TV-seinän sisustaminen

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit sisustaa television takana olevan seinän ja luoda olohuoneesta viihtyisämmän ympäristön.
TV-seinän sisustaminen

Viimeisin päivitys: 17 joulukuuta, 2022

Huonekalut, värit ja tilan yleinen suunnittelukonsepti vaikuttavat ihmisten käyttäytymiseen. Nämä näkökohdat kannattaa aina ottaa huomioon, vaikka sisustettava tila olisi pieni. Myös TV-seinän sisustamisessa tulee ottaa huomioon monia yksityiskohtia.

TV-seinän sisustaminen saattaa aluksi tuntua helpolta tehtävältä, mutta siihen liittyy paljon erilaisia yksityiskohtia. Jos haluat kauniin ja viihtyisän olohuoneen, muista analysoida tarkasti, mihin sijoitat television ja miten järjestää huonekalut niin, ettei TV ole vain artefakti jossain paikassa.

Tässä vaiheessa on syytä lukea lisää ympäristöön liittyvästä psykologiasta ja sisustussuunnittelusta. Universidad de las Américas y el Caribe -yliopiston artikkelin mukaan valaistus, mittasuhteet ja akustiikka ovat elementtejä, jotka ovat vuorovaikutuksessa ihmisen kanssa hänen aistiensa kautta.

Mitä tulee ottaa huomioon ennen TV-seinän sisustamista

Kun haluat sisustaa television taustana toimivan seinän, on sinun kiinnitettävä huomiota yksityiskohtiin, kuten valoon. Käytä vain himmeää tunnelmavalaistusta ja varmista, että ne eivät luo liikaa varjoja tai heijastuksia. Tämä on erittäin tärkeää, koska pimeässä kirkkaat valot television lähellä voivat olla hyvin häiritseviä ja jopa vahingoittaa silmiäsi.

On myös tärkeää, että television takana tai edessä ei ole ikkunoita, tai jos on, käytä läpinäkymättömiä verhoja, jotta heijastukset eivät vaikuta negatiivisesti katselukokemukseen. Verhot estävät myös auringonvalon aiheuttamia heijastuksia.

Yritä parhaasi mukaan piilottaa elektronisten laitteiden johdot ja kaapelit, ne vain pilaavat olohuoneen sisustuksen. Piilota kaikki johdot ja kaapelit johtokouruihin.

Alle olemme listanneet asioita, jotka sinun tulee ottaa huomioon olohuoneen sisustuksessa.

  1. TV-näytön koko: Varmista, että sijoitat sen sopivaan paikkaan.
  2. TV-näytön korkeus: Aseta polttopiste, joka asettaa näytön silmien tasolle, kun istut. Tämä todella tärkeä yksityiskohta, vaikka televisio roikkuisi seinällä tai istuisi huonekalun päällä.
  3. Katseluetäisyys: Paras etäisyys laitteen ja katsojan välillä on ½ metristä 2 metriin. Tämä etäisyys kunnioittaa sekä perspektiiviä että visuaalista terveyttä. Mikäli TV on erittäin suuri, sinun tulee asettaa se kauemmas.
TV-seinän
Katsojien etäisyys laitteeseen on erittäin tärkeää heidän silmiensä terveyden kannalta.

TV-seinän sisustaminen: parhaat vinkit

TV-seinän sisustamiseen on olemassa paljon erilaisia vaihtoehtoja. Voit asentaa laitteen huonekalun päälle, sovittaa sen jatkettavaan varteen tai valita kiinteän järjestelmän.

Joka tapauksessa, oikeanlaisen sisustuksen ansiosta TV integroituu ympäristöön ja tila näyttää siistiltä. Ota huomioon alla mainitut vinkit, kun aloitat olohuoneen sisustusprojektin.

Yksinkertaisuus

Minimalistiseen tyyliin sopii hyvin vaaleat huonekalut, joissa on selkeät linjat ja vain vähän elementtejä sivuilla. Myös seinissä tulisi jatkaa samaa neutraalia värimaailmaa. Muista myös piilottaa kaikki roikkuvat johdot ja kaapelit.

