Logo image
Logo image

5 seksuaalista fetissiä, joista voit nauttia ilman tabuja

4 minuuttia
Tutustu seksuaalisten fetissien salaisuuksiin. Se on kiehtova maailma, joka on täynnä mielikuvitusta ja joka kehottaa tutkimaan intiimimpiä halujasi ja vapauttamaan intohimosi!
5 seksuaalista fetissiä, joista voit nauttia ilman tabuja
Viimeisin päivitys: 07 kesäkuuta, 2023

Nautinnon ja läheisyyden tavoittelussa seksuaaliset fetissit voivat herättää suurta mielenkiintoa. Vaikka monia niistä pidetään tabuina, niihin tutustuminen voi avata ovia uusiin nautinnon muotoihin ja yhteyteen seksuaalisuutemme kanssa.

Tänään kerromme viidestä seksuaalisesta fetissistä, jotka voivat johdattaa sinut nautinnon maailmaan ilman ennakkoluuloja tai rajoituksia, jotta voit löytää uusia kokemuksia ja vapautua näihin intiimeihin käytäntöihin liittyvistä leimoista.

Haluatko tietää, mitä ne ovat?

Seksuaaliset fetissit ja niiden muodot

Termi “fetisismi” viittaa seksuaaliseen vetovoimaan esinettä, toimintaa tai tiettyä ruumiinosaa kohtaan, joka voi olla välttämätön kiihottumisen tai orgasmin saavuttamiseksi.

Toisaalta termi “fetismi” viittaa itse esineeseen tai ärsykkeeseen, joka herättää kyseisen kiihottumisen. Jos olet kiinnostunut tutkimaan fetissien maailmaa, sinun on hyvä tietää, että ne ovat moninaisia ja että jokaisella henkilöllä voi olla omat mieltymyksensä. Konkreettisesti voimme jakaa fetissit niihin muotoihin, joihin ne viittaavat.

Kehon piirteet

Tässä tapauksessa fetisismi keskittyy kehon fyysisiin tai esteettisiin piirteisiin. Siihen voi kuulua vetovoima ihmisiä kohtaan, joilla on tatuointeja, tietty hiusten tai silmien väri, joilla on lävistyksiä tai jokin muu tietty piirre.

Vaatteet

Tämäntyyppinen fetisismi liittyy vetovoimaan tiettyjä vaatekappaleita tai asusteita kohtaan. Joitakin ihmisiä saattaa kiihottaa seksuaalisesti mm. eroottisten alusvaatteiden, lateksivaatteiden, nahkavaatteiden, saappaiden, univormujen tai pukujen näkeminen tai käyttäminen.

Ruumiinosat

Tämäntyyppinen fetisismi keskittyy seksuaaliseen kiintymykseen ihmiskehon tiettyjä osia kohtaan, joita ei pidetä suoraan eroottisina. Yleisiä esimerkkejä ovat jalat, kädet, napa ja korvat.

Käytännöt tai esineet

Tähän kuuluu vetovoima tiettyjä esineitä tai tiettyjä käytäntöjä kohtaan, jotka aiheuttavat seksuaalista kiihottumista. Siihen voi kuulua fetissi korkokenkiä kohtaan, seksiin julkisessa paikassa, peilin edessä, naamioiden kanssa, seksilelujen kanssa, tahriintuneet alusvaatteet tai dominointi- ja alistumiskäytännöt.

Lue tämäkin: Kuinka käyttää penisrengasta oikein

Seksuaalisten fetissien tyypit

Katsotaanpa nyt viittä seksuaalista fetissiä, joita voit tutkia seksuaalisen nautintosi lisäämiseksi.

1. Kyökkiminen ja tukehtuminen

Tämä viittaa kiihottumiseen, jota henkilö kokee nähdessään kumppaninsa lähes tukehtuvan johonkin esineeseen ja tuottavan tukehtumisääniä tai jopa simuloivan oksennusta lähellä olevaa tunnetta. Niille, jotka kokevat nautintoa tästä käytännöstä, kumppanin todistaminen näennäisesti haavoittuvassa tilassa voi tuottaa hallinnan tai kontrollin tunteen, mikä on heille kiihottavaa.

Kansainvälisen seksitutkimusakatemian tutkimuksen mukaan miehet nauttivat tästä käytännöstä enemmän, kun he harjoittavat sitä. Monet naisetkin kyllä nauttivat siitä, mutta osa tekee sitä vain miellyttääkseen kumppaniaan.

Tästä syystä on tärkeää muistaa, että fetissien ja seksuaalikäytäntöjen tutkiminen on aina toteutettava yhteisymmärryksessä, kunnioittavasti ja selkeästi kommunikoiden osapuolten välillä.

2. Alusvaatteet

Alusvaatteilla on voimakas ja eroottinen vaikutus. Pitsistä nahkaan ja korsetteihin, alusvaatteista on tullut hyväksytty ja nautittu fetissi ihmisen seksuaalisuudessa. Niille, joilla on alusvaatefetissi, pelkkä provosoivien alusvaatteiden näkeminen tai koskettaminen voi aiheuttaa voimakkaan seksuaalisen reaktion.

