Keinoja uniapneaa vastaan taistelemiseen

toukokuu 30, 2017
Kärsitkö sinä tai kärsiikö kumppanisi uniapneasta? Löydä terveellisiä, luonnollisia keinoja tätä uniongelmaa vastaan taisteluun.

Uniapnea on sairaus, joka estää sinua hengittämästä kunnolla nukkuessasi. Hengityksesi voi loppua koska tahansa yhdestä useaan sekuntiin yhden tai useamman kerran yön aikana.

Tämä on yleinen ongelma astmasta tai muista hengitysongelmista kärsivien keskuudessa.

Kuten voit kuvitella, uniapnea voi aiheuttaa useita ongelmia. 

Joskus se voi tapahtua jopa 30 kertaa tunnissa. Tauon jälkeen hengityksesi kuitenkin palaa normaaliksi. Joskus apnea tulee takaisin vahvan kuorsauksen tai tukehtumisäänen kanssa.

Uniapnea voi myös häiritä ystäviäsi ja perhettäsi.

Tässä artikkelissa haluamme antaa sinulle joitakin keinoja jotta voit välttää uniapnean tai oppia sen vaikutuksista.

Aseta uniaikataulu

Yleisin tapa hoitaa uniapneaa on asettaa uniaikataulu. Varmista, että noudatat aikoja johdonmukaisesti. 

Tämä saa kehosi pääsemään ”kevyempään” unen tilaan. Jos et noudata aikataulua säntillisesti, se saa sinut todennäköisemmin kärsimään lihasten epäsäännöllisyydestä ja hengitysongelmista.

Koeta saada tiiviit seitsemän tai kahdeksan tuntia unta yössä ja säädä tarkka uniaikataulu itsellesi.

Pudota painoa

ylimääräinen rasva

Ylipaino on löyhästi liitetty uniapneaan. Tämä johtuu siitä, että kehosi on ylikuormitettu liiallisesta kehon massasta.

Rasva kertyy kurkkuusi ja kaulaasi. Tämä on vaarallista koska se tukkii ilmatiesi. Tämä aiheuttaa kuorsausta ja estää keuhkojasi työskentelemästä parhaimmillaan.

Paras mitä voit tehdä, on työstää ruokavaliotasi. Sinun tulisi nauttia luonnollisia ruokia ja yrittää urheilla niin paljon kuin mahdollista.

Tämä painonpudottamisprosessi tulee vaatimaan paljon yritystä, etenkin jos sinulla on ollut huonot tavat jo pitkään. Tästä syystä on parempi aloittaa tekemään muutoksia vähä vähältä. 

Nuku kyljelläsi

Kun nukut kasvot ylöspäin, hengityselimistösi on paljon vaikeampi ratkoa uniapnean ongelmia. Tähän kuuluu tukkeutuneet ilmatiet.

Kielesi ja pehmytkudokset kurkussasi putoavat luonnollisesti. Jos nukut selälläsi, ne putoavat suusi takaosaan. Tämä tukkii ilmatiesi ja aiheuttaa kuorsaamista. 

Nukkuaksesi kyljelläsi, laita tyyny polviesi väliin. Tämä pitää sinut tiedostamattasi muuttamasta asentoa ja se on parempi selällesi.

On tärkeää että vältät aina selälläsi tai vatsallasi nukkumisen. Nämä kaksi asentoa aiheuttavat keskeytetyn unen. Tämän lisäksi päädyt kuorsaamaan entistä enemmän.

Lisää liikuntaa rutiineihisi venytys

Kuten sanoimme, painonpudotus on tärkeää uniapnean välttämiseksi. Tämän saavuttaminen on vaikeampaa ja hitaampaa, ellet tee urheilusta osaa elämästäsi.

Tämän lisäksi liikunta vahvistaa ilmateitäsi.  Ja kun teet urheilusta osan päivääsi, autat kehoasi lepäämään myöhemmin. 

Tämä tarkoittaa, että kun yrität nukahtaa, nukahdat paljon helpommin.

Varmista että saat tarpeeksi magnesiumia

Uniapnea vaikuttaa eniten kurkkusi yläosan lihaksiin. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy varmistaa että ne voivat tehdä työnsä.

Magnesium on välttämätön mineraali joka suoraan vaikuttaa kaikkialla kehossasi oleviin lihaksiin. Tästä syystä sinun täytyy varmistaa, että saat sitä oikean määrän.

Voit ottaa magnesiumia ravintolisänä tai ruoissa kuten:

  • Lehtivihreät
  • Banaanit
  • Pavut
  • Avokadot
  • Useat pähkinät ja siemenet

Suosittelemme, että syöt tarpeeksi ruokia, jotka ovat magnesiumpitoisia. Se on parempi vaihtoehto terveenä pysymiseen kuin lisäravinteiden napsiminen.

Pysy kaukana tupakasta

tupakointi

Tupakointi on yksi uniapnean pääsyistä. Tämä on etenkin totta tukkivan uniapnean kanssa. Tupakoinnin tai tupakan muodostamat kemikaalit aiheuttavat ahtaumia, tulehduksia ja ärsytystä ilmateissäsi. 

Jos haluat lopettaa kuorsaamisen, tupakoinnin lopetuksen tulisi olla yksi ensimmäisistä vaihtoehdoistasi.

Paras mitä voit tehdä on välttää tupakkaa kaikissa muodoissaan, ja yritä välttää myös passiivista tupakointia.

Laula

Et ehkä odottanut tätä vinkkiä, mutta laulaminen vahvistaa kitalaessasi ja kurkussasi olevia pehmytkudoksia.

Lisäämällä lihastesi kontrollia näillä alueilla vähennät ilmateidesi tukkeutumisen todennäköisyyttä. Kaiken kaikkiaan se tapahtuu löysien tai laiskojen lihasten takia.

Nyt kun tiedät tämän, laula aina välillä. Ei ole väliä vaikkei sinulla olisi hyvä lauluääni. Ainoa mitä sinun tulee tehdä, on valita lempilaulusi ja laulaa suihkussa.

Muista myös: laulaminen saa sinut luonnollisesti pääsemään stressistä eroon! 

Pääkuva © wikiHow.com

UUTISIA VERKOSSA