Twicor: polypilleri kolesterolin hoitoon

Twicor on yhdistelmälääke, joka käyttää kahta monolääkettä huonon kolesterolin alentamiseen. Lue lisää aiheesta tästä artikkelista!
Twicor: polypilleri kolesterolin hoitoon
Franciele Rohor de Souza

Tarkistanut ja hyväksynyt: farmaseutti Franciele Rohor de Souza.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Twicor on lääke, joka koostuu kahdesta eri vaikuttavasta aineesta. Se on lääke, joka auttaa säätelemään kolesterolia vähentäen LDL-kolesterolia eli huonoa kolesterolia.

Yksi Twicorin vaikuttavista aineista on rosuvastatiini, joka kuuluu statiinien ryhmään. Toinen vaikuttava aine on etsetimibi, joka vaikuttaa myös kolesteroliin. Twicorin molemmat yhdisteet voivat alentaa kolesterolia.

Miten Twicor toimii?

Tämä lääke on valmistettu säätelemään veren LDL-kolesteroli- ja triglyseridipitoisuuksia. Lisäksi se lisää hyvän eli HDH-kolesterolin tasoa elimistössä.

Tämä lääke vaikuttaa alentamalla kolesterolia kahdella tavalla. Toisaalta se vähentää ruuansulatuskanavan kautta imeytyvän rasvan määrään. Tämän lisäksi se vaikuttaa elimistön omaan kolesterolin tuotantoon.

Korkea kolesterolitaso ei aiheuta oireita useimmille ihmisille. Siksi sinun on tarkistettava se säännöllisesti. Hoitamattomana se voi kerääntyä verisuonien seinämiin.

Nämä kolesterolikertymät päätyvät supistamaan verisuonia, mikä aiheuttaa verisuonisairauden, jota kutsutaan ateroskleroosiksi.

Joskus nämä vahingoittuneet suonet estävät verenkierron. Tällä tavalla se katkaisee verenkierron ja tässä tapauksessa sydän sekä aivot eivät saa tarvitsemaansa verta. Näin ollen myös hapen virtaaminen näihin elimiin katkeaa. Jos näin tapahtuu, se laukaisee sydänkohtauksen tai aivohalvauksen.

Twicor-hoidolla kolesterolitasot ovat hallinnassa ja sydänkohtauksen tai aivohalvauksen riski pienenee. Voidaan sanoa, että tämä lääke vähentää osaltaan sydän- ja verisuonitapahtumien riskiä.

Kenelle se sopii?

Tätä lääkettä käytetään tapauksissa, joissa henkilö ei pysty hallitsemaan kolesterolitasoja muuttamalla ruokavaliota. Twicor ei kuitenkaan ole lääke, joka auttaisi sinua laihduttamaan.

Suositeltu vuorokausiannos on yksi tabletti, ja voit ottaa sen milloin tahansa, mutta erillään aterioista. Älä unohda käydä säännöllisesti lääkärissäsi tarkistaaksesi kolesteroliarvosi.

Jos jostain syystä joudut lopettamaan Twicorin käytön, keskustele lääkärisi kanssa ennen lopettamista. Kun lopetat hoidon, kolesterolitasot voivat nousta.

Mahdolliset sivuvaikutukset

Twicor on lääke kolesterolin kontrolloimiseen.

Lääkkeenä Twicor voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki tätä lääkettä käyttävät eivät kuitenkaan kärsi niistä samalla tavalla tai yhtä paljon.

Sivuvaikutusten esiintymistiheyden mukaan ne luokitellaan seuraavasti:

  • Twicorin toistuvat haitalliset sivuvaikutukset: Yleisimmin esiintyviä mahdollisia sivuvaikutuksia ovat päänsärky, väsymys, lihaskipu ja kohonneet verensokeritasot. Voit myös kokea maha-suolikanavan ongelmia, kuten ripulia.
  • Muut harvinaiset tai erittäin harvinaiset haittavaikutukset: Näitä ovat allergiset reaktiot, joihin liittyy kasvojen, huulten, kielen ja kurkun turvotusta. Rabdomyolyysi on vakavampi lihassairaus, jonka jotkin statiinien vaikuttavat aineet voivat tuottaa. Tämä haittavaikutus ilmenee kuumeen ja munuaissairauksien yhteydessä.

Lisäksi muita haittavaikutuksia, joita saatat kokea, liittyvät Stevens-Johnsonin oireyhtymään, joka on allerginen reaktio. Valitettasti se voi olla erittäin kohtalokas. Se oireilee haavaumina ja rakkuloina iholla, silmissä, suussa sekä sukuelinten alueella.

Twicor on hyvä vaihtoehto kolesterolin hoitoon

Twicor on hyvä vaihtoehto, kun muut hoidot eivät säätele kolesterolitasojasi. Sinun tulee kuitenkin aina noudattaa asiantuntijan ohjeita annoksen ja hoidon keston suhteen.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Alenna kolesterolia kiinalaisella perinnehoidolla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Alenna kolesterolia kiinalaisella perinnehoidolla

Kolesteroli on rasvaa jota kehomme tarvitsee, mutta liian korkea huonon kolesterolin taso voi johtaa lukuisiin eri sairauksiin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.