Logo image
Logo image

5 mahtavaa tapaa joilla vedenjuonti vaikuttaa aivoihin

3 minuuttia
Laita vesipullo laukkuusi ja juo siitä päivän mittaan. Älä pakota itseäsi juomaan 8 lasia joka päivä. Varmista vain, että olet aina nesteytetty. Tämän pienen päivittäisen teon tekeminen kannattaa. 
5 mahtavaa tapaa joilla vedenjuonti vaikuttaa aivoihin
Viimeisin päivitys: 26 helmikuuta, 2019

Usein ihmiset juovat tätä elintärkeää nestettä ajatellen munuaisiaan, maksaansa ja jopa sydäntään. Mutta vesi ja aivojen toiminta ovat enemmän yhteydessä toisiinsa kuin ehkä saatat arvata. 

Aivosi on elin, joka tarvitsee eniten energiaa. Itse asiassa siitä 75 % on vettä. Se tarvitsee tätä perustavanlaatuista, mahtavaa ainesta jotta se voi jatkaa toimimista.

Sinun tulisi juoda 7-8 lasillista vettä päivittäin. Siitä huolimatta on parempi, ettet aseta tavoitetta joka sinun tulee saavuttaa, sillä jokaisella keholla on eri tarpeet aktiviteettitasosta riippuen.

Parasta mitä voit tehdä on pitää itsesi nesteytettynä läpi päivän. Tehdäksesi tämän, mikään ei ole parempi kuin pienten vesikulausten juominen joka tunti. Täten et väsy tai hotki liikaa vettä kerralla.

Tämän tekeminen harmonisoi kehosi sisältä ulospäin. 

Tässä artikkelissa haluamme kertoa sinulle mahtavista hyödyistä, jotka jokin niin yksinkertainen asia kuin veden juominen saa aikaan aivoissasi.

1. Aivosi työskentelevät nopeammin

Aivosi tarvitsevat oikean määrän nesteytystä toimiakseen kunnolla. Tämän elimen solut tarvitsevat herkän, tarkan tasapainon veden ja muiden elementtien välillä toimiakseen niin kuin niiden kuuluisi.

Ja on tärkeää, että juot vettä kun heräät. Tämä on se päivän hetki, jolloin aivosolusi tarvitsevat nesteytystä jonka vain vesi voi antaa.

Olet viettänyt 7-9 tuntia nukkuen. Vaikket olisikaan hikoillut, tämä ei tarkoita, ettetkö olisi menettänyt vettä. Jokaisessa syvässä hengityksessä hankkiudut eroon kosteudesta. Lisäksi kasautuva efekti saa aivosi tulemaan nestevajeisiksi aamuun mennessä.

Voit saada aivosi toimimaan optimaalisella kyvyllä, sinun täytyy vain juoda lasi vettä ja syödä herkullisia hedelmiä aamupalaksi.

2. Kasvatat keskittymiskykyäsi

Some figure

Ihmiset eivät usein huomaa nestehukkaa kuin vasta vakavissa tapauksissa. Huomaat varoitusmerkit, kun huimaus ja kuiva iho ilmaantuvat.

Mutta aivosi ovat ensimmäinen elin, joka huomaa tämän. Menetät keskittymisesi. Aivosi suojelee resurssejaan. Muistisi menettää joustavuutensa. On vaikeampi keskittyä ja et reagoi niin nopeasti stimulaatioon.

On silti totta, että kahvin tai teen juominen voi myös auttaa sinua. Kuitenkaan sinun ei tulisi juoda näitä juomia jatkuvasti läpi päivän.

Sinun täytyisi juoda kulaus vettä joka 45. minuutti. Tämä on se aika, jossa keskittymiskykysi alkaa heikentyä. Parannuskeinona mikään ei ole parempaa kuin pieni määrä vettä.

3. Se auttaa tasapainottamaan mielialasi ja tunteesi

Some figure

Voi vaikuttaa oudolta liittää vesi mielenterveyteen. Me kaikki kuitenkin tiedämme, että meri- tai järvimaiseman katsominen on rentouttavaa.

Tunteisiisi ei vaikuta vain veden näkeminen. Tunnemaailmaasi vaikuttaa myös veden juominen.

Tämä tapahtuu hyvin helposti: kasvatat aivojesi lämpötilaa, pääset eroon myrkyistä ja kuolleista soluista. Se myös tasapainottaa kemikaalisia prosessejasi aiheuttaakseen eräänlaisen “mielen uudelleenkäynnistämisen”. 

Sinun tulee tehdä mitä kerroimme aikaisemmin: pysy nesteytettynä. Sinn tulisi juoda pieniä kulauksia. Tällä tavoin solusi säilyvät aktiivisina ja löytävät hyvän tasapainon. Tämä tasapaino säätelee stressiäsi ja ahdistustasi. 

4. Vesi auttaa sinua nukkumaan paremmin

Some figure

On mahdollista, että vesilasillisen juominen ennen nukkumaanmenoa saa sinut nousemaan vessaan keskellä yötä. Sinun tulisi kuitenkin tottua tähän helppoon rutiiniin. Vaikka se olisi vain puoli lasillista, sen juominen ennen nukkumaanmenoa auttaa sinua saamaan paljon terveellisemmän unen. 

Vesi kasvattaa verenkiertoa aivoihisi. Tämä kasvattaa aivojesi hapettumista ja nesteytystä. Se myös rauhoittaa aivojasi. 

Samaan aikaan et voi unohtaa, että vesi auttaa pääsemään eroon aivojesi kuona-aineista. Tämä työ on tarpeellista varmistaaksesi, että aivoillasi on perustasapaino.

Laita tämä käytäntöön tänään. Huomaa, miten se auttaa sinua nukkumaan hieman paremmin.

5. Muistisi paranee jos juot vettä päivän mittaan

Vaikka nestehukkasi olisi miten vähäinen, se välittömästi aiheuttaa homeostaattista epätasapainoa. Toisin sanoin, se aloittaa sarjan epätoiminnallisuuksia. Nämä vaikuttavat moniin selviytymisesi perusalueisiin.

Yksi seurauksista on vähentynyt kognitiivinen ketteryys: tämä saa asioiden muistamisen, asioiden päättelemisen johtopäätösten tekemiseksi sekä pitkäaikaisten muistojen tekemisen vaikeammaksi. 

Joten pidä tämä vinkki mielessä: laita vesipullo laukkuusi ja juo siitä päivän mittaan. Älä pakota itseäsi juomaan 8 lasia päivässä. Varmista vain, että olet nesteytetty.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.