Terveysjuoma kanariansiemenistä - kannattaa kokeilla!

Oletko jo saanut maistaa tätä juomaa? Jos et vielä tiedä sen loistavista hyödyistä, jatka lukemista ja kokeile reseptiä kotona, jotta voit nauttia näiden siementen terveyttä edistävistä vaikutuksista makoisan juoman avulla.
Terveysjuoma kanariansiemenistä - kannattaa kokeilla!
Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut ja tarkastanut liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Kanariansiemen on tuote, joka sisältää vain vähän kaloreita, ja siitä on tullut suosittu ruoka ympäri maailmaa. Kanariansiemenistä saa runsaasti elintärkeitä ravinteita, ja sillä on mahtavat hyödyt terveydelle.

Kanariansiemenet tunnetaan yleisesti ottaen lintujen ruokana. Niillä on kuitenkin  tärkeä asema ihmisenkin ravinnossa, sillä ne sisältävät runsaasti entsyymejä ja aminohappoja.

Kun ne ovat kuivia, ne tarjoavat kyllä monia ravinteita, mutta jos ne laitetaan veteen, siemenet käyvät läpi sarjan kemikaaliprosesseja, mikä lisää kanariansiemenistä saatavan kuidun, selluloosan ja korkealaatuisten luonnollisten proteiinien määrää.

Koska ne antavat keholle loistavan annoksen ravinteita, ne ovat hyvä apu ruoansulatuksen parantamiseksi. Ne myös parantavat maksan toimintaa sekä puhdistavat kehoa myrkyllisistä aineista.

Koska tiedämme että nämä siemenet ovat monelle vielä uusi tuttavuus, haluamme tällä kertaa kertoa helposta reseptistä, jotta voisit valmistaa kanariansiemenistä herkullista juomaa. Sen avulla voit nauttia näiden siementen tarjoamista terveyshyödyistä kätevästi – jatka lukemista!

Kuinka kanariansiemenistä valmistetaan juomaa?

kokeile tätä juomaa kanariansiemenistä

Kanariansiemenistä valmistettu maito on eräs kaikkein vähiten kaloreita sisältävista kasvijuomista, joita voit nauttia. Siten voitkin valmistaa sitä päivittäin, ja lisäksi tämä maito toimii lisäravinteena, joka auttaa pitämään painon kurissa terveellisin keinoin.

Valmistusprosessi on myös hyvin helppo, mutta se tulee kuitenkin aloittaa edellisenä iltana.

Tarvittavat ainekset

 • 6 ruokalusikallista kanariansiemeniä
 • 1 l vettä

Toimi näin

 • Liota kanariansiemeniä kupillisessa vettä ja anna niiden olla nesteessä yön yli.
 • Seuraavana aamuna siivilöi siemenet ja laita ne tehosekoittimeen lopun veden kanssa.
 • Sekoita niitä kovalla nopeudella, kunnes saat juomallesi vaaleanruskean värin.
 • Siivilöi juoma kankaan avulla ja heitä jämät pois.

Nauti juoma näin

 • Juo kupillinen kanariansiemenistä valmistamaasi maitoa aamiaisella.
 • Ota sitten juomaa vielä kupillinen 2-3 kertaa päivän mittaan.

Kanariansiementen monet terveyshyödyt

Kanariansiemenet koostuvat 16,6-prosenttisesti korkealaatuisista proteiineista ja 11,8-prosenttisesti ravintokuiduista.

Niistä maitoa valmistaessasi pystyt lisäämään niiden sisältämien entsyymien määrää, ja lisäksi saat solusi käyttämään glukoosia paremmin.

Nämä ominaisuudet, kuten myös siementen sisältämät vitamiinit ja mineraalit, parantavat useita terveytesi osa-alueita, mikäli alat nauttia juomaa säännöllisesti.

Se parantaa ruoansulatusta

vatsa voi hyvin

Entsyymit, joita kanariansiemenistä saatavassa maidossa on, tukevat ruoansulatusprosessia, ja ne auttavat myös muuntamaan tärkkelystä glukoosiksi.

 • Maidolla on tulehtuneisuutta torjuvia ominaisuuksia, jotka auttavat hidastamaan vatsapeitteen ärtymistä.
 • Siten tämä juoma estää närästystä ja vatsan haavaumia.
 • Se myös auttaa tasapainottamaan suoliston liikettä, ja se estää sekä ummetusta että ripulia.

Se suojaa sydämesi terveyttä

Tämä kasvimaito on tullut hyvin suosituksi avuksi taistelussa huonon kolesterolin lisääntymistä vastaan (LDL-kolesteroli) – sitä kertyy ihmisen valtimoihin.