Kokeile erilaisia sisustuselementtejä

Pronssiset pallot, kasvit ja hahmot ovat tyylikkäitä sisustuselementtejä. Arvioi kotisi esteettisen linjan mukaan, maalataanko seinä yhdellä sävyllä vai haluatko yhdistellä erilaisia elementtejä. Myös muut sisustuselementit, kuten peilit ja kuvat, voivat muuttaa TV-seinän ilmettä.

Rajaa kivillä tai tiilillä

Scaglia-kivet ovat tyylikäs vaihtoehto TV-seinän päällystämiseen. Ota yhteyttä maahantuojaan löytääksesi värin, joka sopii kotisi sisustukseen. Lisää joukkoon korostuselementtejä.

Myös tiilet luovat TV-seinään vaikuttavan ilmeen. Jos valitset tämän vaihtoehdon, käytä tavallista kevyttä TV-tasoa.

Pienten kuvien ripustaminen antaa kodikkaan tunnelman.

Leiki väreillä

Värit ovat tärkeä viestintäväline ja niillä on merkityksiä, jotka vaikuttavat meihin joskus jopa tietämättämme. Näin sanoo teksti School of Artista Vic -lehdessä.

Asiantuntijat sanovat, että väreillä on psykologisia ja fysiologisia vaikutuksia, jotka laukaisevat tärkeitä vaikutelmia ja tuntemuksia. Tutki TV-seinän maalausmahdollisuuksia hyödyntäen alla olevia vinkkejä:

  • Tummat sävyt: Tumma puu tai vahvat värit ovat vaikuttavia. Tässä tapauksessa on kuitenkin suositeltavaa käyttää sisustuselementtejä, jotka ovat väriltään vaaleampia. Muuten kokonaisuudesta voi tulla liian raskas.
  • Valkoinen: Vaaleat värit välittävät herkkyyttä. Lisäksi tämä väri on kontrasti minkä tahansa muun värin kanssa. Jos pidät vaaleista sävyistä, käytä samaa värimaailmaa myös huonekaluissa ja koriste-esineissä.
  • Muut sävyt: Olohuoneen sisustaminen hyvin yhdistetyillä värikkäillä sävyillä luo iloisen kokonaisuudet. On kuitenkin tärkeää löytää tasapaino eri värien väliltä. Emme halua tehdä tilasta liian kuormittavaa.
  • Harmaa: Harmaa toimii hyvin olohuoneen seinien pintamateriaaleissa. Kokeile lisätä kullan- ja metallinvärisiä yksityiskohtia.

Käytä kehyksiä

Tämä perinteinen keino korostaa TV:tä ja tehdä siitä huoneen katseenvangitsija. Valitse kehys, jossa on yksinkertainen profiili ja kiinnostava väri. Tämä sopii erityisen hyvin televisioihin, jotka on kiinnitetty seinään.

TV-seinän
Minimalismi on aina hyvä vaihtoehto tehdä televisiostasi huoneen keskipiste.

Erotu joukosta vinyylitarroilla

Vinyyli on tällä hetkellä erittäin muodikas materiaali. Se on edullinen ja monikäyttöinen materiaali, joka piristää television takana olevan seinän ilmettä.

Mikä parasta, voit suunnitella oman kuviosi. Laita sitä koko seinän pituudelta tai vain yhteen nurkkaan.

Tuo eleganssia puulla ja metallilla

Puun ja metallin yhdistäminen uudistaa olohuoneen ilmettä tehokkaasti. Näistä materiaaleista valmistetut koriste-elementit sopivat kaikkiin tyyleihin minimoimatta niiden näkyvyyttä.

Pitäisikö TV:tä korostaa vai naamioida se modernin huonekalun sisään?

Olohuoneen ja TV-seinän sisustaminen voi joskus olla hankalaa, koska tässä huoneessa on paljon elektronisia laitteita. Samalla se on huone, jossa perheen sekä vieraiden tulee viihtyä. On otettava huomioon sekä tilan sisustus, että tilan toiminnallisuus.

On myös olemassa huonekaluja, joihin on mahdollista “piilottaa” televisio. Näin ollen TV ei ole näkyvillä koko aikaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.