Logo image
Logo image

Koita tätä reseptiä ja sano hyvästit selkä- ja nivelkivulle

2 minuuttia
Huono ruokavalio, liikkumaton elämäntapa ja muut huonot tavat heikentävät luita ja niveliä. Pitääksesi ne hyvässä kunnossa ja välttääksesi kipuja ja särkyjä, kokeile tätä reseptiä. 
Koita tätä reseptiä ja sano hyvästit selkä- ja nivelkivulle
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Selkä-, ja nivelkivut ovat yleisiä, ja itse asiassa ne ovat yksi suurimmista syistä lääkärikäynneille. Nämä kivut syntyvät yleensä silloin, kun ylirasitamme itsemme työpäivän aikana, vaikkakin ne voivat johtua myös onnettomuuksista ja sairauksista. Liivate on voi olla tehokas apu oireiluun.

Useimmat tapaukset ovat lieviä ja niitä voidaan helposti hoitaa levolla, kipulääkkeillä ja vahvistavilla liikkeillä. Ne voivat kuitenkin olla myös toistuvia ja liittyä kroonisten sairauksien kuten reuman ja niveltulehduksen syntyyn.

Huolestuttavin asia on, että kipu voi pahentua ajan myötä aina siihen pisteeseen, että se rajoittaa liikkuvuutta ja kykyämme tehdä päivittäisiä askareitamme. Siksi on niin tärkeää parantaa ruokailutottumuksiamme ja lisätä luiden ja nivelten vahvana pysymiseen tarvittavia ravintoaineita.

On olemassa luonnollisia lisäravinteita, joiden ominaisuudet auttavat vahvistamaan luita ja niveliä ilman, että ne rasittavat kehoa negatiivisille vaikutuksille. Tämä pätee gelatiiniin eli liivatteeseen. Liivate on hyvin kollageenipitoinen, minkä on todettu olevan terveydelle hyödyllistä.

Alla näytämme sinulle yksityiskohtaisesti tärkeimmät hyödyt kipujen hoitamiseen liivatteella, sekä helpon reseptin näiden hyötyjen valjastamiseen kotioloissa.

Mitä on liivate ja kuinka se vähentää kipua?

Some figure

Gelatiini, eli liivate, on luonnollinen tuote joka syntyy sian ja lehmän rasvan prosessoinnissa. Iho ja luut otetaan talteen, mitkä ovat juuri ne alueet joissa on eniten keskittynyttä proteiinia, johtaen tähän mahtavaan tuotteeseen.

Vaikka tämä prosessi ei ehkä kuulosta kovin miellyttävältä, sinun tulisi pitää mielessä että se on hyödyllinen useiden reseptien valmistuksessa. Se on myös ravinteiden lähde.

Hyödyt selkä- ja nivelkivun helpottamiseksi

Liivate koostuu yli 90% proteiinista, 2% mineraalisuoloista ja 8% vedestä.

Nämä ainekset parantavat kehon kykyä syntetisoida kollageenia ja merkittävästi vähentää tulehdusta.

Se sisältää aminohappoja, kuten arginiinia ja glysiiniä. Kun ne ehtivät kehon sisäelimiin, ne stimuloivat lihasmassan rakentumista ja vahvistavat niveliä.

Some figure

Vaikka tämä on eläinperäinen tuote, se ei sisällä kolesterolia. Gelatiini on rasvatonta ja suhteellisen vähäkalorista. Ennemminkin se pidentää kylläisyyden tunnetta, parantaa aineenvaihduntaa ja auttaa täydentämään ruoansulatuksen prosesseja.

Kaikista kiinnostavinta on, että se on mahtava antamaan voimaa ja liikkuvuutta rustolle, vähentäen kulumista ja estäen vakavampia vammoja kehittymästä.

Sen aktiiviset osat myös pitävät ihon terveenä, ne vähentävät ennenaikaisen vanhenemisen riskejä ja vahvistavat luita.

Liivateresepti rauhoittamaan selkä- ja nivelkipua

Some figure

Suojellaksesi niveliäsi suosittelemme käyttämään 10- 15 grammaa luonnollista liivatetta päivittäin. Tämä määrä voidaan lisätä leivonnaisiin, smoothieisiin, mehuihin ja muihin helposti syötäviin tuotteisiin.

Sitä kannattaa nauttia vähentääksesi kipua, joka johtuu ylirasituksesta tai mistä tahansa vammasta.

Ainekset

 • 1 tl liivatetta
 • 1 dl kylmää vettä
 • 1 dl lämmintä vettä

Ohjeet

 • Lisää teelusikallinen tavallista gelatiinia kylmään veteen ja anna asettua yön yli.
 • Seuraavana aamuna kaada sekoitus kuumankestävään astiaan ja laita desi kuumaa vettä kattilaan. Kuuma vesi toimii vesihauteena, eli laita astia, jossa on seos, kuuman veden päälle ja hauduta.
 • Kun liivate on liuennut hyvin nesteeseen, poista liedeltä ja tarjoile.
 • Nauti juomaa joka aamu ennen aamiaista, vähintään puoli tunti ennen päivän ensimmäistä ateriaa.
 • Voit myös kaataa gelatiinin lasilliseen appelsiinimehua parantaaksesi sen makua ja tehdäksesi siitä helpommin imeytyvää.

Tämän seoksen nauttiminen säännöllisesti voi auttaa välttämään nivelten kulumista sekä jatkuvaa kipua.

Tulokset riippuvat kuitenkin jokaisen elämäntavoista, etenkin mitä tulee ruokavalioon. Sinun ei tulisi nauttia tätä mikäli sinulla on ongelmia ruoansulatuksessa tai maksassa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Benjakul, S., & Kittiphattanabawon, P. (2018). Gelatin. In Encyclopedia of Food Chemistry (pp. 121–127).
 • Djagny VB, Wang Z, Xu S. Gelatin: a valuable protein for food and pharmaceutical industries: review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2001;41(6):481‐492. doi:10.1080/20014091091904
 • Moskowitz RW. Role of collagen hydrolysate in bone and joint disease. Semin Arthritis Rheum. 2000;30(2):87‐99. doi:10.1053/sarh.2000.9622
 • Su K, Wang C. Recent advances in the use of gelatin in biomedical research. Biotechnol Lett. 2015;37(11):2139‐2145. doi:10.1007/s10529-015-1907-0

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.