8 tapaa, jotka joka laihduttajan kannattaa oppia

huhtikuu 19, 2017
Terveelliseen ja turvalliseen laihdutukseen kuuluu läheisesti yksinkertaisten tapojen omaksuminen, jotka hillitsevät ruokahalua ja tehostavat aineenvaihduntaa. Pidä nämä vinkit mielessä ja hyödynnä niitä uuden ruokavaliosi tukemiseen.

Jos kärsit ylipainosta, olet varmasti etsinyt käsiisi lukemattomia eri keinoja laihtua. Ehkä olet kokeillut erilaisia ihmedieettejä ja kaalikeittokuureja, joiden tulokset ovat ohimeneviä. Vaikka monet meistä haluavat olla hoikkia lähinnä esteettisistä syistä, on tärkeää muistaa, että normaalipaino tarkoittaa myös sitä että yleinen terveydentila on huomattavasti parempi ylipainoon verrattuna. Normaalipainoisena riski verenkiertoelimistön sairauksille ja muille vaivoille pienenee. 

Laihduttaminen ei kuitenkaan ole helppoa, eikä laihtuminen tapahdu yhdessä yössä tai edes muutamassa viikossa. Laihduttaminen vaatii pitkällistä ponnistelua ja kokonaisen elämäntaparemontin.

On olemassa ihmedieettejä, jotka lupaavat poistaa kiloja muutamassa päivässä tai viikossa, mutta paras tapa laihduttaa on hitaasti pitkällä aikavälillä, sillä näin varmistat sen että kilot pysyvät poissa eikä terveyshaittoja ilmene. Heitä hyvästit rankoille dieeteille ja omaksu sen sijaan muutamia terveellisiä tapoja, joiden avulla laihdut tehokkaammin ja terveellisemmin. Alta löydät laihduttajan 8 parasta tapaa, jotka kannattaa ottaa käyttöön välittömästi.

1. Pidä terveellistä ruokaa aina näkyvillä

Vihannekset

 

Kun haluat laihtua turvallisesti, voi terveellisten ruoka-aineiden pitäminen näkyvillä ja saatavilla motivoida sinua ylläpitämään uusia ruokailutottumuksiasi.

Kun käden ulottuvilla on suklaapatukan sijaan hedelmiä, kasviksia tai pähkinöitä, vähenee riski ja halu sokeristen ja rasvaisten ruokien nauttimiseen. Suosi banaania, mangoa, marjoja sekä manteleita, nämä ruuat ovat luontaisesti makeita ja vievät makeanhimon mennessään.

2. Käytä pieniä lautasia

Tämä tapa saattaa tuntua hassulta, mutta todellisuudessa pienempien lautasten käytön on todettu vähentävän riskiä ylensyöntiin. Sama annos ruokaa suurella lautasella näyttää paljon pienemmältä kuin pienellä lautasella. Näin huijaat aivosi ajattelemaan, että olet kylläinen pienemmällä annoksella.

3. Syö enemmän vihanneksia ja hedelmiä

Salaatti

Viisi tai kuusi annosta raakoja kasviksia ja hedelmiä päivässä auttaa tukemaan elimistön prosesseja, jotka poistavat ylimääräistä rasvaa. Kasvisten ja hedelmien suuri määrä vettä, kuitua ja antioksidantteja stimuloi kuona-aineiden poistumista ja ehkäisee niiden negatiivisia vaikutuksia aineenvaihduntaan. Tämän lisäksi kasvikset ja hedelmät antavat elimistölle aimo annoksen energiaa, kohentaen sekä fyysistä että psyykkistä suorituskykyä.

Kasvikset ja hedelmät pitävät sinut kylläisenä pidempään, ja vähentävät tarvetta nauttia ylimääräisiä kaloreita päivän mittaan.

4. Syö hitaasti

Kun ahmit ruokasi, eivät ruuan sisältämät kemikaalit, jotka tuovat tunteen täydestä olosta ja kylläisyydestä ehdi hajota, ja näin saatat syödä enemmän kuin olisi tarve.

On helppoa syödä liikaa huomaamattaan, mutta on tärkeää keskittää huomio aktiivisesti syöntitapahtumaan. Älä katsele televisiota, räplää puhelinta tai lue syödessäsi: pureskele ruokasi kunnolla ja keskity syömiseen. Näin vältät ylensyönnin ja hätäisen ahmimisen.

5. Juo riittävästi vettä ja muita terveellisiä juomia

Vesi

Nesteytys on tärkeää ja lisäämällä nauttimasi veden ja terveellisten juomien määrää voit tukea aineenvaihduntaa ja laihtumista.

Vesi nesteyttää elimistön soluja, kohentaa elimistön puhdistumisprosessia ja auttaa pitämään nälän loitolla. Usein nälän tunne voi johtua janosta, joten jos koet olosi jatkuvasti nälkäiseksi, kokeile juoda lasi vettä napostelun sijaan.

Puhdistavat teejuomat ovat ihanteellinen lisä laihduttajan ruokavalioon, samaten vihersmoothiet ja hedelmävedet, sillä näistä saat nesteytyksen lisäksi hoitavia, ravitsevia aineksia.

6. Nuku hyvin

Jos yrität laihtua, on tärkeää varmistaa, että nukut hyvin joka yö. Unettomuus voi johtaa painonnousuun, sillä elimistö yrittää saada lisäenergiaa ravinnosta ja herättelee naposteluvimmaa päivän mittaan useaan otteeseen.

Unen aikana aineenvaihdunta aktivoi luontaisia puhdistumisprosesseja, jotka ovat tärkeitä kuona-aineiden poistumisen kannalta.

Suositeltua lukemista: Rentouta itsesi ja nuku paremmin

7. Harrasta monipuolista liikuntaa

Vatsalihasliikkeet

Päivittäinen aerobinen liikunta on loistava tapa kuluttaa energiaa ja polttaa kaloreita, mutta aerobinen harjoittelu tulee aina yhdistää voimaharjoitteluun parhaiden tulosten takaamiseksi. Voimaharjoittelulla vahvistat lihaksia, kiinteytät ihoa ja tehostat rasvan palamista, sillä suurempi lihasmassa kuluttaa enemmän kaloreita.

Suositeltua lukemista: 3 parasta liikettä pakaroiden kiinteytykseen

8. Lisää mausteita ruokiisi

Kun käytät mausteita ruuissasi, autat stimuloimaan aineenvaihduntaa ja laihtumista. Mausteet kuten cayennepippuri ja kurkuma aktivoivat rasvan palamista ja muuntavat rasvan energiaksi.

Kuten tästä artikkelista käy ilmi, on olemassa muutamia helppoja keinoja, joiden avulla voit hillitä naposteluhimoa ja nälkää, ja tehostaa aineenvaihduntaa. Näin laihtuminen on helpompaa ja saavutat pysyviä tuloksia.

UUTISIA VERKOSSA