Logo image
Logo image

Sipuli ja etikka: paras hoitokeino jalkojen kovettumiin

2 minuuttia
Kiitos näiden kahden ainesosan yhdistelmän, tämä on yksi tehokkaimmista parannuskeinoista kovettumien poistoon sekä jalkasienien ehkäisemiseen.
Sipuli ja etikka: paras hoitokeino jalkojen kovettumiin
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tiesitkö, että paras hoitokeino jalkojen kovettumiin on sipulin ja etikan yhdistelmä?

Useimmiten ihmiset saavat kovettumia hankauksen tai epäsopivien kenkien vuoksi, tai mikäli he ovat liian pitkiä aikoja jaloillaan.

Jotkut kovettumat voivat olla kivuliaita. Ehkäistäksesi niiden syntymistä, sinun on pidettävä jalkasi niin viileinä ja raikkaina kuin mahdollista. Kesäisin voit esimerkiksi käyttää sandaaleja, ja paljain jaloin käveleminen voi myös auttaa huomattavasti.

Vaikka joistakin kovettumista on todella vaikea päästä eroon, on olemassa myös luonnollisia hoitokeinoja, jotka voivat auttaa pehmentämään niitä. Tarvitset vain kaksi ainesosaa, sipulia ja etikkaa, valmistaaksesi luonnollisen hoitokeinon, jonka jaamme tässä artikkelissa.

Luonnollinen parannuskeino jalkojen kovettumiin

Keittiöstästi löytyy todennäköisesti sipulia ja etikkaa. Sinun on kuitenkin varmistettava, että käytät hyvälaatuista etikkaa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Tarvitset myös joitakin tarvikkeita valmistaaksesi tämän hoitokeinon.

Ainesosat

  • 1 sipuli
  • 100 ml etikkaa
Some figure

Ennen kuin luet eteenpäin, katso tämä: 8 hyötyä ruokalusikallisesta omenaviinietikkaa päivässä

Tarvikkeet

 

Some figure

Kuten näet, ainesosien ja tarvikkeiden löytäminen ei ole vaikeaa. Näitä ohjeita seuraamalla valmistuu paras hoitokeino jalkojen kovettumiin, jolla pääset eroon inhottavista kovettumista:

Näin valmistat hoidon valkosipulista ja etikasta

Valmistaaksesi tämän luonnollisen hoitokeinon, sinun on ensin kaadettava etikka puhtaaseen astiaan. Sen jälkeen pese sipuli poistaaksesi siitä kaikki bakteerit ja taudinaiheuttajat. Tämän tehtyäsi seuraa näitä ohjeita:

  • Leikkaa kolme sipuliviipaletta ja laita ne astiaan etikan kanssa. Anna etikan imeytyä sipuliviipaleisiin koko aamun tai iltapäivän ajan.
  • Sen jälkeen kasta vanupallo seokseen ja levitä sitä kovettumiisi.
  • Peitä jalkasi muovikelmulla. Laita sukat jalkaan pitääksesi muovikelmu paikallaan.

Sinun kannattaa levittää seos illalla ja nukkua sen kanssa. Mitä kauemmin kovettumat ovat kosketuksissa seoksen kanssa, sitä paremmat ovat tulokset.

 

Some figure

 

Mitä seuraavaksi

Kun heräät seuraavana aamuna, pese jalkasi vedellä ja saippualla. Sen jälkeen käytä hohkakiveä hangataksesi kovettumiasi hellästi. Tehtyäsi näin huomaat jalkojesi tuntuvan paljon pehmeämmiltä.

Jos kovettumasi ovat liian paksuja tai kovia, niistä eroon pääseminen on todennäköisesti vaikeampaa. Siksi sinun on toistettava nämä toinenpiteet uudelleen siihen saakka, että saat haluamasi lopputuloksen.

Uusiin kovettumiin sinun on käytettävä tätä hoitokeinoa vähintään kerran tai kaksi kuukaudessa. Siten varmistat, etteivät ne pääse kovettumaan lisää.

 

Some figure

Lue myös tämä: Jalkasienen hoitaminen kotikeinoin

Hoitokeino, joka estää jalkasienen syntymistä

Sen lisäksi, että sipuli ja etikka estävät uusien kovettumien syntymisen sekä jo olemassa olevien pahentumisen, ne myös ehkäisevät jalkasientä. Tämä on erityisen tärkeää, jos käyt usein uimahallissa tai kuntosalilla, etkä aina muista käyttää kumitossuja kun menet suihkuun näissä paikoissa.

Sen sijaan että sinun olisi ostettava erityinen tuote jalkasienen ehkäisyyn, voit käyttää hyväksesi kahta ainesosaa, jotka sinulla todennäköisesti on jo kotonasi.

Parasta tässä jalkasienien hoitokeinossa on että se on, kuten olet jo huomannut, hyvin helppo valmistaa.

Mitä sinä käytät jalkojen kovettumien hoitamiseen? Suosittelemme, että kokeilet tätä luonnollista hoitokeinoa, mutta sinun on oltava myös sinnikäs saadaksesi tuloksia.

Yritä käyttää tätä hoitokeinoa niin usein kuin tarpeellista vähintään kuukauden ajan riippuen jalkojesi kunnosta. Tulet huomaamaan, että ne ovat paljon pehmeämmät ja ilman kovettumia!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Stefania Jabłońska, Majewski Sławomir Choroby skóry i choroby przenoszone drogą płciową PZWL 2005, ​ISBN 83-200-3367-5​.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.