Logo image
Logo image

Kuinka käyttää penisrengasta oikein

3 minuuttia
Kaikista saatavilla olevista seksileluista penisrengas on yksi suosituimmista. Näytämme, kuinka sitä voidaan käyttää pidentämään seksuaalista kohtaamista.
Kuinka käyttää penisrengasta oikein
Viimeisin päivitys: 10 toukokuuta, 2023

Yhä useammat parit uskaltavat tehdä kokeiluja seksielämässään etsiäkseen nautintoa ja saadakseen hauskoja ja tyydyttäviä kokemuksia. Joillekin seksilelut ovat lisähaaste sänkyyn, kun taas toisille se on tapa pitää intohimoa yllä. Penisrengas on eroottinen lelu, joka on tuonut positiivisia yllätyksiä monille, ja kerromme siitä nyt kaiken tarvittavan.

Mikä on penisrengas?

Penisrengas on seksilelu, joka auttaa lisäämään peniksen verenkiertoa. Se estää palaavan verenkierron, mikä varmistaa pidemmän erektion ja yhdynnän. Se ei katkaise verenkiertoa penikseen, vaan se hidastaa sitä.

Siksi tästä lelusta on tullut yksi suosituimmista, erityisesti niille, jotka haluavat pidentää hetkiä sängyssä.

Some figure
Penisrengas hidastaa veren virtausta penikseen ja pidentää erektiota.

Kuinka penisrengas asetetaan?

Penisrenkaan asettaminen voi olla hyvin hämmentävää, varsinkin niille, joilla ei ole kokemusta seksilelujen käytöstä. Prosessi on hyvin yksinkertainen, mutta on tärkeää tehdä se kun penis on täydessä tai puolitäydessä erektiossa.

Pitele penistä yhdellä kädellä ja liu’uta rengas peniksen tyveen, kivesten eteen tai taakse. Käyttäjän on varmistettava, että hän tuntee olonsa mukavaksi renkaan kanssa ja ettei se purista liikaa, jotta seksi ei keskeydy sen takia.

Vinkkejä penisrenkaan turvalliseen käyttöön

Vaikka penisrengasta on erittäin helppo käyttää, on tärkeää olla tietoinen tietyistä asioista, varsinkin kun käytät sitä ensimmäistä kertaa. Jos noudatat näitä ohjeita, voitte molemmat nauttia hämmästyttävästä, pitkäkestoisesta seksistä.

1. Käyttöaika

On suositeltavaa pitää sitä enintään 30 minuuttia putkeen. Muista, että verenkierto hidastuu, vaikka se ei katkeakaan täysin.

2. Aina kondomin päällä

Jos käytät kondomia, laita kondomi ensin ja penisrengas sen päälle.

3. Yksi tai kaksi, kumpi vain tuntuu paremmalta

Ne, jotka haluavat käyttää vain yhtä, voivat asettaa renkaan peniksen tyveen, kivespussin eteen tai taakse. Kun käytetään kahta, yksi niistä laitetaan kivespussin eteen ja toinen taakse.

Tärkeintä on tuntea olonsa mukavaksi. Se on kokemus, josta molemmat kumppanit nauttivat, joten rentoudu.

4. Parempi liukuvoiteiden kanssa

Loukkaantumisen tai epämukavuuden välttämiseksi on suositeltavaa liittää käyttöön vesipohjaista liukuvoidetta. Sitä voidaan käyttää sekä rengasta asetettaessa että poistettaessa.

Toinen loistava artikkeli sinulle: Seksuaaliset fantasiat

5. Poista penisrengas oikeaan aikaan

On olemassa kaksi merkkiä, joiden avulla tiedät, milloin penisrengas otetaan pois. Yksi liittyy sen käyttöaikaan, minkä jo mainitsimmekin, eikä sitä pidä ylittää. Toinen liittyy siemensyöksyyn, ja on aina suositeltavaa poistaa rengas ennen orgasmin saavuttamista.

