Syö näin ja hankkiudu eroon kehon rasvasta

Päästäksesi eroon kehon rasvasta, on tärkeää polttaa enemmän kaloreita kuin saada niitä. Sinun tulee yhdistää tehokas ruokavalio fyysiseen aktiviteettiin.
Syö näin ja hankkiudu eroon kehon rasvasta
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Yksi useimmiten tehdyistä päätöksistä on pudottaa painoa ja hankkiutua eroon kehon rasvasta. Se ei kuitenkaan ole aina helppo tehtävä, sillä on olemassa kaikenlaisia haasteita, jotka vaikeuttavat prosessia.

Vähäisestä fyysisestä aktiivisuudesta tai hitaasta aineenvaihdunnasta geneettisiin tekijöihin: nämä kaikki aiheuttavat ylipainoa ja liikalihavuutta.

Oletko lopultakin (tai jälleen kerran) päättänyt aloittaa dieetin, mutta olet jo epätoivoinen, koska et saa haluttuja tuloksia?

Älä huoli!

Oikeiden vinkkien avulla voit saavuttaa tavoitteesi ilman suuria vaikeuksia. Tässä artikkelissa annamme sinulle joitakin vinkkejä, joilla pääset eroon kehon rasvasta ja saat ihanteellisen vartalon.

Terveelliset ruokavaliovinkit kehon rasvan poistamiseksi

Syö omenoita

omenalla eroon kehon rasvasta

Jotkin viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että omenoilla on ominaisuuksia, jotka auttavat painonpudotuksessa. Useilla liikalihavuudesta kärsivillä ihmisillä on nähty yllättäviä tuloksia.

Omenat auttavat hankkiutumaan eroon kehon rasvasta, sillä ne sisältävät runsaasti kuitua, karotenoideja ja polyfenoleja. Omenoiden polyfenolit taistelevat liikalihavuutta vastaan, suojaavat sinua vapailta radikaaleilta sekä solujen ja kudosten muuntelulta. Kuitu puolestaan helpottaa suolen toimintaa ja saa sinut tuntemaan olosi kylläiseksi pidempään.

Omenoiden ei siis pitäisi puuttua ruokavaliosta.

Suosittelemme sisällyttämään tämän hedelmän ruokavalioosi vähintään kerran päivässä. Se voi olla aamupäivän välipala proteiinin kanssa (kuten jogurtti tai juusto) tai osa aamun smoothieta.

Poista sokeri ruokavaliosta

Jotta ruokavalio olisi tasapainoinen, sinun tulee nauttia vain luonnollisia sokereita, kuten hedelmissä olevia sokereita.

Käytämme kuitenkin yleensä prosessoitua sokeria. Tätä pidetään yhtenä pääsyynä liikalihavuuteen, ylimääräiseen painoon ja degeneratiivisiin sairauksiin kuten diabetekseen.

Jos haluat huolehtia terveydestäsi ja samaan aikaan päästä eroon kehon rasvasta, sinun täytyy sanoa hyvästit prosessoidulle sokerille. Se tulee olemaan vaikeaa aluksi, mutta suosittelemme sinua kokeilemaan sen korvaamista luonnollisilla vaihtoehdoilla.

  • Ihanteellisesti sinun pitäisi heittää keittiöstä pois kaikki ruoat, jotka sisältävät mitä vain prosessoitua sokeria. Näihin kuuluvat hillot, leivät, keksit, salaatinkastikkeet ja niin edelleen.
  • Opettele sen sijaan käyttämään luonnollisia makeutusaineita, kuten hedelmiä, hunajaa ja steviaa.

Juo vihreää teetä

Vihreä tee on yksi painonpudotuksessa eniten käytetyistä diureettisista juomista. Tee sisältää suuren määrän antioksidantteja, katekiineja jotka auttavat sinua poistamaan kehon rasvan.

Paras tapa vihreän teen diureettisten ainesosien hyödyntämiseksi on juoda sitä tyhjään vatsaan. Voit lisätä sitruunamehua sen ominaisuuksien lisäämiseksi.

Suosittelemme lisäämään vihreän teen säännölliseen ruokavalioosi. Voit luoda mielenkiintoisia makuyhdistelmiä käyttäen sitä yhdessä hedelmien ja mausteiden kanssa.

Juo runsaasti vettä

Veden juominen on epäilemättä yksi tavallisimmista suosituksista painonpudotukseen. Jätämme sen kuitenkin yleensä huomiotta. Vesi edistää suolen toimintaa tehden siitä ihanteellisen ummetuksesta kärsiville ihmisille.

  • Kehon rasvasta eroon pääsemiseksi juo lasillinen vettä ennen nukkumaanmenoa. Tämä auttaa sinua tuntemaan olosi kylläisemmäksi nopeammin.
  • Yritä juoda vain hanavettä. Jos se ei toimi sinulle, valmista esimerkiksi sokeritonta hedelmäteetä.

Sisällytä ruokavalioon kananmunia

hyvä aamiainen

Kananmunat on ruoka, jossa on yksi proteiinipitoisimmista ruoista  joita voit löytää ja niissä on vain yhteensä 5 g rasvaa. Lisäksi ne eivät sisällä huonoa kolesterolia (LDL), joten voit syödä niitä huoletta.

Voit keittää ne kokonaisina tai käyttää vain kananmunan valkuaiset riippuen siitä kuinka tiukka ruokavaliosi on. Niitä pidettiin monien vuosien ajan haitallisena ruokana, mutta ne voivat auttaa sinua hankkiutumaan eroon kehon rasvasta tuoden kehoon samalla hyviä rasvoja.

Harrasta liikuntaa

Päästäksesi eroon kehon rasvasta, sinun täytyy polttaa enemmän kaloreita kuin mitä nautit. Sen tehdäksesi sinun täytyy yhdistää ruokavalioon fyysisiä aktiviteetteja. Tarkoituksena on se, että näistä aktiviteeteista muodostuu sinulle päivittäinen tapa.

  • Kaikista suositeltavinta on harrastaa liikuntaa aamuisin, koska silloin sinulla on enemmän energiaa.
  • Jos söit hyvin tukevan illallisen, auttaa liikunnan harrastaminen tyhjällä vatsalla polttamaan ylimääräiset kalorit.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
6 liikalihavuuden tyyppiä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
6 liikalihavuuden tyyppiä

On olemassa monta eri liikalihavuuden tyyppiä, mutta kaikkia näistä voidaan hallita jos otat avuksesi asiantuntijan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Asgary S., Rastqar A., Keshvari M., Weight loss associated with consumption of apples: a review. J Am Coll Nutr, 2018. 37 (7): 627-639.
  • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.
  • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidizied tea polyphenols. Molecules, 2018.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.