Alusvaatteet nähdään intohimon ja kiihottumisen herättäjänä, sillä ne korostavat vartalon kurveja. PLOS ONE -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että 88,7 prosenttia haastatelluista naisista “käyttää alusvaatteita tunteakseen itsensä seksikkääksi, halutuksi, kiihottuneeksi ja valmistautuakseen seksiin kumppaninsa kanssa”.

3. Bondage eli sidonta

Bondage on seksuaalinen käytäntö, jossa rajoitetaan yhden tai useamman ihmisen liikkumista. Tämä seksuaalisen tutkimisen muoto on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja se on houkutellut sekä uteliaita pariskuntia että kokeneita BDSM:n (bondage, dominointi, submissiivisyys eli alistuminen, masokismi) harrastajia.

Bondage tarkoittaa köysien, hihnojen, käsirautojen tai muiden sellaisten esineiden käyttöä, jotka on erityisesti suunniteltu henkilön kiinnittämiseen tai liikkumattomaksi saattamiseen. Nämä voidaan kiinnittää kehon eri osiin, kuten ranteisiin, nilkkoihin, reisiin tai jopa vartalon ympärille. Fyysisten rajoitusten tarkoituksena on ensisijaisesti luoda haavoittuvuuden ja antautumisen tunnetta, mikä lisää osallistujien luottamusta ja kiihottumista.

4. Roolileikit

Roolileikit ovat yksi yleisimmistä seksuaalisista fetisseistä. Niissä omaksutaan erilaisia hahmoja eroottisten fantasioiden tutkimiseksi ja jännittävien skenaarioiden luomiseksi.

Se on hauska ja luova tapa lisätä vaihtelua ja uutuutta pariskunnan seksielämään, jolloin he voivat kokea uusia tunteita ja tuntemuksia. Seuraavassa on joitakin syitä, miksi tämä fetissi on jännittävä:

  • Sen avulla he voivat paeta todellisuutta ja tuntea samalla olonsa turvalliseksi.
  • Se auttaa heitä pääsemään pois mukavuusalueeltaan ja tutkimaan uusia “seikkailuja”.
  • Se antaa heille mahdollisuuden tyydyttää haluja ja erilaisia tarpeita.

5. Seksilelut

Seksilelut ovat esineitä, jotka on suunniteltu lisäämään hauskuutta, vaihtelua ja stimulaatiota seksuaaliseen toimintaan. Niitä on saatavilla monenlaisissa muodoissa, koissa ja toiminnoissa, ja niitä voidaan käyttää sekä yksin että kumppanin kanssa.

Yksi yleinen seksilelutyyppi on vibraattori. Nämä laitteet on suunniteltu antamaan stimuloivaa värähtelyä kehon eri osiin, kuten klitorikseen, penikseen, nänneihin tai mihin tahansa muuhun erogeeniseen alueeseen.

Sexual and Relationship Therapy -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan “genitaalivärähtely on potentiaalinen hoitomuoto seksuaalisissa toimintahäiriöissä, jotka liittyvät monenlaisiin seksuaaliterveysongelmiin miehillä ja naisilla”. Vibraattorista voi tulla uusi paras ystäväsi.

Lue lisää: 11 tärkeää hygieniatoimenpidettä anaaliseksissä

Nauti tietoisuudella

Jos haluat saada tietoa muista fetisseistä, meillä on enemmänkin artikkeleita aiheestaSeksuaaliset fetissit ovat ihmisen seksuaalisuuden ainutlaatuinen ilmaus. Niihin tutustuminen ja niistä nauttiminen voi olla jännittävä ja tyydyttävä tapa rikastuttaa seksielämää, kunhan sitä harjoitetaan tietoisesti sekä itseä ja muita kunnioittaen.

On tärkeää ymmärtää, että seksuaaliset fetissit ovat normaali ja luonnollinen osa seksuaalista monimuotoisuutta. Ei ole mitään syytä tuntea häpeää tai syyllisyyttä, sillä jokaisella on oma makunsa ja omat mieltymyksensä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Craig, L. K., & Gray, P. B. (2020). Women’s use of intimate apparel as subtle sexual signals in committed, heterosexual relationships. PloS one15(3), e0230112. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7069627/
  • Herbenick, D., Guerra-Reyes, L., Patterson, C., Rosenstock Gonzalez, Y. R., Wagner, C., & Zounlome, N. (2022). “It Was Scary, But Then It Was Kind of Exciting”: Young Women’s Experiences with Choking During Sex. Archives of sexual behavior51(2), 1103–1123. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8579901/
  • Rullo, J. E., Lorenz, T., Ziegelmann, M. J., Meihofer, L., Herbenick, D., & Faubion, S. S. (2018). Genital vibration for sexual function and enhancement: a review of evidence. Sexual and relationship therapy : journal of the British Association for Sexual and Relationship Therapy33(3), 263–274. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7678782/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.