Kuinka valita ihanteellinen penisrengas

Some figure
Penisrenkaita on monia erilaisia ja voit kokeilla, kunnes löydät itsellesi sopivan.

Markkinoilla on laaja valikoima penisrenkaita, joten saatat ihmetellä minkä niistä valita. Sinun on ostettava oikean kokoinen, joka ei purista, koska muuten se voi aiheuttaa vammoja. Tämän vuoksi sinun on tiedettävä, kuinka pitkä peniksesi on erektiossa.

Jos et ole toimertunut mittaamaan ja haluat ostaa sellaisen, niin kannattaa valita mahdollisimman joustavasta materiaalista valmistettu malli. Ne voidaan valmistaa silikonista, kumista tai hyytelömäisestä materiaalista, jotka mukautuvat helposti. Näissä tapauksissa voit jatkaa renkaan käyttöä, kunnes silikoni alkaa huonontua.

Jotkut renkaat ovat samalla vibraattoreita. Niillä on sama tehtävä miehillä, mutta ne tarjoavat lisähyötyä naisille, koska ne stimuloivat klitorista.

Lue lisää täältä: 5 parasta seksiasentoa miehille

Väärät uskomukset penisrenkaista

Kuten lähes kaikissa seksuaalisuuteen liittyvissä aiheissa, penisrenkaiden käytöstä on olemassa myyttejä.

  • Ne on tarkoitettu vanhemmille ihmisille. Ei ole totta. Näitä leluja voivat käyttää kaiken ikäiset miehet.
  • Ne lisäävät peniksen kokoa. Tämä on toinen virheellinen uskomus. Mitä todella tapahtuu on se, että verenkierron hidastuessa penis saa paksumman vaikutelman.

Mitä muuta tulee ottaa huomioon

Miesten, joilla on verenkierto- tai sydänongelmia, ei tule kokeilla näitä seksileluja. Ei ole suositeltavaa altistaa kehoa ulkoiselle tekijälle, joka muuttaa sen toimintaa. Joka tapauksessa on parasta neuvotella lääkärin kanssa niiden käytöstä.

Lisäksi penisrengasta ei pidä käyttää silloin, jos mies on ottanut erektion ylläpitämiseen tarkoitettuja lääkkeitä. Yhdistelmällä voi olla haitallisia vaikutuksia, mikä aiheuttaa pitkäaikaisen ja kivuliaan erektion.

Lopuksi miesten, joilla on paljon häpykarvoja, tulisi ajella alue ennen renkaan asettamista.

Jos pidät näiden apuvälineiden käytöstä kumppanisi kanssa, voit kokeilla eri värejä ja malleja.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Felitti, Karina. (2016). Juegos y juguetes para la liberación sexual femenina. Apuntes de investigación del CECYP, (28) Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1851-98142016000200009&lng=es&tlng=es.
  • González Malagón, Jesús Ezequiel. (2011). Estrangulación de la raíz del pene. Presentación de caso. Revista de Ciencias Médicas de Pinar del Río15(1), 198-205. Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1561-31942011000100017&lng=es&tlng=es.
  • Kilmann, P. R., & Auerbach, R. Treatments of premature ejaculation and psychogenic impotence: A critical review of the literature. Archives of Sexual Behavior. 1979; 8(1): 81-100.
  • Rodríguez Gómez, I., Álvarez Castelo, L., Rodríguez-Rivera García, J., Chantada Abal, V., López García, D., & González Martín, M.. (2007). Atrapamiento peneano por anillos metálicos. Archivos Españoles de Urología (Ed. impresa)60(9), 1144-1145. Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06142007000900020&lng=es&tlng=es.
  • Shridharani, A. N., & Brant, W. O. The treatment of erectile dysfunction in patients with neurogenic disease. Translational andrology and urology. 2016; 5(1): 88.
  • Stein MJ, Lin H, Wang R. New advances in erectile technology. Therapeutic Advances in Urology. 2014.
  • Forrester, Mathias. (2022). Penis Ring Injuries Treated at Emergency Departments. Journal of Sex & Marital Therapy. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33734034/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.