 • Sen sisältämät antioksidanttiyhdisteet auttavat estämään plakin muodostumista. Ne myös auttavat poistamaan lipidejä sekä estävät sairauksia, kuten esimerkiksi ateroskleroosia.
 • Juoma parantaa muun muassa verenkiertoa sekä auttaa tasapainottaman natriumin tasoja kehossa.
 • Se auttaa estämään korkeaa verenpainetta kehittymästä.

Se on hyvä lisä painonpudotuksen tueksi

kanariansiemenistä apua myös painon hallintaan

Koska tämä juoma toimii myrkyllisiä aineita poistavana ja ruoansulatusta edistävänä hoitona, sitä pidetään hyvänä lisänä niille, jotka pyrkivät pudottamaan painoaan terveellisellä tavalla.

 • Vaikka tämä ei olekaan mikään ihmehoito painon vähentämiseksi, maidon sisältämät yhdisteet auttavat poistamaan kehosta myrkyllisiä aineita. Tämä estää sitä, että kyseiset aineet pääsevät vaikuttamaan aineenvaihdunnan toimintaan.
 • Toisaalta taas juoman sisältämä ravinnekuitu lisää tunnetta kylläisyydestä, ja tämä vähentää halua syödä sellaisia välipaloja, joissa on runsaasti kaloreita.

Se torjuu nesteen kertymistä

Kanariansiemenistä saatava maito toimii kehossa nestettä poistaen, ja tämä vaikutus lisää munuaisten toimintaa. Siten juoma auttaa suodattamaan nestettä, jotta haitalliset aineet tulevat poistetuiksi virtsan kautta.

Tämä ominaisuus on avuksi kaikille niille, jotka kärsivät turvotuksesta tai tulehtuneisuuteen liittyvistä sairauksista. Tämä hyöty johtuu siitä, että nesteistä eroon hankkiutumalla pystyt välttämään erilaisia häiriöitä ja kipua.

Se puhdistaa maksaa

maksa

Siementen sisältämät antioksidantit ja luonnolliset entsyymit ovat molemmat loistavia apuja maksan puhdistamiseksi. Ne parantavat myös maksan toimintaa.

Juoman tarjoamat aineet vaikuttavat hidastaen sitä vahinkoa, jonka vapaat radikaalit aiheuttavat kehossamme. Tämä maito myös lisää rasvojen käsittelyä aineenvaihdunnassa, mikä on avuksi ruoansulatuksen hidastumisen estämiseksi.

Se torjuu virtsatietulehduksia

kanariansiemenistä valmistettu juoma avuksi vatsakipuun

Juoman sisältämät ravinteet auttavat vahvistamaan vastustuskykyä, ja siten se auttaa kehoa reagoimaan paremmin tartuntoja aiheuttavia tekijöitä kohtaan, jotta nämä eivät voisi vaikuttaa virtsateiden terveyteen.

Samalla juoman nestettä poistava vaikutus puhdistaa virtsateitä ja rakkoa. Siten kanariansiemenistä saatava maito toimii niitä mikrobeja hävittäen, jotka aiheuttavat kyseisten elinten sairauksia.

Oletko jo kokeillut tätä herkullista juomaa, vai onko kanariansiemen itsellesi vielä tuntematon tuote? Kokeile ja valmista siemenistä tätä maittavaa juomaa kotikonstein, jotta voisit nauttia kaikista niiden tarjoamista hyödyistä helposti  ja täysillä.

Tulet ihastumaan, eli tätä reseptiä ei kannata olla kokeilematta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Abdel-Aal, E. S. M., Hucl, P. J., & Sosulski, F. W. (1997). Structural and Compositional Characteristics of Canaryseed (Phalaris canariensis L.). Journal of Agricultural and Food Chemistry45(8), 3049–3055. https://doi.org/10.1021/jf970100x
 • Mason E, L’Hocine L, Achouri A, Karboune S. Hairless Canaryseed: A Novel Cereal with Health Promoting Potential. Nutrients. 2018;10(9):1327. Published 2018 Sep 19. doi:10.3390/nu10091327
 • Abdel-Aal, E. S. M., Hucl, P., Patterson, C. A., & Gray, D. (2010). Fractionation of hairless canary seed (Phalaris canariensis) into starch, protein, and oil. Journal of Agricultural and Food Chemistry58(11), 7046–7050. https://doi.org/10.1021/jf100736m
 • Valverde, M. E., Orona-Tamayo, D., Nieto-Rendón, B., & Paredes-López, O. (2017). Antioxidant and Antihypertensive Potential of Protein Fractions from Flour and Milk Substitutes from Canary Seeds (Phalaris canariensis L.). Plant Foods for Human Nutrition, 72(1), 20–25. https://doi.org/10.1007/s11130-016-0584-z

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.