Tehokas hoito viruksia vastaan

Keho altistuu jatkuvaksi viruksille, bakteereille ja sienikasvustolle. Elimistön oma puolustusjärjestelmä taistelee tulehduksia ja ulkoisia vaaroja vastaan, ja yleensä keho oireilee mm. nostattamalla kuumeen (virusten ja bakteerien tappamiseksi), aiheuttamalla vuotavan ja tukkoisen nenän ja yskän (huuhtoakseen bakteerit liman mukana ulos) ja saamalla olon alavireiseksi ja väsyneeksi (näin keho ehkäisee sinua olemasta aktiivinen, mikä lisää riskiä taudinaiheuttajien leviämiseen tai uusien taudinaiheuttajien ilmaantumiseen).

Toiset ovat alttiimpia tulehdussairauksille kuin muut. Etenkin kehno ravinto, vähäinen liikunta ja kovat vaihtelut ilmastossa ja lämpötilassa voivat altistaa sairauksille ja heikentää vastustuskykyä. 

Ravinnosta saatavat ainekset ovat tärkeä osa vahvaa puolustusjärjestelmää, sillä jos keho ei saa tarvitsemiaan ravintoaineita, se ei pysty toimimaan tehokkaasti ja estämään tulehduksia sekä sairauksia tunkeutumasta kehoon.

Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet vahvan viruksia torjuvan hoidon valmistukseen, jota voit nauttia kun tunnet flunssan iskevän päälle tai hoitaaksesi jo puhjennutta flunssaa. Hoito sisältää kolmea tehokasta, mutta täysin luonnollista ainesta, jotka antavat keholle kunnon annoksen tärkeitä ravintoaineita. Näin keho pystyy torjumaan tulehduksen leviämisen ja pitkittymisen.

Viruksia torjuva hoito: sitruunaa, inkivääriä ja hunajaa

Tämä hoito voi olla monille tuttu etenkin flunssakauden aikana. Sitruunasta, inkivääristä ja hunajasta valmistettu kuuma juoma nimittäin helpottaa oloa huomattavasti ja tappaa viruksia tehokkaasti. Juoma lievittää tukkoista oloa, kurkkukipua ja alavireistä mielialaa. Seuraavan kerran kun kärsit flunssan kourissa, kokeile tätä hoitoa!

Sitruuna

Sitruuna viruksia vastaan

Sitruuna sisältää tunnetusti paljon C-vitamiinia, joka toimii luonnollisena antibioottina ja vahvistaa immuunijärjestelmää aktivoimalla valkosoluja. Sitruunalla on vahva viruksia tappava vaikutus, joka taistelee viruksia vastaan ja ehkäisee niiden leviämistä ja tulehdusten pahanemista. Sitruuna toimii etenkin hengitysteiden sairauksien hoidossa, kuten yskän ja tukkoisen olon helpottamisessa.

Inkivääri

Inkivääristä on nopeasti tullut yksi suosituimmista luonnollisista lääkeaineista tulehdusten hoidossa. Kiinassa inkivääriä on kuitenkin viljelty jo tuhansia vuosia ja se on perinteisen kiinalaisen lääketieteen monitaituri. Inkivääriä on tutkittu myös länsimaisessa lääketieteessä, ja luonnon omana rohtona sitä käytetään meilläkin monenlaisiin vaivoihin.

Inkivääri sisältää liudan ainesosia, kuten kapsaisiinia, betakaroteenia, kurkumiinia, salisylaattia ja kaffeiinihappoa, jotka kaikki vähentävät kipua ja tulehdusta. Sanotaankin, että inkivääri on yksi luonnon parhaita omia lääkkeitä esimerkiksi erilaisia tulehdustauteja vastaan.

Inkiväärin antioksidantit taistelevat tulehduksia vastaan, stimuloivat kehon vastustuskykyä ja ehkäisevät etenkin flunssaa, yskää ja astmaa pahentavia sairauksia. Inkivääri aktivoi liman erittymistä, jonka avulla keho pääsee nopeasti eroon bakteereista ja muista taudinaiheuttajista ja olo helpottuu muutaman päivän sisällä.

Mehiläishunaja

Hunaja viruksia vastaan

Hiljattaisten tutkimusten mukaan mehiläishunajalla on vahva antibioottinen vaikutus, joka pystyy tappamaan flunssaa aiheuttavat bakteerit ja virukset. Hunajaa on käytetty jo vuosikymmeniä perinteisessäkin lääkityksessä hengitysteiden ja virustulehdusten lievittämiseen esimerkiksi yskänpastillien muodossa. Hunaja lievittää etenkin kurkkukipua ja yskää, sillä sen desinfioiva vaikutus tappaa kurkussa muhivat kipua aiheuttavat bakteerit.

Hunajalla voi myös hoitaa astmaa ja muita hengitystieoireita, jotka johtuvat usein immuunijärjestelmän heikkenemisestä.

Näin valmistat tulehduksia hoitavan sekoituksen

Nyt kun olemme käyneet läpi kaikkien hoitoon tarvittavien ainesten hyödyt, voimme valmistaa ja nauttia sekoitusta. Sitä nauttimalla parannat vastustuskykyäsi ja ehkäiset taudin leviämisen ja pahenemisen, ja karkoitat tulehduksen nopeasti. Hoitoa voi käyttää myös allergioiden tai astman aiheuttamien hengitystieoireiden lievitykseen.

Olisi hyvä pitää sitruunaa, inkivääriä ja hunajaa aina saatavilla, sillä niitä voi käyttää huoletta niin usein kuin tarpeellista ja niillä voi hoitaa monia eri oireita ja sairauksia. Hunaja säilyy kaapissa pitkään, samaten jääkaapissa säilytetty inkivääri. Sitruunoita on yleensä helposti saatavilla kaikissa kaupoissa.

Ainekset

  • 2 suurta sitruunaa, älä kuori
  • 1/2 inkiväärinjuuri
  • 2 dl luomutuotettua mehiläishunajaa (noin 8 ruokalusikallista)

Valmistusohjeet

  • Pese sitruunat hyvin vedellä ja etikalla, sillä tämä desinfioi niiden kuoren ja poistaa kaikki bakteerit ja hyönteismyrkkyjen jäämät. Suosi luomusitruunoita, sillä niissä on huomattavasti vähemmän haitallisia kemikaaleja. Sitruunat käytetään kuorineen, sillä suuri osa sitruunan ravintoaineista, kuten C-vitamiini, sijaitsee sen kuoressa.
  • Pese inkivääri hyvin, kuori ja leikkaa pieniksi siivuiksi. Kaada tehosekoitimeen paloitellun sitruunan kera. Lisää hunaja viimeiseksi ja soseuta tasaiseksi.
  • Kun sekoitus on valmis, kaada lasitölkkiin ja säilytä jääkaapissa.
  • Jos säilytät sekoitusta jääkaapissa pitkän aikaa, hunaja voi alkaa kristallisoitua. Hunajan voi pehmittää lämmittämällä seosta vesihauteessa ennen nauttimista.

Käyttö:

Yli 13-vuotiaat voivat nauttia ruokalusikallinen päivässä. Pienempien lasten (yli 1-vuotiaiden) tulisi nauttia vain teelusikallinen päivässä oireiden lievittämiseen. Voit sekoittaa lusikallisen seosta teehen, kuumaan veteen tai muihin kuumiin juomiin.

UUTISIA VERKOSSA