Valitse tämä meikki, jos olet aloittelija

Jos et oikeastaan käytä meikkiä mutta haluat alkaa käyttämään sitä, seuraa näitä helppoja ohjeita niin tulet näyttämään hyvältä.
Valitse tämä meikki, jos olet aloittelija

Kirjoittanut Andrea Caillet Bois

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jos et ole koskaan laittanut meikkiä mutta haluat alkaa tekemään niin, seuraa näitä vinkkejä. Sinun tarvitsee vain lisätä meikkiä luonnollisesti, jotta se korostaa piirteitäsi hienovaraisesti.  Lue kuinka valmistuu luonnollinen meikki aloittelijalle!

Meikin ideana on saada sinut näyttämään viehkeämmältä, mutta ei liian epäaidolta. Sen saavuttaaksesi sinun pitäisi käyttää sellaista meikkiä jota voit käyttää sekä päivällä, että illalla.

Paras meikki aloittelijalle on sellainen, joka saa sinut näyttämään hienostuneelta, joka korostaa piirteitäsi ja tuo esiin kasvojesi kauneuden. Näyttääksesi todellisen, luonnollisen kauneutesi, meikin pitäisi olla yksinkertainen eikä liian laitettu. Yritä korostaa piirteitäsi harmonisella tavalla.

Muista, että täydellistä meikkausrutiinia ei saavuteta yhdessä yössä, joten älä huoli. Opit pikkuhiljaa oikeat tekniikat ja löydät sopivimmat tuotteet juuri sinulle.

Ensimmäinen vinkki on levittää eri tuotteet pienissä määrin ja sekoittaa ne hyvin. Sillä tavalla et voi käyttää sitä liikaa, jos sinun tarvitsee lisätä sitä. Harjoittelemalla saat kaikki nämä taidot ja tarvittavan itseluottamuksen.

Tällainen on paras meikki aloittelijalle

Nämä neuvot voivat toimia oppaana meikkauksen tekemisessä ensimmäisillä kerroilla. Sitten voit pikkuhiljaa vaihdella tekniikoita makusi mukaan. Niiden seuraaminen tulee aina olemaan isona apuna, sillä ne eivät vaihtele paljoa.

Katsotaan nyt, kuinka valmistuu kaunis, luonnollinen meikki aloittelijalle!

1. Puhdista ja kosteuta ihosi

kuulas iho

Tämä on yksi tärkeimmistä askelista, sillä se auttaa sinua lisäämään meikin paremmin ja samalla pidät huolta ihostasi. Näytät raikkaammalta, kun levität ohuen kerroksen kosteusvoidetta puhtaalle kasvojen iholle (ennen meikin levittämistä).

Meikkituotteilla (kuten pohjustusvoiteilla ja puutereilla) on tapana kuivattaa ihoa, joten on erittäin tärkeää käyttää kosteusvoidetta. Siten vältyt vahingolta jota meikki aiheuttaa, jos se levitetään suoraan kasvojen iholle. Lisäksi ihosi kosteuttaminen auttaa kasvojen öljyisyyden hallinnassa.

 • Puhdista kasvosi saippualla ja vedellä.
 • Kuivaa hyvin taputtelemalla (ei siis hankaamalla).
 • Levitä sitten hieman kosteusvoidetta kasvoillesi ja kaulan alueelle.
 • Anna voiteen imeytyä ja jatka sitten pohjustuksen tekemistä.

2. Meikkivoide aloittelijalle

Kun ihosi on valmis, levitä sille meikkivoide. Yritä valita ihonsävyysi sopiva meikkivoide, jotta meikki näyttää täydelliseltä. Sen saavuttamiseksi sinun täytyy kenties yhdistää vaaleata meikkivoidetta tummaan.

 • Laita hieman vaaleaa meikkivoidetta kädellesi.
 • Lisää vain yksi tippa tummaa meikkivoidetta.
 • Yhdistä, kunnes saavutat ihosi värisen sävyn.
 • Levitä pienissä määrin sormellasi kaikkialle kasvoille.
 • Häivytä se sitten kasvojen ja kaulan ympärille.

3. Peitevoide tummille silmänalusille

meikki aloittelijalle: pohjustus

Tämä on kaikista tärkeintä, mikäli sinulla on tummat silmänaluset jotka haluat peittää, tai muita epätäydellisyyksiä jotka haluat piilottaa.

Ideaalisesti sinun tulisi valita peitevoide, joka on sävyä vaaleampi kuin meikkivoiteesi.

 • Voit levittää sen sormellasi ja sitten häivyttää sen kunnes sävy on tasainen.

4. Lisää puuteria kiinnittämiseen

Aikaisemmassa vaiheessa käyttämäsi peitevoiteen jälkeen lisää kivi- tai irtopuuteria.

 • Voit levittää sen meikkiharjalla ottaen siihen vain vähän puuteria ja levittäen sen kaikkialle kasvoillesi. Voit tehdä sen myös meikkisienen avulla. Sen jujuna on levittää se pyörivin liikkein.

5. Silmämeikki aloittelijalle

meikki aloittelijalle: silmät
 • Kulmat. Ne kehystävät kasvosi. Käytä sävyä, joka on suunnilleen kaksi sävyä vaaleampi kuin hiustesi väri. Levitä koko kulmaluulle häivyttäen.
 • Silmäluomet. Käytä maanläheisiä värejä, mikäli olet aloittelija. Levitä luomiväri siveltimellä tai sormella tasaisesti koko silmäluomelle.
 • Silmäluomen alaosa. Levitä ruskeaa sävyä antamaan syvyyttä siihen kohtaan jossa silmäluomi päättyy.
 • Silmänrajaus. Tämä on epäilemättä kaikista vaikein askel meikkauksessa aloittelijalle. Rajaa silmäsi yläreuna mustalla silmänrajauskynällä. Ideaalisinta on aloittaa käyttämällä meikkikynää, sillä se on kaikista helpoin tapa. 
 • Silmäripset. Tässä vaiheessa lisäät ripsivärin. Tavoitteena on pidentää niitä ja antaa niille volyymia. Älä unohda silmäripsien alaosaa!

6. Poskipuna

Poskipuna on hyvä meikki aloittelijalle. Poskipunaa käytetään poskipäiden korostamiseen, rakenteen antamiseen kasvoille ja tietenkin saamaan ne näyttämään kapeammilta.

 • Tarvitset paksun harjan sen levittämiseksi. Sinun tulee tehdä seuraavanlaisia kasvonilmeitä, jotta pystyt levittämään sen oikeaoppisesti ja tiedät täsmälleen paikan johon se tulee levittää:
  • Voit tehdä kalailmeen ja levittää sitä poskillesi muodostuville upoksissa oleville alueille.
  • Toinen keino on hymyillä ja sävyttää ulkoneva osa. 

7. Väriä huulille

aloittelijan meikki: huulet

Lopuksi lisää hieman väriä huulillesi tehdäksesi niistä näyttävämmät. Käytä siihen mattasävyjä tai kevyitä värejä, jotta saat aikaan raikkaan ja luonnollisen ilmeen.

Levitä sormin pienissä määrin ja häivytä se sitten saadaksesi yhtenäisen värin. Mikäli haluat, voit lisätä huulikiiltoa, jotta huulistasi tulee entistäkin näyttävämmät.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Ehkäise ja hoida halkeilevia huulia
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Ehkäise ja hoida halkeilevia huulia

Huulia peittää paljon ohuempi iho, joka voi kuivua ja halkeilla altistuessaan ympäristötekijöille. Hoida halkeilevia huulia luonnollisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.