Solakka ja muodokas vartalo - 7 vinkkiä
Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila
Muodokas ja solakka vartalo on sopusuhtainen, mutta kurvikas. Se on vahva ja terve, ja sen muodot ovat miellyttävän pyöristyneet ja kiinteät.
Jotta voisit saada tällaisen vartalon, on tärkeää ryhtyä toimiin sekä sisäisiä että ulkoisia asioita koskien.
Tässä artikkelissa kerrommekin seitsemästä tehokkaimmasta vinkistä, jotta voisit muokata kehoasi luonnollisesti ja saada sellaisen siluetin, jota tavoittelet.
Kehon muokkaaminen ei ole sama asia kuin painon vähentäminen
Moni meistä on virheellisesti siinä uskossa, että hyvä vartalo tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että painoa on vähemmän.
Nykyisin on kuitenkin yhä enemmän sellainen mielipide, että kehoa kannattaa muokata terveellisillä tavoilla, jotta tuloksena olisi muodokas siluetti, joka kertoo terveydestä ja energiasta.
Naiset haluavatkin nyt naisellisen vartalon, jonka muodot eivät ole liian kapeat, mutta eivät myöskään ylipainoon asti menevät. Tällaisen kehon saa tasapainoisen ruokavalion ja johdonmukaisesti toteutetun liikunnan tuloksena.
Lue aiheesta lisää: 8 tapaa, jotka joka laihduttajan kannattaa oppia
Solakka vartalo – mitä se on?
Ihanteellinen keho ja sen tavoittelu tarkoittaa eri asiaa jokaisen kohdalla, sillä ihmisten kehotyyppi ei ole yksi ja sama. Tässä on kyseessä se, että saavutat parhaan version itsestäsi.
Seuraavilla vinkeillä voit saada miellyttävän, pyöreälinjaisen ja kiinteän kehon, jotta voisit muuttaa rasvaa lihaksiksi niin, että voit tuntea itsesi sekä vahvaksi että kevyeksi.
1. Opettele syömään hyvin
Oikein syömisessä ei ole kyseessä se, että vähennetään kaloreja tai rasvaa. Sen sijasta tulisikin noudattaa eräitä fiksuja neuvoja, jotka tulevat tuomaan myönteisen muutoksen vartalosi linjoihin.
- Pidä ruokaan yllä tervettä suhdetta, jossa ei ole syyllisyyttä tai katumusta. Yritä syödä terveellisesti ja nauti siitä.
- Älä syö itseäsi täyteen aterioillasi, vaan lopeta, kun pääset 80 prosentin kohdalle. Näin voit helpommin saada hoikan siluetin.
- Pureskele ruokaasi kunnolla.
- Juo paljon vettä aterioiden välillä.
- Valitse luonnollisia tuotteita sen sijasta, että söisit teollisesti käsiteltyjä ruokia.
- Ruokavalioosi tulisi sisältyä terveellisiä rasvoja, kuten esimerkiksi avokadoa, kuivattuja hedelmiä, siemeniä, rasvaista kalaa, kananmunia sekä oliivi- ja kookosöljyä.
2. Lisää sisäistä hyvinvointiasi
Psyykkinen ja psykologinen hyvinvointisi tulevat myös näkymään ulkoisessa olemuksessasi.
Tämän vuoksi onkin tärkeää säädellä hermostoa, ja asia on hyvin oleellinen etenkin silloin, jos sinulla on ahdistusta, ärtyneisyyttä, stressiä tai unettomuutta.
Voit kääntyä tässä lääkinnällisten kasvien tai rentouttavien hoitomuotojen (kuten joogan) puoleen, tai voit myös tehdä jotakin rankempaa harjoittelua, jonka avulla saat aikaiseksi rentoutuneen olon liikunnan jälkeen.
Voit myös kokeilla sellaisia hoitomuotoja kuten homeopatiaa tai Bach-kukkia.
