravitsemuksellisesta näkökulmasta katsoen se erottuu joukosta sisältämiensä Omega-3 -rasvahappojen ansiosta, terveellisten rasvojen, jotka suojaavat sydämen terveyttä. Tämä ravintoaine alentaa kolesterolitasoa valtimoissa ja auttaa aineenvaihdunnan toiminnassa.

Se sisältää myös pieniä määriä monimutkaisia hiilihydraatteja, makroravinnetta, joka auttaa sinua saavuttamaan optimaalisen energiatason. Sen hidas yhteyttäminen pitää myös aineenvaihdunnan aktiivisena ja ehkäisee piikkejä veren glukoositasossa.

Sen sisältämän kalsiumin ja magnesiumin takia sen säännöllinen juominen vahvistaa myös luita. Vaikka se ei sisällä yhtä paljon näitä ravintoaineita kuin lehmänmaito, on niitä riittävästi päivittäisen vaatimuksen täyttämiseksi.

Mantelimaidon sisältämät aminohapot ovat toinen syy juoda mantelimaitoa painonpudotukseen. Kuten jotkut saattavatkin tietää, nämä ravintoaineet ovat pääosassa painonpudotuksessa ja lihasmassan lisääntymisessä. Sen oikeanlainen yhteyttäminen parantaa urheilusuoritusta ja ehkäisee vammojen riskiä.

Valmista mantelimaitoa avuksi painonpudotukseen

mantelimaitoa ja manteleita

Mantelimaidon valmistaminen ei vaadi paljon aikaa tai vaivannäköä. Se on myös paljon terveellisempää kuin valmiiksi pakatun maidon ostaminen kaupasta. Se johtuu siitä, että se ei sisällä säilöntäaineita tai kemiallisia lisäaineita.

Ainesosat

Valmistus

 • Laita mantelit ensin veteen (500 ml) likoamaan.
 • Anna niiden liota 8 tunnin tai koko yön ajan.
 • Kaada vesi sitten pois ja laita mantelit tehosekoittimeen.
 • Lisää loput vedestä ja sekoita muutaman minuutin ajan.
 • Kun seos muuttuu valkoiseksi ja vaahtoaa, siivilöi se.
 • Käytä liinaa parhaan tuloksen saamiseksi. Purista maito hyvin ja laita se kannelliseen lasipurkkiin.

Huom: voit myös lisätä hieman kanelia ja hunajaa.

Käyttö

 • Juo lasillinen mantelimaitoa aamupalalla tai välipalalla.
 • Halutessasi voit käyttää sitä pohjana hedelmä- ja kasvissmoothieissa.
 • Yritä tarkkailla sen kulutusta, sillä liian suuri määrä mantelimaitoa voi tulla hyvin kaloripitoiseksi pommiksi.

Kuinka loput mantelit voidaan käyttää

mantelimaitoa painonpudotukseen ja mantelijauhoa leipomiseen

Mantelimaidon siivilöimisen jälkeen sinulla on hienoa jauhoa, joka voidaan käyttää uudelleen. Itse asiassa siitä tulee hyvä terveellinen resepti ruokavalioosi. Sinun tulee kuitenkin säilöä se tietyllä tavalla.

Valmistus

 • Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
 • Kun se lämpenee, ripottele mantelijauhot vuokaan.
 • Laita uuniin ja anna paistua 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat täysin kuivia.
 • Käytä tätä jauhoa korvaamaan jalostetut jauhot keksejä, leipiä tai muita jälkiruokia valmistettaessa.

Haittavaikutukset

Vaikka mantelimaidon käyttäminen painonpudotuksessa voi olla todella hyödyllistä, ei sinun tule sivuuttaa sen negatiivisia puolia. Jos kärsit aineenvaihduntahäiriöstä, olet raskaana tai sinulla on erityinen sairaus, tulee sinun keskustella ensin lääkärin kanssa ennen sen juomista.

 • Liian suuri määrä mantelimaitoa voi estää jodin imeytymistä.
 • Se sisältää myös aineita, jotka voivat ärsyttää kilpirauhasta aiheuttaen tulehdusta.
 • Sitä ei suositella vauvoille.
 • Sen juominen suurissa määrin voi laukaista migreeniä, sillä se sisältää tyrosiinia.

Mantelimaidon valmistaminen voi siis olla erittäin hyödyllistä painonpudotuksessa. Tietyissä tapauksissa sen juomisella voi kuitenkin olla negatiivisia vaikutuksia.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Paranna ruoansulatusta mantelimaito-papaijasmoothiella
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Paranna ruoansulatusta mantelimaito-papaijasmoothiella

Paranna ruoansulatusta ja ehkäise närästystä, ummetusta ja muita tavallisia vatsaongelmia tällä herkullisella papaija-mantelimaitojuomalla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Dhakal, S., Liu, C., Zhang, Y., Roux, K. H., Sathe, S. K., & Balasubramaniam, V. M. (2014). Effect of high pressure processing on the immunoreactivity of almond milk. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2014.02.021
 • Fasoli, E., D’Amato, A., Kravchuk, A. V., Citterio, A., & Righetti, P. G. (2011). In-depth proteomic analysis of non-alcoholic beverages with peptide ligand libraries. I: Almond milk and orgeat syrup. Journal of Proteomics. https://doi.org/10.1016/j.jprot.2011.03.016
 • Maghsoudlou, Y., Alami, M., Mashkour, M., & Shahraki, M. H. (2016). Optimization of Ultrasound-Assisted Stabilization and Formulation of Almond Milk. Journal of Food Processing and Preservation. https://doi.org/10.1111/jfpp.12661

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.