Logo image
Logo image

8 pettämätöntä tapaa sisustaa koti sinapinkeltaisella

3 minuuttia
Sinapinkeltaisella ei tarvitse maalata huoneen jokaista seinää, sillä se olisi jo liikaa. Kerromme, miten sisustat onnistuneesti tällä värillä!
8 pettämätöntä tapaa sisustaa koti sinapinkeltaisella
Viimeisin päivitys: 17 joulukuuta, 2022

Sinapinkeltainen on lämmin väri, joka huokuu voimaa ja energiaa. Se voi näin ollen tuoda näitä tuntemuksia myös sisustettavaan huoneeseen. Saatat arkailla käyttää näin eloisaa väriä sisustuksessa, mutta me autamme sinua ottamaan sen osaksi sisustustasi onnistuneesti!

Tarkoituksena ei ole maalata kaikkia kodin seiniä tällä värillä. Se olisi luultavasti jo liikaa. Mutta mitäpä jos aloittaisit kodin sisustuselementeistä? Tyynyistä, maljakoista, peitoista, maalauksista tai muista esineistä, joilla tätä väriä saa lisättyä huoneeseen erinomaisesti.

Jos haluat saada tiettyyn tilaan valoisuutta ja avaruuden tuntua, sinapinkeltaista ei kannata ohittaa. Tärkeintä on kuitenkin osata yhdistää se oikein. Se kannattaa yhdistää vaaleampiin väreihin, kuten maanläheisiin tai neutraaleihin sävyihin, sillä näin se ei näytä niin voimakkaalta.

Katsotaanpa tarkemmin muita ideoita kodin sisustamiseksi sinapinkeltaisella.

1. Kokeile skandinaavista tyyliä

Monelle mieluinen trendi on skandinaavinen tyyli. Siinä pohjana toimii valkoinen, johon lisätään väriä sinapinkeltaisilla sisustuselementeillä.

Voit kokeilla valkoista tai kermaa eri sävyissä; tämä saa huoneen tuntumaan tilavalta ja valoisalta, mikä on erityisen toivottavaa pienissä tiloissa. Se ei vähennä yhtään sinapinkeltaisen tuomaa lämpöä, ja väriyhdistelmä on hyvin miellyttävä silmälle.

Some figure
Voit tuoda skandinaaviseen valkoiseen minimalismiin pirteitä sävyjä, kuten sinapinkeltaista, jolloin vaikutelma on hyvin näyttävä.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat pitää myös: Kuinka valita oikea väri keittiöön?

2. Laivastonsininen ja sinapinkeltainen

Tämä on upea, huomiota herättävä väriyhdistelmä. Sitä voidaan myös pehmentää ottamalla mukaan kolmas väri, kuten kerman- tai simpukanvalkoinen.

Tämä on erinomainen väriyhdistelmä myös lastenhuoneisiin. Se näyttää upealta niin tytön kuin pojankin huoneessa!

Se tuo tilaan myös modernia tuntua. Voit halutessasi antaa sille nuorekkaamman säväyksen ruskeilla elementeillä ja raitakuosisilla verhoilla, koristetyynyillä tai petivaatteilla.

3. Sinapinkeltainen ja limenvihreä

Tämä saattaa kuulostaa hieman rohkealta väriyhdistelmältä, mutta voimme luvata, että se on erittäin omaperäinen ja näyttää oikeaoppisesti toteutettuna hyvältä. Vaikka se ehkä viekin sinut pois mukavuusalueeltasi, tämä väriyhdistelmä on yleensä upea, katseen vangitseva hitti.

Jos valitset vaaleampaa vihreää, sinapinkeltainen näyttää elävämmältä; voit visualisoida tätä vaihtoehtoa muutamalla vihreällä ja muutamalla sinapinkeltaisella koristetyynyllä. Tai sitten voit koettaa toista väriä sohvan torkkupeitossa ja toista sohvatyynyissä. Ideana on luoda raikas ja rento ilmapiiri.

4. Kokeile sinapinkeltaisia tuoleja

Jos projektinasi on tuoda ruokapöydän tuoleihin tai tiettyyn nojatuoliin uutta ilmettä, kannattaa kokeilla sinapinkeltaista maalia tai tämän väristä kangasta.

Jälkimmäinen on kestävämpi vaihtoehto, sillä näin alkuperäinen esine pysyy entisellään. Näistä kalusteista tulee taatusti huoneen kuin huoneen keskipiste. Saat pirteän ruokailuhuoneen sinapinkeltaisine tuoleineen, ja tämä on loistava idea muutoin hillityssä tilassa.

5. Hanki sinapinkeltaisia keittiövälineitä

Jos arkailet tehdä pysyviä muutoksia kotisi esineisiin, ei haittaa. Voit myös ostaa sinapinkeltaisia esineitä.

Erikoismyymälöistä löytyy tämän sävyisiä kattiloita, ruokailuvälineitä, kuppeja ja muita keittiövälineitä. Ne korostavat keittiösi lämpöä ja iloisuutta.

6. Yhdistä se sinisiin oviin ja seiniin

Tiedämme kyllä, mitä ajattelet: onpa paljon sinistä! Mutta emme vielä kertoneet, että tarkoitamme erisävyisiä sinisiä.

Ehdotamme turkoosinsinistä etuoveen, kun taas pehmeä taivaansininen pukee seiniä. Mutta hetki vielä! Pääväri puuttuu: päällystä huoneen sohva tai nojatuoli sinapinkeltaisella.

7. Sinapinkeltaiset lakanat tai päiväpeitto

Tämä on upea lisä valkoiseen huoneeseen. Sinapinkeltainen väri muuntaa huoneen ilmeen täysin, kun vaihdat vain lakanat ja peitot. Saat hetkessä pirteän ja tyylikkään huoneen.

Some figure
Sinapinkeltaiset sohvatyynyt näyttävät erityisen upeilta sinistä taustaa vasten.

8. Miten olisi sinapinkeltainen lamppu tai hylly?

Sinapinkeltainen ei näytä hyvältä ainoastaan tekstiileissä; tämän värinen lamppu tai hylly on hyvin tyylikäs eikä jää hevillä huomaamatta! Moni saa luotua persoonallista ja tyylikästä ilmettä käyttämällä sinapinkeltaista valtavärinä sisustuksessa.

Tämäkin artikkeli saattaa kiinnostaa sinua: 6 tapaa yksinkertaistaa makuuhuoneen sisustusta

Sinapinkeltaisella sisustaminen voi olla riski, mutta onnistuessaan lopputulos on hyvin tyylikäs

Sinapinkeltaisen sovittaminen täydellisesti huoneeseen ei ole mikään helppo tehtävä. Jos et ole varovainen, se voi pilata sisustuksen pahasti.

Jos kuitenkin noudatat antamiamme vinkkejä ja omaa vaistoasi, sekä leikittelet sen kanssa, saat lisää tyyliä rakastamaasi tilaan. On aika ottaa riski!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.