Logo image
Logo image

Kuinka valita oikea väri keittiöön?

2 minuuttia
Keittiön maalaamiseen käytettävän värin valitseminen voi olla vaikeaa. Tämän päivän artikkelissa kerromme joitain värejä, joita suosittelemme tähän tilaan. Keittiö ei yleensä ole huone, jossa viihdytät vieraita. Se on kuitenkin yksi kotisi tärkeimmistä paikoista. Vietämme paljon aikaa keittiössä. Lue lisää tästä artikkelista väreistä, joita suosittelemme keittiöön.
Kuinka valita oikea väri keittiöön?
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Värit voivat vaikuttaa mielialaamme monin eri tavoin. Jos keittiösi ei ole miellyttävä ja kotoisa, voit tiedostamattasi yhdistää nämä negatiiviset tunteet ruokaan kokkauksen aikana. Itse asiassa yhdistämme usein visuaalisen spektripaletin eri sävyjä tiettyihin tuntemuksiin.

Esimerkiksi vihreä voi herättää elinvoimaa ja toivoa, kun taas violetti liittyy hengellisyyteen. On tärkeää ymmärtää, mitkä värit sopivat parhaiten kotiisi jokaiseen huoneeseen. Näin voit luoda harmonisen ja miellyttävän ilmapiirin.

Kuinka päättää, mikä on oikea väri keittiöön?

Kun yrität päättää, millä värillä maalata keittiö, voit käyttää Feng Shui -tekniikoita sekä väripsykologiaa. Lisäksi voit täydentää valintaasi esteettisillä kriteereillä.

Yksi mielenkiintoinen idea on luoda kontrasteja kylmän ja lämpimän, vaalean ja tumman sekä pastellisävyisten ja kylläisten sävyjen välille. Toinen vaihtoehto on antaa keittiölle teema. Jos esimerkiksi haluat tehdä makeita ruokia tai jos haluat  syödä aamiaista keittiössä, voit maalata seinät suklaan tai kahvin sävyillä.

Some figure

Mikä väri keittiöön? 3 ehdotusta

Kun on kyse parhaiden värien valitsemisesta keittiön maalaamiseen, on joitain sävyjä, joita emme suosittele. Yksi niistä on valkoinen. Vaikka tällä värillä on positiivisia ominaisuuksia, se on myös hyvin rutiininomainen ja tylsä.

Toinen väri, jota emme suosittele, on punainen. Se on väri, joka on liian raskas aisteille. Tässä muutamia värejä, joita suosittelemme keittiöön:

1. Oranssi

Oranssi on lämmin väri, joka sopii hyvin valkoisten tai metallinväristen kodinkoneiden kanssa. Se myös sopii hyvin puumateriaalien kanssa, mikä tekee siitä ihanteellisen maalaistyyliseen keittiöön.

2. Vihreä

Jokainen, joka etsii retrotyylistä keittiötä, tietää, että tätä väriä käytettiin usein 1950- ja 1960-luvuilla. Se on pehmeämpi väri, joten voit yhdistää sen valkoiseen luodaksesi valoisamman tilan. Tällä tavoin huone ei näytä liian pieneltä.

3. Keltainen

Keltainen on mielenkiintoinen väri, varsinkin kun yhdistät sen metallinvärisiin laitteisiin tai valkoisiin kaappeihin. Se on myös yksi harvoista kirkkaista väreistä, jotka tuovat enemmän valoa huoneeseen.

Samoin kuin oranssi, tämä väri voi auttaa sinua tuntemaan olosi onnellisemmaksi, mutta se ei ole niin vahva silmissä. Siksi se on yksi kiehtovimmista vaihtoehdoista, jos haluat maalata keittiön.

Some figure

Maalaa keittiö ekologisilla maaleilla

Monet maalit valmistetaan raaka-aineista, jotka voivat vaikuttaa terveyteemme negatiivisesti. Lisäksi ne  saastuttavat luontoa. Meksikon kansallisen autonomisen yliopiston julkaiseman tutkimuksen mukaan meidän tulisi käyttää ekologisia maaleja, jotka eivät vahingoita ympäristöä tai kotimme asukkaita.

Voit tarkistaa rauta- tai maalikaupastasi, myydäänkö siellä ekologisia maaleja. Tämä investointi auttaa parantamaan kodin sisustusta ja samalla suojelemaan perhettäsi.

Meidän tulee pitää mielessä, että vietämme paljon aikaa keittiössämme. Siksi on tärkeää tehdä siitä miellyttävä alue, jossa voit tuntea olosi kotoisaksi. Ensimmäinen askel on valita seinien väri huolellisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Universidad Nacional Autónoma de México. Pintura alternativa económica y ecológica. México.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.