Logo image
Logo image

Jooga uudisti 87-vuotiaan naisen ryhdin ja muutti hänen elämänsä

3 minuuttia
Jooga on ikivanha keksintö, joka huoltaa sekä mieltä että kehoa. Jos jooga voi muuttaa hyvinkin ikäntyneen ihmisen elämän, se voi varmasti muuttaa myös omasi!
Jooga uudisti 87-vuotiaan naisen ryhdin ja muutti hänen elämänsä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

On tavallista, että ihmisen iän vihjataan olevan este uuden oppimiselle ja monen asian tekemiselle. Ne, jotka ovat innokkaita parantamaan oman elämänsä laatua ilman rajoituksia, ovat kuitenkin pystyneet todistamaan, että ihminen voi tehdä työtä parantaakseen itseään missä tahansa vaiheessa elämää.

Yksi viimeaikainen esimerkki tämän toteutumisesta on erään 87-vuotiaan naisen saavutus: siitä huolimatta, että hänellä oli kroonisia sairauksia, hän päätti aloittaa joogan, jotta saisi hoitoa näihin vaivoihin.

Tämän naisen tarina on kulkenut jo kauas maailmalle, ja se todistaa kyseisen hoidon hyödyt sekä sen, että pitkällekin ikääntyneet aikuiset voivat liikkua. Seuraavassa kerromme tarkemmin tarinasta sekä siitä, mistä joogassa on kyse – jatka lukemista ja inspiroidu!

Tarina siitä, kuinka jooga muutti 87-vuotiaan elämän

Some figure

Anna Pesce, tarinamme päähenkilö, alkoi muuttaa elämäntyyliään 86-vuotiaana sen jälkeen, kun hän alkoi etsiä tehokasta hoitoa vakavaan kyfoosiin, joka häntä vaivasi.

Tähän sairauteen kuuluu selkärangan kaarelle kääntyminen pysyvästi, ja vähitellen Annalle oli muodostunut selkään kyttyrä, jonka vuoksi hänellä oli myös runsaasti kipua. Tämä sairaus, joka ilmenee skolioosin, osteoporoosin tai välilevyn tyrän seurauksena, rajoitti naisen liikkumista sekä teki hänestä jatkuvasti väsyneen.

Vaikka hän oli joutunut kärsimään jo vuosikausia, Anna ei ollut pystynyt löytämään tapaa, jolla hän olisi voinut sopeutua oireisiin siten, että hänen elämänlaatunsa ei olisi kärsinyt.

Sen jälkeen kun hän oli saanut ensimmäisen diagnoosin sairaudestaan, Anna oli käynyt lävitse monet hoidot, joihin kuuluivat esimerkiksi akupunktio, liikunta fysioterapian muodossa, sekä osteopatia.

Vaikka nämä hoidot lievittivät kipua, ne eivät koskaan olleet tarpeeksi, jotta nainen olisi tuntenut olonsa hyväksi ja terveeksi.

Jooga kuitenkin muutti tilanteen. Miten se tapahtui? Kuinka jooga voi mullistaa hyvin ikääntyneenkin ihmisen elämän? Jatka lukemista!

Some figure

Jotkut ihmiset olivat huolissaan siitä, olisiko jooga sopiva liikuntamuoto jo pitkälle ikääntyneelle henkilölle. Jooga-asiantuntija Rachel Jesien motivoi Annaa sekä aloitti hänen opettamisensa kerran viikossa.

Anna alkoi huomata, että hänen kykynsä kävellä parani vähitellen, ja kuukauden kuluttua hän pystyi ottamaan askelia ilman, että se tuotti minkäänlaisia vaikeuksia.

Kahdessa kuukaudessa kipu alkoi kadota, ja vuoden kuluttua säännöllisten joogatuntien aloittamisesta hän päätti aloittaa joogan harrastamisen joka päivä.

Nyt 87-vuotiaana hänen selkänsä ei ole enää kaarella, ja hän on saanut takaisin liikkuvuutensa sellaisella tavalla, jota moni pitää ihmeenä. Anna tuntee myös olevansa elossa voimakkaammin kuin koskaan aiemmin.

Some figure

Hänen toipumisensa antaakin tämän toivoa täynnä olevan viestin jokaiselle ihmiselle: ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa sellaisten asioiden tekemistä, jotka voivat muuttaa elämäsi.

Sen lisäksi tämä tarina tekee selväksi sen, että jokainen ihminen on erilainen, joten sinun tulee löytää se oikea hoito juuri itseäsi varten.

Vaikka onkin olemassa monenlaisia terapioita ja hoitoja, joskus se, mikä on hyvä ratkaisu yhdelle henkilölle, ei ole paras vaihtoehto toiselle. Jos siis kokeilet ja analysoit kehosi tarpeita syvällisellä tavalla, tulet löytämään sen oikean tavan pitää itsesi terveenä lukuisten vuosien ajan.

Mitä jooga on?

Some figure

Kyseessä ei ole vain käytäntö tai liikuntamuoto, sillä joogaa pidetään terveellisenä elämäntyylinä, joka parantaa, hoitaa ja vahvistaa sekä ihmisen kehoa että mieltä.

Sitä on harjoitettu Intiassa jo vuosisatoja, ja joogasta on tullut yksi kaikkein suosituimmista tavoista pitää huolta fyysisestä ja hengellisestä terveydestä.

Vaikka hindulaisuudessa jooga kuuluukin uskonnolliseen, hengelliseen ja kulttuuritraditioon, sen harjoittaminen on mennyt rajojen ylitse, ja joogasta onkin tullut yksinkertaisesti terveyttä edistävä hoito.

Millaisia joogatunnit ovat?

Some figure

Jokainen joogasessio kestää tunnin ja puolentoista tunnin välisen ajan verran, vaikka jotkut harjoittavatkin lyhyempiä sessioita. Asennot ovat usein hengitysharjoitusten kera tehtäviä, ja niiden vaikeusasteet vaihtelevat.

Useimmat tunnit alkavat lyhyellä lämmittelyllä, jonka nimi on “aurinkoterveydys”, ja sen aikana kurotetaan ylös ja vähitellen laskeudutaan, jotta lihaksia ja niveliä voitaisiin lämmittää. Sessio loppuu täydelliseen rentoutukseen, joka kestää 10-15 minuuttia, ja sen tarkoituksena on palauttaa rauha keholle ja mielelle.

Joogaa voidaan harjoittaa siihen erikoistuneissa kuntokeskuksissa, ja aloittelijoiden tulisi aina saada asiantuntijan valvontaa, sillä huono asento saattaa aiheuttaa vammoja. Sen jälkeen kun olet oppinut asennot ja oikeat tekniikat, voit kuitenkin harjoittaa joogaa huolimatta siitä missä olet.

Nyt kun olet lukenut siitä, kuinka jooga muutti täysin ikääntyneen naisen elämän, oletko saanut tarpeeksi inspiraatiota sisällyttääksesi sen omaan elämääsi?

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.