3. Pidä huolta hormonaalisesta hyvinvoinnistasi
Hormonit voivat vaikuttaa kehoosi, kun ne eivät ole tasapainossa, ja tämä saattaa saada aikaan liiallista rasvan kerääntymistä esimerkiksi reisiin, vyötärölle ja rintaan.
Jos sinulla on jokin hormonaalinen häiriö, kuten esimerkiksi kystia, tai kivuliaat tai epäsäännölliset kuukautiset, saattaa olla suureksi avuksi kääntyä jonkin luonnollisen hoidon puoleen.
Näin voit samalla edistää kehosi muokkautumista toivomaasi suuntaan.
Muutamia kaikkein suosituimmista hoitotuotteista hormonaalisten pulmien hoitoon ovat seuraavat:
- helokkiöljy
- salvia
- siveydenpuu
- maca
4. Torju nesteen kerääntymistä
Nesteen kertyminen kehoon saattaa vaikuttaa vartalosi muotoon siten, että vettä kertyy esimerkiksi jalkoihin, vatsaan ja kasvoihin.
Jotta voisit torjua tätä ilmiötä, kannattaa noudattaa seuraavia neuvoja:
- Vähennä suolan määrää ravinnossasi, ja vältä aina pöytäsuolaa. On myös parempi vaihtoehto käyttää merisuolaa tai Himalajan suolaa.
- Juo vettä tai kotitekoisia hedelmiä- ja kasvisjuomia päivän mittaan.
- Nauti haudukkeita, jotka olet valmistanut kortteen, takiaisen ja voikukan avulla.
5. Kiinteytä ja vahvista kehoasi
Liikunta on oleellinen asia, jotta voisit korvata rasvaa lihaksilla sekä antaa muotoa niille osille vartalossasi, joista haluat pyöristetymmät.
Urheilun avulla voit saada leveämmän lantion ja runsaammat pakarat, ja lisäksi voit muokata kehoasi kiinteämmäksi yleisestikin ottaen.
Kaikkein parhain liikuntamuoto tähän tarkoitukseen on kovan intensiteetin intervalliharjoittelu, kuten esimerkiksi crossfit.
6. Älä unohda ryhdin tärkeyttä
Huono ryhti saattaa laittaa selkärankasi huonoon asentoon, ja siten se voi vaikuttaa koko kehoosi yleisesti ottaen.
Jos sinulla on ongelmia ryhdin kanssa, voit korjata sitä monella hoitomenetelmällä, kuten pilateksella ja shiatsulla. Lisäksi kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, kuinka istut, kävelet, nukut ja seisot. Näitä asioita ajattelemalla saadaan aikaan solakka vartalo ja vartalon selkeämmät muodot.
Lue aiheesta lisää: Jooga uudisti 87-vuotiaan naisen ryhdin ja muutti hänen elämänsä
7. Venyttele joka ikinen päivä
Venyttely auttaa parantamaan ryhtiä, ja se lisää harrastamasi liikunnan tehoa. Jos olet notkea, tunnet olosi energisemmäksi ja elinvoimaisemmaksi.
Kannattaisi aina asettaa etusijalle selkään kohdistuvat venytykset, kuten myös mihin tahansa sellaiseen alueeseen kohdistuvat, jossa sinulla on epämukavuutta tai kipua.
Ota avuksesi nämä perusneuvot, mikäli haluat kohentaa vartalosi ulkonäköä sekä parantaa samalla oloasi – muokkaa kehoasi kiinteämmäksi ja kurvikkaammaksi terveellisin keinoin ja solakka vartalo on pian sinun!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
OMS. (2015). Healthy Diet. Fact Sheet. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.5565/rev/ensciencias.850
Papies, E. K., & Nicolaije, K. A. H. (2012). Inspiration or deflation? Feeling similar or dissimilar to slim and plus-size models affects self-evaluation of restrained eaters. Body Image. https://doi.org/10.1016/j.bodyim.2011.08.004
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.