Logo image
Logo image

Suolistoloisten häätö maito-minttuhoidolla

3 minuuttia
Suolistoloisten häädön aikana on tärkeää syödä terveellisesti ja tasapainoisesti. Matokuurin syöminen kerran tai kaksi kertaa vuodessa pitää kehon terveenä.
Suolistoloisten häätö maito-minttuhoidolla
María Belén del Río

Tarkistanut ja hyväksynyt: biologi, lääkäri María Belén del Río

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Suolistoloiset ovat hiljainen terveysongelma, sillä moni sekoittaa niiden oireet muihin vaivoihin. Ne voivat vaikuttaa elimistöön merkittävällä tavalla, erityisesti jos ongelmaa ei hoideta kunnolla. Tässä artikkelissa jaamme yllättävän ja tehokkaan hoidon suolistoloisten karkottamiseksi luonnollisesti. Katso, kuinka suolistoloisten häätö onnistuu maidon ja mintun avulla, ja tee suolistostasi taas terve.

Suolistoloiset

Some figure

Asuinpaikasta riippumatta suolistoloiset ovat sellainen terveysongelma, josta kannattaa olla tietoinen. Erityisesti jos sinulla on lemmikkieläimiä, matokuuri olisi hyvä tehdä itsellekin ainakin kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Tämä on erityisen tärkeää lapsille, sillä lapset kärsivät tästä vaivasta eniten.

Jotta tietäisit kärsiväsi suolistoloisista, on oleellista tuntea niiden yleisimmät oireet. Yleensä oireet jäävät huomaamatta tai ne sekoitetaan muihin vaivoihin.

Tässä joitakin suolistoloisten aiheuttamista yleisimmistä oireista:

 • Maha-suolikanavan oireet, kuten kipu, raskauden tunne, turvotus, ummetus, ripuli jne.
 • Päänsäryt
 • Ruokahalun muutokset
 • Väsymys
 • Muutokset mielialassa: hermostuneisuus, ärtyisyys jne.
 • Kutina peräaukossa tai nenässä
 • Muutokset ulosteessa
 • Äkillinen painonlasku

Näin teet matokuurin

Suolistoloisten häätö ei ole yksinkertainen tehtävä, sillä ne selviävät ruokkien itseään syömälläsi ruoalla. Monet päivittäin syömäsi ruoat pitävät loiset vahvoina ja auttavat niitä kasvamaan ja leviämään.

Ensimmäinen mielessä pidettävä asia suolistoloisten häädössä on se, että sinun tulee olla hyvin tarkka ruokavaliosi suhteen. Mistään hoidosta ei ole apua, jos et poista ruokavaliostasi loisia ruokkivia ruokia. Matokuurin aikana vältä:

 • maitotuotteita (tätä hoitoa lukuun ottamatta)
 • alkoholia
 • sokeria ja hyvin makeita hedelmiä

Suolistoloisten häätö perustuu siis hyvin tiukkaan ruokavalioon ja loisia häätävään hoitoon. Tällä kertaa esittelemme maito-minttuhoidon, jota voit täydentää syömällä raakaa valkosipulia ja kurpitsansiemeniä pitkin päivää.

Tiesitkö: Näin valmistat valkosipuliöljyn kotona

Suolistoloisten häätö maito-minttuhoidolla

Näiden kahden ainesosan yhdistelmä on vanha, tehokas ja luonnollinen konsti suolistoloisten karkottamiseksi. Muista noudattaa antamiamme ohjeita myös ruokavaliota koskien. Näin vältät muut suolisto-ongelmat.

Minttu ei ole pelkkä aromaattinen ja ruoansulatusta edistävä kasvi. Sillä on lisäksi loisia karkottavia ominaisuuksia.

Ainekset suolistoloisten häätöön

Some figure

Tähän hoitoon tarvitset seuraavia aineksia:

 • 100 ml rasvatonta maitoa
 • 15 tuoretta mintunlehteä

Valmistus

 • Laita molemmat ainekset kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi.
 • Kun se kiehuu, ota lämpö pois päältä ja anna jäähtyä hieman ennen kuin juot sen.
 • Suosittelemme valmistamaan hoidon juuri ennen sen nauttimista.

Kuinka juot sen

Jotta hoito olisi tehokas, ota sitä seuraavalla tavalla:

 • Nauti juoma tyhjään vatsaan heti sen valmistamisen ja jäähtymisen jälkeen.
 • Odota ainakin puoli tuntia ennen kuin syöt mitään kiinteää.
 • Toista tämä prosessi 9 päivän ajan.

Tee tämä ainakin kaksi kertaa vuodessa. Voit tehdä sen joko hoitona tai ehkäisevänä toimenpiteenä, erityisesti jos samassa taloudessa asuu lemmikkieläimiä.

Suolistoloisten häätö muilla lääkkeillä

Suolistoloisten häätö voi olla hankalaa monille, joten jotkut valitsevat mieluummin apteekin lääkkeet. Monet niistä vaikuttavat kuitenkin myös suoliston bakteerikantaan, mikä voi aiheuttaa ummetusta. Valitettavasti tämä voi altistaa uudelleen loisille.

Suosittelemmekin nauttimaan aina probiootteja, valitsit sitten apteekin lääkkeet tai tämän maito-minttuhoidon. Probiootit parantavat suoliston toimintaa ja vahvistavat lisäksi immuunijärjestelmää, mikä auttaa ehkäisemään loisia.

Lue tämäkin artikkeli: Mihin probiootteja käytetään?

Suolistoloisten häätö: hygienia ja ruokavalio

Ole lisäksi huolellinen hygienian kanssa. Lapset altistuvat helpommin suolistoloisille, sille he laittavat käsiään koko ajan suuhun. Pese käsiä huolellisesti pitkin päivää.

On myös sisäisiä tekijöitä, jotka lisäävät suolistoloisten todennäköisyyttä lapsilla, kuten ruoka-aineallergiat tai intoleranssit. Ole varovainen, jos kärsit näistä vaivoista.

Älä unohda myöskään syödä terveellisesti. Syö raakoja ja kypsennettyjä kasviksia sekä täysjyvää päivittäin. Kuitu on välttämätöntä suoliston pitämiseksi puhtaana. Muista myös juoda riittävästi vettä aterioiden ulkopuolella, jotta elimistösi on helpompi sulattaa kuitu ja ehkäistä suolistoloisia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.